Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 3:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Co sądzicie o hiphopie 
Autor Wiadomość

Post Re: Co sądzicie o hiphopie
Stanisław Adam napisał(a):
tokarz napisał(a):
Spragniony napisał(a):
a czy wy sluchacie tej muzyki i co sadzicie o niej?

hmmm na początek malutkie sprosotowanie ZIOM
hiphop nie jest muzyką (gatunkiem muzycznym) tylko "sztuką słowa mówioneg"
a wracając do tematu osobiście nie bardzo trawie takie klimaty - brakuje mi tu "żywych" instrumentów.
o ile rap zza oceanu mi nie przeszkadza tak polskie hiphopolo doprowadza mnie do rozstroju nerwowego oraz niestrawności :D "kolesie z polskich blokowisk" są sztywni i nienaturalni :vomit:

Spróbuję was pogodzić.

POGRANICZE MUZYKI i RECYTACJI.

Brak instrumentów nie przeszkadza by to była muzyka !
A wokaliza bez podkładu melodycznego to CO ? Nie muzyka ?
A muzyka afro. Tylko perkusja (tam-tam). Sam rytm. Nie muzyka ?
Osobiście - nie porusza mnie. Ale Prawda - najważniejsza ! :D

nie chce sie spierać gdyz specem od hiphopu nie jestem jednakże przedstawiona przeze mnie definicja hh jako "sztuki słowa mówionego" nie jest jakimś sztucznym tworem dziennikarzy została stworzona przez raperów/hiphopowców. i to oni stwierdzili że hh ie jest gatunkiem muzycznym.

N sie 20, 2006 12:40

Osobom wypowiadającym się mało pozytywnie o hip hopie proponuję zapoznać się z twórczością zespołu Full Power Spirit (strona, niestety, chyba w przebudowie teraz).

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N sie 20, 2006 13:43
Zobacz profil WWW

Osobom wypowiadającym się mało pozytywnie o hip hopie proponuję zapoznać się z twórczością zespołu Full Power Spirit (strona, niestety, chyba w przebudowie teraz).

Dobrze kojarze? To hip-hopowy odpowiednik Tymka, no nie? :)
Chociaż osobiście hip-hopu nie znosze (poza kilkoma wyjątkami) to doceniam ten zespół i ciesze sie że taki istnieje

N sie 20, 2006 13:51

Pozytywna bardzo - wg mnie - strona hip-hopu :D

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N sie 20, 2006 21:37
Zobacz profil WWW

Jest Tymek, jest Full Power Spirit... teraz tylko czekać aż powstanie podobny zespół w muzyce techno :D ;)

N sie 20, 2006 21:40

Post Re:
Kamyk napisał(a):
Nie słucham. Nie lubie. I nie nazywam tego muzyką bo rap prawdziwą muzyką nie jest. Śmieszy mnie wymachiwanie rękami, śmieszą mnie spodnie ze zintegrowanymi pampersami XXL w środku, śmieszy mnie ta cała "gangsterskość" i "czarność". Drażni mnie ten slang, przez który w bardzo szybkim czasie umarł język. Śmieszy mnie to ogromne przywiązywanie wagi do kasy, samochodów i laseczek, tak wszechobecne w teledyskach i promowane z ta kulturą. Mówie oczywiście o amerykańskim rapie i jego kulturze. Bo to co jest w Polsce to dno i 100 metrów mułu

Ja lubię Hip-Hop, ale zgadzam się, w ostatnich latach mało jest dobrych raperów. Tylko te pokolenia co ciągle krzyczą JP itp. Prawdziwy hip-hop umiera

N sty 03, 2010 0:02

A tak wogóle to fajne piosenki Hip-hop

Sobota-Modlitwa
Juras&Wigor- sercem i duchem. ''to siła wyższa jest moim namiestnikiem'' ;)

N sty 03, 2010 0:04

no... i po 4 latach sie ktoś odezwał BRAWO!

Platon

Śr sty 20, 2010 22:09

Post Re: Co sądzicie o hip-hopie?
TheJOZI napisał(a):
Nie słucham. Nie lubie. I nie nazywam tego muzyką bo rap prawdziwą muzyką nie jest. (...)

Nie znam się na hip-hopie ale nie lubię agresywnej muzyki. I dlatego drażnią mnie takie "melodyjki" jak: "...to ja, to ja, to ja ..." nadawane w Radio Maryja, w "Audycji dla młodych". Jaki jest cel emitowania takich agresywnych tonów? Ewangelizacja - chyba przez pomyłkę?

So sty 23, 2010 19:11

Post Re:
Kamyk napisał(a):
Nie słucham. Nie lubie. I nie nazywam tego muzyką bo rap prawdziwą muzyką nie jest.

Całkowicie się zgadzam. Rap to nie muzyka, to czort wie co. Nienawidzę tego, podobnie jak Disco Polo!

N lut 07, 2010 18:59

dla mnie hip hop jest agresywniejsze od metalu.a juz nie wytrzymuje jak gówniarzeria na caly autobus z telefonu do puszcza i wszyscy musza sluchac.
Magik robil dobra muzyke, reszta...nie nazwalabym tego muzyka.teksty sa denne, a teraz co sie dzieje z tym jp to juz nawet nie warto komentowac.poza tym jakos sie luzdie czepiaja metalu ze jest agresywny a hip hop jest bardziej "dziki" bo nie widzialam zeby metale zaczepiali kogos od tak sobie na ulicy i od razy sie szarpac tak jak to robia dresy ktoeczego sluchaja?hip hopu, rapu i tych tymow czestochowskich polaczonych z lupaniem na 2 re same akordy.

Pn lut 08, 2010 12:18

nurhia napisał(a):
a juz nie wytrzymuje jak gówniarzeria na caly autobus z telefonu do puszcza i wszyscy musza sluchac.

Wiem coś o tym. Autobusami jeżdżę codziennie i też napotykam gnojków, które na fula puszczają lipne przeboje jakichś Eminemów albo te disco polo: "Wódko ma, wódko ma, wódko ma!!!" albo "Majteczki w kropeczki". Ja jednak wkładam se słuchawki w uszy, puszczam metal i nie muszę tamtego szajsu słuchać.

Pn lut 08, 2010 15:53

1. nie nazywamy współpasażerów gnojkami, gównarzerią itp,
2. ateista1993 - jeśli 1993 jest rokiem Twojego urodzenia to tym bardziej nie nazywamy pasażerów gnojkami ;),
pozdrawiam

Wt lut 09, 2010 1:07

kastor napisał(a):
ateista1993 - jeśli 1993 jest rokiem Twojego urodzenia to tym bardziej nie nazywamy pasażerów gnojkami ;),
pozdrawiam

Tak, to prawda. Ale wierz mi, że widząc zachowanie takich ludzi, usta wymówiłyby ci znacznie bardziej wulgarne słowo :D

Wt lut 09, 2010 9:44

:brawo:
http://sexysebus.wrzuta.pl/audio/0IrR4W ... s_paradise
:brawo:

Wt lut 09, 2010 10:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona