Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz?
Autor |
Wiadomość |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Ok, będę wracał z zajęć to zobaczę w bibliotece albo w antykwariacie
Tymczasem 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pn kwi 14, 2008 10:20 |
|
|
|
 |
vi
|
Ja lecę dalej...
Ryuji Nagatsuka: Byłem Kamikaze

_________________ Cóż z tego, że go kiedyś zdmuchniesz w mgnieniu oka, skoro wciąż przemijając – wciąż jeszcze jest sobą? Ja ten Twój świat, co mija, kocham Panie! – kocham! Jak żywą kadzielnicę bujam go przed Tobą! (Beata Obertyńska)
|
Śr kwi 16, 2008 21:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jane Austen, Rozważna i romantyczna 
|
Śr kwi 16, 2008 21:29 |
|
|
|
 |
Rojza Genendel
|
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Śr kwi 16, 2008 21:33 |
|
 |
Bartas
|
Ja skończyłem już Zabić Drozda Lee Harper oraz Kroniki Rodzinne Tony'ego Parsons'a (obydwie książki w dwa wieczory) i dziś po zajęciach skoczę do biblioteki i poszukam tego Kamikadze, bo zainteresował mnie fragment streszczony przez Teresse i Vi. Spotkałem się już kiedyś z tym słowem, ale nie wiedziałem co on dokładnie oznacza  i że ma to związek z czymś historycznym 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Cz kwi 17, 2008 7:54 |
|
|
|
 |
vi
|
Bartas napisał(a): Spotkałem się już kiedyś z tym słowem* ale nie wiedziałem co on dokładnie oznacza
Fakt... ja np. mam 2 kieliszki do wódki z takim napisem
Jak ktoś nie wie, może się probować domyślać
* kamikaze (jap.) - boski wiatr
_________________ Cóż z tego, że go kiedyś zdmuchniesz w mgnieniu oka, skoro wciąż przemijając – wciąż jeszcze jest sobą? Ja ten Twój świat, co mija, kocham Panie! – kocham! Jak żywą kadzielnicę bujam go przed Tobą! (Beata Obertyńska)
|
Cz kwi 17, 2008 15:36 |
|
 |
Bartas
|
Dzisiaj po zajęciach udałem się do biblioteki i ... jestem bardzo zawiedziony  bo niestety nie mają tej pozycji w katalogu  Poszukam jeszcze jutro może będzie można kupić za parę groszy w Arsenale (antykwariat na Starówce).
W zamian za to wypożyczyłem sobie książkę
To już czwarta z książek tego autora, którą czytam. Poprzednie trzy to:
- Miłość to wszystko, czego potrzebujesz - o dziennikarzu muzycznym imieniem Terry, recenzujący muzykę w okresie punk rocka
- Mężczyzna i chłopiec - o człowieku, który samotnie wychowuje synka; żona go zostawiła z powodu jego głupiego incydentu - jednonocnego romansu z koleżanką z pracy  . Książka jest debiutem autora
- Kroniki Rodzinne
oraz Mężczyzna i żona - jak się okazuje kontynuacja Mężczyzny i chłopca
Polecam książki Parsonsa  Troszkę odskoku od tej powagi 
|
Cz kwi 17, 2008 16:59 |
|
 |
Bartas
|
W przerwach między powtórkami z Prawa Kanonicznego:
dawno jej nie czytałem
oraz:

|
Wt kwi 22, 2008 20:08 |
|
 |
nospheratu
|
Gabriel García Márquez - Sto lat samotności
_________________ Mors dicit
|
Śr kwi 23, 2008 17:40 |
|
 |
Bartas
|
nospheratu napisał(a): Gabriel García Márquez - Sto lat samotności
Czytałem te książkę jakieś pół roku temu i już chyba nigdy w życiu do niej nie wrócę. Strasznie zawiłe te wątki, fabuła nudna, narracja nie ciekawa, i w ogóle trudno zrozumieć o co w niej chodzi. Było podobnie jak w Modzie na Sukces - nie wiadomo kto z kim dzieli łoże  Brat odbywa stosunek fizyczny z własną siostrą itd. Idiotyzm!!!!
|
Śr kwi 23, 2008 20:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Ostatni zjazd przed Litwą"- Robert J. Szmidt
Trochę fantastyki dla relaksu. Takie sobie, ale do kolejki w sam raz 
|
Pt kwi 25, 2008 13:28 |
|
 |
Bartas
|
Pełen relaksik
Przy jego książkach doskonale można się odprężyć!!!! Dla mnie to taki odskok od poważnych rzeczy  ... ileż można, nie? 
|
Pt kwi 25, 2008 21:31 |
|
 |
Anetta
|
Jądro ciemności.
Ale nuuuda
_________________ [center]"Największą, jedyną nadzieją człowieka może być tylko Bóg"[/center]
|
N kwi 27, 2008 10:10 |
|
 |
Bartas
|
Anetta napisał(a): Jądro ciemności. Ale nuuuda
Zgadzam się w pełnej rozciągłości. Nie zapomnę jak w liceum musiałem to g**no przeczytać. Ledwo trójkę z plusem ze sprawdzianu miałem  :P Było minęło
Ja teraz pomiędzy zakuwaniem na egzamin z katechetyki czytam
Film kiedyś dawno temu widziałem i powiem szczerze, że mnie wzruszył. Ciekawe czy rzeczywiście odtwarza wiernie fabułę książki 
|
N kwi 27, 2008 11:04 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Mario Puzo
CZWARTY K
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pt maja 02, 2008 13:06 |
|
|
|