Jakiej muzyki słuchasz w tej chwili?
Autor |
Wiadomość |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Rok 2000. Wielki powrót wokalisty Bruce'a Dickinsona. Jednakże, powracając, zażądał, by razem z nim do grupy powrócił i gitarzysta Adrian Smith. Były pewne obawy, bowiem w roku 1990, w czasie, gdy zespół nagrywał najsłabszy w swojej karierze album zatytułowany No Prayer for the Dying, grupę opuścił właśnie Smith, a na jego miejsce został przyjęty człowiek mający polskie korzenie Janick Gers. Tak więc zgodzenie się było bardzo ryzykowną, ale jednak korzystną decyzją dla Iron Maiden. Grupa znakomicie poradziła sobie z pogodzeniem 3 gitar. Jest to więc pierwszy po długoletniej przerwie album nagrany w klasycznym składzie Iron Maiden
Doskonała płyta
Obecny utwór: Ghost Of Navigator 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Wt sty 08, 2008 23:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt sty 08, 2008 23:45 |
|
 |
Triplex
|
AniaF napisał(a): J. Bigda płyta "Mój wybawca"
No, przynajmniej ktoś jeszcze oprócz mnie słucha tu czysto chrześcijańskiej muzyki!
A ja wciąż jeszcze nie śpię, bo mam trochę zajęć związxanych z I-netem. A teraz leci u mnie:
Prawdziwa klasyka czarnego gospelu! Są na scenie od lat 30-tych, a wciąz występuje 3 założycieli! Serio! 
_________________ "I nie masz w żadnym innym zbawienia; albowiem nie masz żadnego imienia pod niebem, danego ludziom, przez które byśmy mogli być zbawieni." (Dzieje Apostolskie 4, 12)
Pomóż naszej Elizce! - http://www.baptist.gniezno.pl/aktual/Elizy2
|
Śr sty 09, 2008 2:28 |
|
|
|
 |
Bartas
|
Ech, to były czasy  Na tym się kończy prawdziwa Metallica. Po tym albumie było już tylko coraz gorzej
Obecny utwór: Orion
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Śr sty 09, 2008 11:34 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Dethklok- The Dethalbum
Dokładniej- Thunderhorse. Piekny utwór, którego tekst składa się z 4 słów- Ride, Thunder, Horse, Revenge. Całość tekstu:
Thunderhorse napisał(a): Ride... Ride... Ride... Ride...
Thunder... Thunder... Thunder... Thunder...
Thunderhorse! Thunderhorse! Thunderhorse! Thunderhorse!
Revenge! Revenge! Revenge!
Thunder... Horse Thunder... Horse
Thunder... Horse Thunder... Horse
Thunder, Thunder... Thunder, Thunder, Thunder... Thunder... Thunder... Horse
Thunderhorse! Thunderhorse!
Metal \m/
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Śr sty 09, 2008 13:27 |
|
|
|
 |
Triplex
|
A. napisał(a): Piekny utwór, którego tekst składa się z 4 słów- Ride, Thunder, Horse, Revenge.
Jakże "ambitny" tekst! Cóż za "gienialny" poeta go napisał?
U mnie cisza.
_________________ "I nie masz w żadnym innym zbawienia; albowiem nie masz żadnego imienia pod niebem, danego ludziom, przez które byśmy mogli być zbawieni." (Dzieje Apostolskie 4, 12)
|
Śr sty 09, 2008 14:04 |
|
 |
A.
|
A w sumie nie wiem. Teoretycznie wokalista odpowiada za txt, w Dethklok to Nathan Explosion, problem jest tej natury, że to postać fikcyjna, więc zapewne ten co podkłada za niego głos, albo scenarzysta. Ale ich imion nie znam.
Zresztą tu nie liczy się tekst. Tu liczy się to, że jak go słucham mam ochotę chwycić buzdygan i oddać się chwili radosnej rozpierduchy. Więc hery w ruch i "Revenge!"
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Śr sty 09, 2008 14:16 |
|
 |
Bartas
|
R.E.M. - Imitation of Life
To też się fajnie gra na gitarce 
|
Śr sty 09, 2008 14:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Śr sty 09, 2008 16:05 |
|
 |
Bartas
|
The Doors - The End
Niezwykle oszałamiający, psychodeliczny utwór
Teraz właśnie ten moment:
Father? Yes, Son? I want to to Kill You
Lucyna, spokojnie!  :D To tylko fikcja - nawiązanie do Króla Edypa 
|
Śr sty 09, 2008 16:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bartas, zbyt duzo sobie wyobrazasz, doprawdy nie obchodzi mnie to, jaka muzyka zasmiecasz sobie dusze.
|
Śr sty 09, 2008 16:59 |
|
 |
Bartas
|
Lucyna napisał(a): Bartas, zbyt duzo sobie wyobrazasz, doprawdy nie obchodzi mnie to, jaka muzyka zasmiecasz sobie dusze.
Nie zaśmiecam  Ta muzyka daje mi dużo radości i Bogu Najlepszemu za nią dziękuję. Dziękuję za tych wykonawców, obojętnie jacy są, ale są ludźmi i Pan Bóg też ich kocha
W chwili obecnej:
Utwór: Debora (Sdz 5, 1)
Błogosławcie Jahwe! Hej! ...
Do tego też coś masz? 
|
Śr sty 09, 2008 18:21 |
|
 |
Zencognito
|
Yoko Kanno - Gotta knock a little harder (Cowboy Bebop: future blues)
Odcinek "Przystanku Alaska" i muzyka z Cowboy Bebop - wyborna mieszanka dwóch najdoskonalszych i najbardziej kultowych seriali wszechczasów.  Żyć nie umierać.
|
Śr sty 09, 2008 22:33 |
|
 |
Triplex
|
A. napisał(a): Tu liczy się to, że jak go słucham mam ochotę chwycić buzdygan i oddać się chwili radosnej rozpierduchy. Więc hery w ruch i "Revenge!"
No i dlatego uważam, że ludzie wierzący pewnych rodzajów muzyki słuchać nie powinni. Po co się czyms takim karmić? Jak to ap. Paweł napisał do Koryntian: "Wszystko mi wolno, ale nie wszystko jest pożyteczne." (1. List do Koryntian 6, 12)
A u mnie trochę klasyki na słuchawki - cudowny Grieg i jego "Peer Gynt"  To się nazywa PIĘKNO! Zwłaszca uwielbiam pierwszą część - "Poranek"... Cudo! 
|
Śr sty 09, 2008 22:38 |
|
 |
A.
|
Cytuj: No i dlatego uważam, że ludzie wierzący pewnych rodzajów muzyki słuchać nie powinni. Po co się czyms takim karmić? Jak to ap. Paweł napisał do Koryntian: "Wszystko mi wolno, ale nie wszystko jest pożyteczne." (1. List do Koryntian 6, 12)
I tu wychodzą różnice między ludźmi silnymi i słabymi. Jak to ktoś w innym temacie napisał, jak jesteś słaby nie obieraj ziemniaków- też może Ci się rzucić na mózg.
|
Śr sty 09, 2008 22:42 |
|
|
|