Autor |
Wiadomość |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
NinaX napisał(a): tak jak dla Ciebie pop.
Jako zagorzały tradycjonalista progresywnego rocka, nie twierdzę, że pop nie ma duszy. Ambitny pop zawsze ma duszę, ale o taki dziś bardzo trudno. Do ambitnego popu przede wszystkim zaliczam zespoły z lat 70-tych. Mam tutaj na myśli szczególnie Abbę. Z dzisiejszego .... cóż, bardzo trudno byłoby mi wymienić kogoś naprawdę wartościowego. Może Blackfield. Tak, zdecydowanie, bo to jest właściwie ... rock, ale czerpie inspirację z klasycznego, ambitnego popu.
Ale wróćmy do wątku, proszę 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Wt paź 02, 2007 15:20 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
Na czym polega ambitność Abby? W czym ich muzyka jest ambitniejsza od utworów dajmy na to takiego Justine'a Timberlake'a?
|
Wt paź 02, 2007 15:33 |
|
 |
Bartas
|
Zencognito napisał(a): Na czym polega ambitność Abby? W czym ich muzyka jest ambitniejsza od utworów dajmy na to takiego Justine'a Timberlake'a?
Ze względu choćby na aranżacje muzyczne i przekaz w danej piosence.
U Abby - mimo tego, że skomponowali mnóstwo przebojów - nie ma mowy o żadnym kiczu, a teksty są na prawdę ambitne, mówiące o życiu: uczuciach ludzkich, miłości, zdradzie itd. A u takiego choćby Timberlake'a - jak proponujesz - czy innych dzisiejszych popowych bandach tego nie znajdziesz.
Oni tylko piszą o tym jak poderwać jakąś gorącą laseczkę. Tyle.
Ale, Zen, proszę wróć do tematu co? 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
So paź 06, 2007 4:08 |
|
|
|
 |
Bartas
|
Przenoszę z wątku dziennego
AniaF napisał(a): Dokładnie to była pierwsza płyta Norah Jones, którą dostałam w prezencie The Peter Malick Group featuring Norah Jones New York City. Na okładce jest oświetlone miasto. Tytuły piosenek na płycie: 1. New York city 2Strange Transmissions 3Deceptively Yours 4. All your Love 5.Heart of mine 6Things you don"t have to do 7. New York City.
No, właśnie o tę płytę mi chodzi. Przyznam się szczerze, że jej nie słuchałem  :D, a ale opinie o niej są niezbyt pochlebne, bo nie mają nic wspólnego z tym, co Norah grała na pierwszej płycie i teraz 
|
N lis 18, 2007 17:04 |
|
 |
Bartas
|
Bartas napisał(a): bo nie maj ą nic wspólnego[ z tym, co Norah grała na pierwszej płycie i teraz 
Oczywiście muzyka z tej płyty  :D
sorry, za błąd 
|
N lis 18, 2007 17:12 |
|
|
|
 |
AniaF
|
Mi sie podoba, darzę ja sentymentem bo był to prezent. A Norah Jones w każdym wydaniu jest wspaniała. Takie moje zdanie.
Pozdrawiam Ania.
_________________ "Panie, wskaż mi drogi Swoje
ścieżek swoich naucz mnie !"
Psalm 25,4
|
N lis 18, 2007 17:15 |
|
 |
Bartas
|
AniaF napisał(a): Mi sie podoba, darzę ja sentymentem bo był to prezent. A Norah Jones w każdym wydaniu jest wspaniała. Takie moje zdanie
W porządku  Twoje.
A słuchałaś bądź oglądałaś koncert z Nowego Orleanu w House Of Blues???? Jeśli to obejrzyj i posłuchaj koniecznie  Poezja. Myślałem, że się rozpłynę.  Niektóre kawałki wypadły lepiej nawet niż studyjne 
|
N lis 18, 2007 17:40 |
|
 |
zszywacz
|
Bo w ogóle tego typ[u muzyka lepiej brzmi na żywo. Do płyt Nory nie wracam zbyt często (choć w zimie jakoś częściej  ) ale chętnie bym się kiedyś wybrał na koncert...
_________________ I recognise...
Myself in every stranger's eyes
|
Pn lis 19, 2007 8:19 |
|
|
|