Autor |
Wiadomość |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Rojza Genendel w watku zatytułowanym JAKIEJ MUZYKI SŁUCHASZ W TEJ CHWILI? napisał(a): Green Day to straszna tandeta  ale przyjemna.
 Wiesz, lubię posłuchać ich muzyki, bo to dla mnie taka odskocznia od ambitnego rockowego grania, dobra na jakąś imprezkę. Taki melodyjny punkrock czy pop-punk - nie ważne. Przyznam, że kiedyś byli bardziej normalni, grali undergroundowo i nie lecieli na kasę tak, jak po wydaniu American Idiot, który zrobił wielką furorę i odniósł wielki sukces komercyjny, ale też i artystyczny. Owszem, bo jak na takich cztero-akordowców ten album ociera się o geniusz. Bardzo fajny, dużo pozytywnej energii.
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pn sty 07, 2008 19:38 |
|
|
|
 |
Bartas
|
To właśnie na tej płycie znajdują się te słynne, piękne Schody do nieba, niesłusznie krytykowane przez Kościół, który zarzuca utworowi satanistyczne przesłanie, co jest kompletną bzdurą
Ostatni taki dobry, taki prawdziwy Led Zeppelin  Po tym było już nieco, nieco gorzej
Kochajmy Led Zeppelin 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Cz sty 17, 2008 12:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Batrasie, na ktory dokument kosciola sie powolujesz?
|
Cz sty 17, 2008 14:52 |
|
|
|
 |
Bartas
|
Lucyna napisał(a): Batrasie, na ktory dokument kosciola sie powolujesz?
O, Matko kochana! Odezwał się ortodoks!  :D Sorry!
Na żaden dokument. To powszechna opinia duchowieństwa, zarówno w naszym kraju, jak i poza jego granicami.
|
Cz sty 17, 2008 16:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Po pierwsze, nie jest to opinia powszechna wsrod duchowienstwa,
po drugie, jak pisze sie slowa " niesłusznie krytykowane przez Kościół" to oznacza to, iz jest to opinia Kosciola majaca udokumentowanie.
Prywatne opinie ksiezy nie sa stanowiskiem Kosciola wiec prosze nie sprawiac zametu piszac nieprawde.
Ciesze sie, ze kochasz Matke, ja rowniez.
"Odezwał się ortodoks!" - poniewaz jestem kobieta, zdanie to mnie nie dotyczy.
|
Cz sty 17, 2008 17:09 |
|
|
|
 |
Bartas
|
Lucyna napisał(a): jak pisze sie slowa " niesłusznie krytykowane przez Kościół" to oznacza to, iz jest to opinia Kosciola majaca udokumentowanie Niekoniecznie. Równie dobrze może zostać napisany naukowy artykuł na ten temat przez danego duchownego  Nieprawdaż? Lucyna napisał(a): Prywatne opinie ksiezy nie sa stanowiskiem Kosciola wiec prosze nie sprawiac zametu piszac nieprawde Kościół to wszyscy wierzący. Zarówno hierarchia, jak i ogół wiernych. Takie jest postanowienie Soboru Watykańskiego II  Lucyna napisał(a): Ciesze sie, ze kochasz Matke, ja rowniez.  Lucyna napisał(a): "Odezwał się ortodoks!" - poniewaz jestem kobieta, zdanie to mnie nie dotyczy.
Ok, no to jaka jest odmiana żeńska tego słowa? Dotyczy. Gdybym ja, jako wierzący i studiujący naukę Pana, miał tak patrzeć na życie ludzkie jak Ty, Lucyno, to bym dawno w wariatkowie wylądował  Pisałem już wiele razy, że wiara, Kościół, nauka Chrystusa są fundamentem mojego życia, ale uważam, że nie popaść w skrajności. Bóg dał mi rozum i wiem co dobre, a co złe 
|
Cz sty 17, 2008 19:44 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Bartasie, nie obnoś się już tak ze swoim katolickim luzem. Proszę też, byś swoje sympatie i inne takie przeniósł na PW.
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Cz sty 17, 2008 20:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ad rem
THE BEATLES ! 
|
So sty 19, 2008 21:34 |
|
 |
Bartas
|
koralinek napisał(a): ad rem THE BEATLES ! 
To znaczy????
|
So sty 19, 2008 23:39 |
|
 |
DeaDe
|
Bartas napisał(a): To właśnie na tej płycie znajdują się te słynne, piękne Schody do nieba, niesłusznie krytykowane przez Kościół, który zarzuca utworowi satanistyczne przesłanie, co jest kompletną bzdurą 
Samo to, że ten utwór jest świetny, świadczy o tym, że maczał w nim dupę Szatan  .
|
Śr sty 30, 2008 21:21 |
|
 |
Bartas
|
|
Wt lut 12, 2008 21:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bartas napisał(a):  To właśnie na tej płycie znajdują się te słynne, piękne Schody do nieba, niesłusznie krytykowane przez Kościół, który zarzuca utworowi satanistyczne przesłanie, co jest kompletną bzdurą  Ostatni taki dobry, taki prawdziwy Led Zeppelin  Po tym było już nieco, nieco gorzej  Kochajmy Led Zeppelin 
wyrąbany album
Lubię rock, metal, blues
Polecam z albumów :
i masę innych, ale nie mam czasu na wklejanie
Bartas - kojarze, ale gościa nie lubię
|
Śr mar 26, 2008 0:40 |
|
 |
hitman
|
http://pl.youtube.com/watch?v=_f8fLNzZ6kM  (( taki wokal
http://pl.youtube.com/watch?v=34Ua5ZIaNMQ
"Jer moj je zivot igra bez granica
umorna prica, trganje stranica
na kojim nista ne pise
Jer moj je zivot vjecito padanje
kad zbrojim poraze nista ne ostane
samo jos vucem navike
i sve na tome ostane"
"Cause my life is
a game without limits,
a tired story,
wrenching pages,
with no text on it,
cause my life is
eternal falling,
when i count defeats,
there's nothing left,
i'm still trailing habits,
and it only end's on it."
http://pl.youtube.com/watch?v=i778D6hnZT4
http://pl.youtube.com/watch?v=qRSW1P1Fmv0
Szkoda, że tak szybko odszedł.
|
Śr mar 26, 2008 0:50 |
|
 |
Bartas
|
Przez ostatnie dwa tygodnie słucham
i nie mogę się od niej uwolnić - taka piękna i urzekająca. Została ona wydana w okresie Wielkiego Postu i zalecana do słuchania w tym czasie, jako chwila refleksji, ale moim zdaniem ta muzyka jest aktualna na każdą porę, kiedy tylko mamy ochotę i potrzebę wyciszenia się. Polecam 
|
Cz mar 27, 2008 21:27 |
|
 |
Abdul
|
No a mnie ta płyta rozczarowała, bo daleko "dementi" do "Propagandy dei".
Poprzednia to był żywioł, ta jest powtarzaniem starych pomysłów (ale koncerty piękne - na żywo "dementi" się sprawdza). Recenzja głosi w sumie to samo, co ja mówię, tylko łagodniej (że pomysły się powtarzają):
http://www.ruah.pl/index.php?opt=recenz ... s%5B%5D=47
Lubię łagodną muzykę, ale należy grać ją z życiem, a nie jakby się chcaiło koniecznie odwalić płytę i iść do domu. Ale jak mówię: koncerty to co innego. Muzycy przykładają się. Galeryjka zdjęć:
http://www.ruah.pl/index.php?opt=ruah&task=edit&ids[]=188
http://ikah.net/dementi2/
|
N maja 11, 2008 17:35 |
|
|
|