Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 12:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 803 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 54  Następna strona
 Filmy 
Autor Wiadomość

Obrazek
IRON MAN

Dobry film dla ludzi lubiących akcję i sci-fi, a przede wszystkim amatorów adaptacji kinowych komiksów :D

Obrazek
HULK

jw. tylko nieco mnie zawiodła fabuła i dość głupawe zakończenie.

Obrazek
8 CZĘŚCI PRAWDY

Naprawdę fajny film - historia zamachu na prezydenta USA... oglądana od tyłu, oczami kilku osób. Nie wiadomo, co sie stało :?: Jednak, jeśli przyjrzeć się wszystkiemu z innej strony i poskładać wszystko razem... :)

DOOMSDAY
(Nie mylić z "Doomsday 2012" - już na torrentach jest :)).

Film z cyklu "Resident Evil" - zaraza, szlag trafia tym razem Szkocję, po czym po 30 latach na te tereny wyrusza ekipa, która ma znaleźć coś. Kilka dość krwawych scen, fabuła nie do końca dopracowania i nijaki koniec.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N maja 04, 2008 16:07
Zobacz profil WWW

Absolutny klasyk filmowy, zdobywca 5 Oscarów. Znakomity scenariusz i reżyseria (brawo, Panie Forman!!!), bardzo dobra obsada aktorska, świetna kreacja charyzmatycznego Jacka Nicholsona w roli głównej i bardzo wybitne przesłanie.

Obrazek

Polecam

Pn maja 05, 2008 21:22
Zobacz profil WWW

A ja wszędzie szukam filmu "Przed wschodem słońca' i nigdzie nie mogę znależć. nigdy nie ściagałam filmow więc nawet nie umiem tego zrobić a tak bardzo bym chciała ten film zobaczyć.
Pozdrawiam ania.

Pn maja 05, 2008 21:46

Absolutny klasyk filmowy, zdobywca 5 Oscarów. Znakomity scenariusz i reżyseria (brawo, Panie Forman!!!), bardzo dobra obsada aktorska, świetna kreacja charyzmatycznego Jacka Nicholsona w roli głównej i bardzo wybitne przesłanie.

Obrazek

Polecam

Ja nie zrozumiałem tego filmu. Może nie oglądałem zbyt uważnie, by zauważyć przesłanie. Chyba muszę obejrzeć jeszcze raz.

Wt maja 06, 2008 0:38

Do kolekcji proponuje "Siostry Magdalenki" film Petera Mullana.

Obraz Mullana zrealizowany został z pasją, poraża przedstawianym na ekranie okrucieństwem, budzi emocje i współczucie dla ofiar rygoru, jaki panuje w przytułku prowadzonym przez zakonnice Matki Bożej Miłosierdzia, powszechnie nazywane magdalenkami.

Scenariusz stanowi kompilację wspomnień byłych pensjonariuszek zakładu. Chociaż trzy ekranowe bohaterki są postaciami fikcyjnymi, czego w filmie nie zaznaczono, widz odnosi wrażenie, że ma do czynienia z realnie istniejącymi osobami. Film utrzymany jest częściowo w formule realistycznej, miejscami nawet paradokumentalnej, szczególnie na początku. Wkrótce jednak okazuje się, że reżyser sięga do arsenału środków z tradycji propagandowej agitki. Widać to przede wszystkim w przedstawianiu sylwetek zakonnic, przypominających karykaturalne monstra z teatru marionetek.

Wt maja 06, 2008 0:49

A ja wszędzie szukam filmu "Przed wschodem słońca' i nigdzie nie mogę znależć. nigdy nie ściagałam filmow więc nawet nie umiem tego zrobić a tak bardzo bym chciała ten film zobaczyć.
Pozdrawiam ania.

http://peb.pl/dramat-obyczajowe/296626- ... -o-ca.html

Ino jak nie masz premium na rapidzie to trochę dłużej Ci to zajmie. ;p

Wt maja 06, 2008 5:27

Mroczny, dziekuje Ci bardzo. Nawet nie wiesz jak bardzo`zależy mi na tym filmie.
Pozdrawiam serdecznie Ania.

Wt maja 06, 2008 12:43

Wt maja 06, 2008 13:01

Ja nie zrozumiałem tego filmu. Może nie oglądałem zbyt uważnie, by zauważyć przesłanie. Chyba muszę obejrzeć jeszcze raz.

Koniecznie! :)) Przede wszystkim należy koniecznie przeczytać książkę Kena Keseya, na podstawie której powstał ten film :)

tu masz w skrócie o filmie

Przesłanie jest pytaniem o granice między normalnością a psychiczną dysfunkcją, to także głos w dyskusji o prawie i swobodzie wyboru zachowań i konsekwencjach, które przychodzi nam ponosić za ich przekraczanie.

Wt maja 06, 2008 17:38
Zobacz profil WWW
A jakie są wasze ulubione seriale komediowe? Albo w ogóle.

Ja ostatnio siedzę w "The IT Crowd" i jeszcze tego samego twórcy "Black books". Niesamowity humor, akurat w moim stylu :D

Wt maja 06, 2008 18:27

Seriale komediowe? Hmm :) Bardzo rzadko, ale jeśli już to ostatnio oglądam Ranczo, choć powoli robi się lipne i jałowe. Swego czasu bardzo lubiłem 'Alo, 'Alo (nie ma to jak szydera z tych paskudnych zbrodniarzy, naszych sąsiadów) oraz Miodowe lata, ale teraz jakoś ucichło, albo zeszło z ekranów :)

A tak generalnie mówiąc to nie oglądam za często tv, chyba że Wiadomości. Jeśli chcę sobie pooglądać dobry film to oglądam
go na DVD. Preferuje klasykę polskiego i zagranicznego kina :) Przede wszystkim zagranicznego ;)

Wt maja 06, 2008 20:23
Zobacz profil WWW

A jakie są wasze ulubione seriale komediowe? Albo w ogóle.

Ja ostatnio siedzę w "The IT Crowd" i jeszcze tego samego twórcy "Black books". Niesamowity humor, akurat w moim stylu :D

Ja nie lubie seriali, ale komedie romatyczne tak, jak będziesz miała czas pooglądaj sobie "Jeszcze raz" . Tu jest zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=uqecTAOS2o0

Wt maja 06, 2008 22:59

Wt maja 06, 2008 23:01

Jeśli komedie romantyczne to szczególnie polecam tę:

Obrazek

Dwaj przyjaciele z piaskownicy: Brian Finn, katolicki ksiądz i Jakob Schram, żydowski Rabin + ona, kobieta biznesu Anna Bannana :)) = mieszanka wybuchowa :)

Śr maja 07, 2008 9:22
Zobacz profil WWW
Moderator

Seriale? Ostatnio w naszym domu oglądamy zawzięcie "39 i pół" - TVN, środa 21.30
Polecam :D

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Śr maja 07, 2008 10:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 803 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 54  Następna strona