Autor |
Wiadomość |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Z ostatnio oglądanych:
IRON MAN
Dobry film dla ludzi lubiących akcję i sci-fi, a przede wszystkim amatorów adaptacji kinowych komiksów
HULK
jw. tylko nieco mnie zawiodła fabuła i dość głupawe zakończenie.
8 CZĘŚCI PRAWDY
Naprawdę fajny film - historia zamachu na prezydenta USA... oglądana od tyłu, oczami kilku osób. Nie wiadomo, co sie stało  Jednak, jeśli przyjrzeć się wszystkiemu z innej strony i poskładać wszystko razem...
DOOMSDAY
(Nie mylić z "Doomsday 2012" - już na torrentach jest  .
Film z cyklu "Resident Evil" - zaraza, szlag trafia tym razem Szkocję, po czym po 30 latach na te tereny wyrusza ekipa, która ma znaleźć coś. Kilka dość krwawych scen, fabuła nie do końca dopracowania i nijaki koniec.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N maja 04, 2008 16:07 |
|
|
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Absolutny klasyk filmowy, zdobywca 5 Oscarów. Znakomity scenariusz i reżyseria (brawo, Panie Forman!!!), bardzo dobra obsada aktorska, świetna kreacja charyzmatycznego Jacka Nicholsona w roli głównej i bardzo wybitne przesłanie.
Polecam
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pn maja 05, 2008 21:22 |
|
 |
AniaF
|
A ja wszędzie szukam filmu "Przed wschodem słońca' i nigdzie nie mogę znależć. nigdy nie ściagałam filmow więc nawet nie umiem tego zrobić a tak bardzo bym chciała ten film zobaczyć.
Pozdrawiam ania.
_________________ "Panie, wskaż mi drogi Swoje
ścieżek swoich naucz mnie !"
Psalm 25,4
|
Pn maja 05, 2008 21:46 |
|
|
|
 |
hitman
|
Bartas napisał(a): Absolutny klasyk filmowy, zdobywca 5 Oscarów. Znakomity scenariusz i reżyseria (brawo, Panie Forman!!!), bardzo dobra obsada aktorska, świetna kreacja charyzmatycznego Jacka Nicholsona w roli głównej i bardzo wybitne przesłanie.  Polecam
Ja nie zrozumiałem tego filmu. Może nie oglądałem zbyt uważnie, by zauważyć przesłanie. Chyba muszę obejrzeć jeszcze raz.
|
Wt maja 06, 2008 0:38 |
|
 |
Norma
|
Do kolekcji proponuje "Siostry Magdalenki" film Petera Mullana.
Obraz Mullana zrealizowany został z pasją, poraża przedstawianym na ekranie okrucieństwem, budzi emocje i współczucie dla ofiar rygoru, jaki panuje w przytułku prowadzonym przez zakonnice Matki Bożej Miłosierdzia, powszechnie nazywane magdalenkami.
Scenariusz stanowi kompilację wspomnień byłych pensjonariuszek zakładu. Chociaż trzy ekranowe bohaterki są postaciami fikcyjnymi, czego w filmie nie zaznaczono, widz odnosi wrażenie, że ma do czynienia z realnie istniejącymi osobami. Film utrzymany jest częściowo w formule realistycznej, miejscami nawet paradokumentalnej, szczególnie na początku. Wkrótce jednak okazuje się, że reżyser sięga do arsenału środków z tradycji propagandowej agitki. Widać to przede wszystkim w przedstawianiu sylwetek zakonnic, przypominających karykaturalne monstra z teatru marionetek.
|
Wt maja 06, 2008 0:49 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
AniaF napisał(a): A ja wszędzie szukam filmu "Przed wschodem słońca' i nigdzie nie mogę znależć. nigdy nie ściagałam filmow więc nawet nie umiem tego zrobić a tak bardzo bym chciała ten film zobaczyć. Pozdrawiam ania.
http://peb.pl/dramat-obyczajowe/296626- ... -o-ca.html
Ino jak nie masz premium na rapidzie to trochę dłużej Ci to zajmie. ;p
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt maja 06, 2008 5:27 |
|
 |
AniaF
|
Mroczny, dziekuje Ci bardzo. Nawet nie wiesz jak bardzo`zależy mi na tym filmie.
Pozdrawiam serdecznie Ania.
_________________ "Panie, wskaż mi drogi Swoje
ścieżek swoich naucz mnie !"
Psalm 25,4
|
Wt maja 06, 2008 12:43 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Prącie bardzo. ;]
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt maja 06, 2008 13:01 |
|
 |
Bartas
|
hitman napisał(a): Ja nie zrozumiałem tego filmu. Może nie oglądałem zbyt uważnie, by zauważyć przesłanie. Chyba muszę obejrzeć jeszcze raz.
Koniecznie!  Przede wszystkim należy koniecznie przeczytać książkę Kena Keseya, na podstawie której powstał ten film
tu masz w skrócie o filmie
Przesłanie jest pytaniem o granice między normalnością a psychiczną dysfunkcją, to także głos w dyskusji o prawie i swobodzie wyboru zachowań i konsekwencjach, które przychodzi nam ponosić za ich przekraczanie.
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Wt maja 06, 2008 17:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A jakie są wasze ulubione seriale komediowe? Albo w ogóle.
Ja ostatnio siedzę w "The IT Crowd" i jeszcze tego samego twórcy "Black books". Niesamowity humor, akurat w moim stylu 
|
Wt maja 06, 2008 18:27 |
|
 |
Bartas
|
Seriale komediowe? Hmm  Bardzo rzadko, ale jeśli już to ostatnio oglądam Ranczo, choć powoli robi się lipne i jałowe. Swego czasu bardzo lubiłem 'Alo, 'Alo (nie ma to jak szydera z tych paskudnych zbrodniarzy, naszych sąsiadów) oraz Miodowe lata, ale teraz jakoś ucichło, albo zeszło z ekranów
A tak generalnie mówiąc to nie oglądam za często tv, chyba że Wiadomości. Jeśli chcę sobie pooglądać dobry film to oglądam
go na DVD. Preferuje klasykę polskiego i zagranicznego kina  Przede wszystkim zagranicznego 
|
Wt maja 06, 2008 20:23 |
|
 |
Norma
|
Rita napisał(a): A jakie są wasze ulubione seriale komediowe? Albo w ogóle. Ja ostatnio siedzę w "The IT Crowd" i jeszcze tego samego twórcy "Black books". Niesamowity humor, akurat w moim stylu 
Ja nie lubie seriali, ale komedie romatyczne tak, jak będziesz miała czas pooglądaj sobie "Jeszcze raz" . Tu jest zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=uqecTAOS2o0
|
Wt maja 06, 2008 22:59 |
|
 |
Norma
|
zakonnice też są 
|
Wt maja 06, 2008 23:01 |
|
 |
Bartas
|
Jeśli komedie romantyczne to szczególnie polecam tę:
Dwaj przyjaciele z piaskownicy: Brian Finn, katolicki ksiądz i Jakob Schram, żydowski Rabin + ona, kobieta biznesu Anna Bannana  = mieszanka wybuchowa 
|
Śr maja 07, 2008 9:22 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Seriale? Ostatnio w naszym domu oglądamy zawzięcie "39 i pół" - TVN, środa 21.30
Polecam 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Śr maja 07, 2008 10:12 |
|
|
|