Jakiej muzyki słuchasz w tej chwili?
Autor |
Wiadomość |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Corrs - Breathless
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz wrz 07, 2006 6:56 |
|
|
|
 |
angua
|
Kaczmarski
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Cz wrz 07, 2006 8:22 |
|
 |
bejot
|
Zespół Reprezentacyjny - Za nami noc
_________________ Jeśli chcesz zrozumieć drugiego człowieka..
nie słuchaj tego co mówi..
wsłuchuj się raczej w to, co przemilcza..
Khalil Gibran
|
Cz wrz 07, 2006 9:21 |
|
|
|
 |
rozalka
Moderator
|
Aretha Franklin - Natural woman (live)
You make me feel, you make me feel like a natural woman... oł baby, oł baby, baby, baby :D:D
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Cz wrz 07, 2006 10:20 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Dying Fetus-(tytuł już sam ocenzuruje coby moderacja nie musiała się przemęczać)
Finntroll- Den Sista Runans Dans, Fiskares Fiende, Forsvinn Du som Lyser, Trollhammaren, Vindafard-manniskopesten.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Cz wrz 07, 2006 10:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Listy Przebojów Radia Maryja  :D:D:D:D:D
A tak poważnie to: DAVID GILMOUR "ON AN ISLAND"
Dla tych, ktorzy może nie wiedzą kim jest David Gilmour to powiem/napiszę, że jest to gitarzysta nieistniejącego zespołu Pink Floyd.
Jest to jego solowa płyta - JEST PRZEPIĘKNA, REFLEKSYJNA - GORĄCO POLECAM.
Pochwalę się, że byłem na jego koncercie w Gdańsku z okazji 26 rocznicy powstania Solidarności! Koncert był piękny!
Wg mnie jest to najlepszy gitarzysta rockowy świata!
|
Cz wrz 07, 2006 19:46 |
|
 |
Roszwor
|
"A my nie chcemy"
/*mnie "On the Island" nie przypadla za bardzo do gustu. A co do najlepszego gitarzysty, to stawiam raczej na Blackmore'a*/
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
Cz wrz 07, 2006 19:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Roszwor napisał(a): "A my nie chcemy" /*mnie "On the Island" nie przypadla za bardzo do gustu. A co do najlepszego gitarzysty, to stawiam raczej na Blackmore'a*/
Richie Blackmore - też świetny, zwłaszcza gdy grał w Purplach
Steve Morse mi nie przypadł do gustu jako gitarzysta Purpli.
Tak samo jak Don Airey jako klawiszowiec. Jon Lord to było coś! Musiał odejść. Szkoda! Sytuacja rodzinna zmusiła go do odejścia.
A tak poza tym z gitarzystów bardzo cenię:
- Erica Claptona
- Boba Dylana
- Slasha
- Briana Maya (kiedyś stawiałem go na równi z Gilmourem, ale zalazł mi nieźle za skórę)
- Jerzego Styczyńskiego
- Jimmy'ego Page'a
- Jimmy'go Hendrixa
- Carlosa Santanę (choć facet zaczyna się komercjalizować)
- Blackmore'a
- Tommy'ego Iomi'ego
hmmm kto jeszcze  ??  :):):)
aha! The Edge'a - też ma fajny styl
|
Cz wrz 07, 2006 20:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Green Day "Insomniac" - płyta z 1995. Polecam.
Wtedy grali naprawdę punkowo! Teraz? Trudno określić po tych toplistach.
Nie ukrywam jednak, że najnowszy krążek grupy zatytułowany "
American Idiot" - mimo komercjalizacji: MTV,VIVA,BRAVO,POPCORN (chociaż TR i MH wypowiadali się również bardzo pozytywnie) - przypadł mi do gustu.
|
So wrz 09, 2006 11:54 |
|
 |
ToMu
|
Joe Cocker - Tonight
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
N wrz 10, 2006 8:33 |
|
 |
angua
|
Cohen - Various Positions
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
N wrz 10, 2006 9:26 |
|
 |
Roszwor
|
Hatikva
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
N wrz 10, 2006 9:49 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Rhapsody of Fire- Old Age of Wonders
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N wrz 10, 2006 12:27 |
|
 |
ToMu
|
Katie Melua - Piece by piece
|
N wrz 10, 2006 12:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu napisał(a): Katie Melua - Piece by piece
Kontrowersyjna młoda artystka
A ja w tym momencie słucham swojej ulubionej audycji trójkowej zatytułowanej "MINIMAX". Program ten istnieje od roku 1968 i prowadzi legenda polskiego radia - Piotr Kaczkowski. Obecnie program nadawany jest co tydzień w niedziele parę minut po godzinie 21 i trwa aż do pónocy, oraz w nocy z czwartku na piątek od godziny 0:00 do 2:00.
Muzyka z różnych szuflad. Dużo klasyki można usłyszeć w
czwartkowo-piątkowym minimaxie - to są tzw. "LEKCJE", a więcej nowości w niedzielnym.
Polecam.
|
N wrz 10, 2006 21:24 |
|
|
|