Autor |
Wiadomość |
tokarz
|
 Re: Co sądzicie o hiphopie
Stanisław Adam napisał(a): tokarz napisał(a): Spragniony napisał(a): a czy wy sluchacie tej muzyki i co sadzicie o niej? hmmm na początek malutkie sprosotowanie ZIOM hiphop nie jest muzyką (gatunkiem muzycznym) tylko "sztuką słowa mówioneg" a wracając do tematu osobiście nie bardzo trawie takie klimaty - brakuje mi tu "żywych" instrumentów. o ile rap zza oceanu mi nie przeszkadza tak polskie hiphopolo doprowadza mnie do rozstroju nerwowego oraz niestrawności  "kolesie z polskich blokowisk" są sztywni i nienaturalni :vomit: Spróbuję was pogodzić. POGRANICZE MUZYKI i RECYTACJI. Brak instrumentów nie przeszkadza by to była muzyka ! A wokaliza bez podkładu melodycznego to CO ? Nie muzyka ? A muzyka afro. Tylko perkusja (tam-tam). Sam rytm. Nie muzyka ? Osobiście - nie porusza mnie. Ale Prawda - najważniejsza ! 
nie chce sie spierać gdyz specem od hiphopu nie jestem jednakże przedstawiona przeze mnie definicja hh jako "sztuki słowa mówionego" nie jest jakimś sztucznym tworem dziennikarzy została stworzona przez raperów/hiphopowców. i to oni stwierdzili że hh ie jest gatunkiem muzycznym.
|
N sie 20, 2006 12:40 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Osobom wypowiadającym się mało pozytywnie o hip hopie proponuję zapoznać się z twórczością zespołu Full Power Spirit (strona, niestety, chyba w przebudowie teraz).
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N sie 20, 2006 13:43 |
|
 |
Kamyk
|
ToMu napisał(a): Osobom wypowiadającym się mało pozytywnie o hip hopie proponuję zapoznać się z twórczością zespołu Full Power Spirit (strona, niestety, chyba w przebudowie teraz).
Dobrze kojarze? To hip-hopowy odpowiednik Tymka, no nie?
Chociaż osobiście hip-hopu nie znosze (poza kilkoma wyjątkami) to doceniam ten zespół i ciesze sie że taki istnieje
|
N sie 20, 2006 13:51 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Dobrze kojarzysz.
Pozytywna bardzo - wg mnie - strona hip-hopu 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N sie 20, 2006 21:37 |
|
 |
Kamyk
|
Jest Tymek, jest Full Power Spirit... teraz tylko czekać aż powstanie podobny zespół w muzyce techno 
|
N sie 20, 2006 21:40 |
|
|
|
 |
TheJOZI
|
 Re:
Kamyk napisał(a): Nie słucham. Nie lubie. I nie nazywam tego muzyką bo rap prawdziwą muzyką nie jest. Śmieszy mnie wymachiwanie rękami, śmieszą mnie spodnie ze zintegrowanymi pampersami XXL w środku, śmieszy mnie ta cała "gangsterskość" i "czarność". Drażni mnie ten slang, przez który w bardzo szybkim czasie umarł język. Śmieszy mnie to ogromne przywiązywanie wagi do kasy, samochodów i laseczek, tak wszechobecne w teledyskach i promowane z ta kulturą. Mówie oczywiście o amerykańskim rapie i jego kulturze. Bo to co jest w Polsce to dno i 100 metrów mułu Ja lubię Hip-Hop, ale zgadzam się, w ostatnich latach mało jest dobrych raperów. Tylko te pokolenia co ciągle krzyczą JP itp. Prawdziwy hip-hop umiera
_________________ -Odliczanie do wieczności: http://opoka.tv/video/filmy/odliczaniedowiecznosci,mf,vid,fil,p_238.html -www.prawdapisma.blogspot.com "Przestań płakać: Oto zwyciężył Lew z pokolenia Judy, Odrośl Dawida, tak że otworzy księgę i siedem jej pieczęci"
|
N sty 03, 2010 0:02 |
|
 |
TheJOZI
|
A tak wogóle to fajne piosenki Hip-hop Sobota-Modlitwa Juras&Wigor- sercem i duchem. ''to siła wyższa jest moim namiestnikiem'' 
_________________ -Odliczanie do wieczności: http://opoka.tv/video/filmy/odliczaniedowiecznosci,mf,vid,fil,p_238.html -www.prawdapisma.blogspot.com "Przestań płakać: Oto zwyciężył Lew z pokolenia Judy, Odrośl Dawida, tak że otworzy księgę i siedem jej pieczęci"
|
N sty 03, 2010 0:04 |
|
 |
thoren
|
no... i po 4 latach sie ktoś odezwał BRAWO!
_________________ Tylko uczciwe życie jest szczęśliwe.
Platon
|
Śr sty 20, 2010 22:09 |
|
 |
ratio
|
 Re: Co sądzicie o hip-hopie?
TheJOZI napisał(a): Nie słucham. Nie lubie. I nie nazywam tego muzyką bo rap prawdziwą muzyką nie jest. (...) Nie znam się na hip-hopie ale nie lubię agresywnej muzyki. I dlatego drażnią mnie takie "melodyjki" jak: "...to ja, to ja, to ja ..." nadawane w Radio Maryja, w "Audycji dla młodych". Jaki jest cel emitowania takich agresywnych tonów? Ewangelizacja - chyba przez pomyłkę?
|
So sty 23, 2010 19:11 |
|
 |
ateista1993
|
 Re:
Kamyk napisał(a): Nie słucham. Nie lubie. I nie nazywam tego muzyką bo rap prawdziwą muzyką nie jest. Całkowicie się zgadzam. Rap to nie muzyka, to czort wie co. Nienawidzę tego, podobnie jak Disco Polo!
|
N lut 07, 2010 18:59 |
|
 |
nurhia
|
dla mnie hip hop jest agresywniejsze od metalu.a juz nie wytrzymuje jak gówniarzeria na caly autobus z telefonu do puszcza i wszyscy musza sluchac. Magik robil dobra muzyke, reszta...nie nazwalabym tego muzyka.teksty sa denne, a teraz co sie dzieje z tym jp to juz nawet nie warto komentowac.poza tym jakos sie luzdie czepiaja metalu ze jest agresywny a hip hop jest bardziej "dziki" bo nie widzialam zeby metale zaczepiali kogos od tak sobie na ulicy i od razy sie szarpac tak jak to robia dresy ktoeczego sluchaja?hip hopu, rapu i tych tymow czestochowskich polaczonych z lupaniem na 2 re same akordy.
_________________ Lwy pożrą Chrześcijan... a Pogan zadepczą słonie...
|
Pn lut 08, 2010 12:18 |
|
 |
ateista1993
|
nurhia napisał(a): a juz nie wytrzymuje jak gówniarzeria na caly autobus z telefonu do puszcza i wszyscy musza sluchac.
Wiem coś o tym. Autobusami jeżdżę codziennie i też napotykam gnojków, które na fula puszczają lipne przeboje jakichś Eminemów albo te disco polo: "Wódko ma, wódko ma, wódko ma!!!" albo "Majteczki w kropeczki". Ja jednak wkładam se słuchawki w uszy, puszczam metal i nie muszę tamtego szajsu słuchać.
|
Pn lut 08, 2010 15:53 |
|
 |
kastor
|
1. nie nazywamy współpasażerów gnojkami, gównarzerią itp, 2. ateista1993 - jeśli 1993 jest rokiem Twojego urodzenia to tym bardziej nie nazywamy pasażerów gnojkami , pozdrawiam
_________________ O Tobie mówi serce moje;
szukaj Jego oblicza...
|
Wt lut 09, 2010 1:07 |
|
 |
ateista1993
|
kastor napisał(a): ateista1993 - jeśli 1993 jest rokiem Twojego urodzenia to tym bardziej nie nazywamy pasażerów gnojkami , pozdrawiam Tak, to prawda. Ale wierz mi, że widząc zachowanie takich ludzi, usta wymówiłyby ci znacznie bardziej wulgarne słowo 
|
Wt lut 09, 2010 9:44 |
|
 |
On
|
|
Wt lut 09, 2010 10:59 |
|
|
|