Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr wrz 24, 2025 16:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Ulubiony dziennik... 

Który dziennik czytasz najchętniej ?
Życie 0%  0%  [ 0 ]
Fakt 6%  6%  [ 5 ]
Nasz Dziennik 11%  11%  [ 9 ]
Trybuna 2%  2%  [ 2 ]
Gazeta Wyborcza 39%  39%  [ 33 ]
Rzeczpospolita 7%  7%  [ 6 ]
Super Express 1%  1%  [ 1 ]
inny lub regionalny 33%  33%  [ 28 ]
Liczba głosów : 84

Ulubiony dziennik... 
Autor Wiadomość

Ów zacytowany przeze mnie fragment pochodzi z książki Waldemara Łysiaka " Rzeczpospolita kłamców- SALON"

gorąco ja polecam

N kwi 10, 2005 14:21

Hmmm, nie czuję się urażona, jako że "Faktu" nawet w rękach nie miałam. Ale nie da się ukryć, że jest skierowany do określonej grupy odbiorców, prawda?

Co do sondy - dawniej z dzienników czytywałam jedynie Wyborczą, teraz informacji szukam w sieci. Ale nie mam wątpliwości, że część ciekawych artykułów, które niewątpliwie się tam pojawiają, mi w ten sposób umyka...

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

N kwi 10, 2005 14:43

ja w zasadzie czytam Entera , Komputer Świat - różne części , PC World Komputer a nie Nasz Dziennik (choć czasem tak , ale bardzo żadko ).
Powinienem zaznaczyć niby :D " lub inne czasopisma" :biggrin: :lol:
Zaznaczyłem jednak ND dlatego, że wiadomo o co chodzi ...
o stronniczość , o to za którą gazetą , za jej poglądami stoimy,
nawet jeśli się niezawsze zgadzamy z niektórymi poglądami, ale utożsamiamy z tym prądem.

Teksty które pokazały się poniżej tekstu założyciela tematu o tym świadczą dość dobitnie.
Rozmowa toczy się pod prądem mody co lepsze Gazeta Wyborcza czy Nasz Dziennik, albo jaśniej dla niewtajemniczonych : Rydzyk czy Michnik.

Pytanie powinno w sądzie brzmieć : czy chcesz by Kościół miał wpływ na twoje życie , czy wolisz go ignorować .

lub czy dla ciebie Kościół to efekt kultury jak teatr , i czy ci sie już nieznudził, czy trzeba go troche zmienić o np efekty specjalne , a nie cały czas takie samo przedstawienie idzie od 2 tysiecy lat
a w gazetach (jak wyżej) to przynajmniej cały czas zmieniają prawdę o nowe okoliczności ...

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

N kwi 10, 2005 16:50

Chyba nie do końca rozumiem Twój punkt widzenia. W każdym razie zdecydowanie nie zgadzam się z takim szufladkowaniem czytelników ww gazet.

Ale upewnię się.
Cytuj:
Pytanie powinno w sądzie brzmieć : czy chcesz by Kościół miał wpływ na twoje życie , czy wolisz go ignorować .

Pierwsza opcja dotyczy ND, a druga GW, tak?
Czyli wszystkie osoby, które zaznaczyły Wyborczą (i jeszcze ewentualnie dopisały post na ten temat) według Ciebie mają Kościół w nosie?

:co: :co: :co:

Jeśli coś źle zrozumiałam, to przepraszam.

niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

N kwi 10, 2005 17:07

Mieszek napisał(a):
ja w zasadzie czytam Entera , Komputer Świat - różne części , PC World Komputer a nie Nasz Dziennik (choć czasem tak , ale bardzo żadko ).

Czyli skoro rzadko czytasz Nasz Dziennik, to przez to Kościół ma mały wpływ na twoje życie i starasz się go ignorować, czy tak? :)
Myślę, że powinieneś kupować każdy numer ND i każdy numer jakiejś innej gazety przez najbliższe pół roku. Ciekawe co napiszesz za pół roku.

N kwi 10, 2005 17:12

Cytuj:
wiadomo o co chodzi ...
o stronniczość , o to za którą gazetą , za jej poglądami stoimy,
nawet jeśli się niezawsze zgadzamy z niektórymi poglądami, ale utożsamiamy z tym prądem.

Nie stoję murem za Wyborczą. Bardziej od jej podejścia do Kościoła przekonuje mnnie podejście do polityki. A najbardziej inteligentne artykuły ze wszelkich dziedzin i świeże informacje ze świata, kraju i regionu.

Dla mnie gazeta codzienna nie jest wyznaniem wiary.

niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

N kwi 10, 2005 17:15

z całym szacunkiem dla osób kóre czytaja GW, ale dla mnie sam fakt nalezy ona p. Michnika odraza od niej i czyni ja jedna z gazet gdzie rozsiewane sa kłamstwa, której wogóle nie warto czytać

N kwi 10, 2005 17:48

naprawde jedno co mi przychodzi do głowy to powiedzieć wam tylko byście uważali z tą logiką , bo kiedyś was wpędzi jeszcze do grobu

człowiek niemoże być , myśleć tylko logicznie albo tylko rozsądnie
każda skrajność zawsze wpędzała człowieków :) , ludków w kłopoty

co do mojego punktu widzenia to sie ciesze , że jest mój a nie czyjś :lol:

gazety są o tyle dobre o ile przybliżą nam życie publiczne ,kłamstwa w gazetach przybliżają życie publiczne raczej z innej strony ...
tej marginesowej oczywiście w której działaja ...
obojętnie czy to GW czy ND czy co innego ma informować a nie dezorientować lub wymuszać poprzez manipulacje jakieś działania

jeśli więc w gazecie są niezgodne rzeczy z rzeczywistością nas otaczającą a tworzy się dotego jakiś inny świat , manipuluje ludźmi
wmawia światopogląd niezgodny z Narodowym duchem to mamy prawo z góry odrzucać cokolwiek byłoby napisane w tej gaazecie i to bez podania argumentów i przyczyn

w końcu to nasze życie i niezależy ono na szczęście od argumentów za lub przeciw , bo mogło by sie kiedyś okazać ,że nam braknie argumentów za życiem , a wtedy kiepsko widze bytność logikusów i argumentatorów
z braku argumentów za życiem zakończyli by je dość szybko ...

a wiemy dobrze , że Polacy niemają doprawdy powodów dla których można by być jeszcze na tym świecie ......
oj to by było na rękę niektórym oj by było

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

N kwi 17, 2005 3:29

.. czytuję Wyborczą, ale nie kupuję .. wykorzystują zbyt wiele papieru .. całkowicie mi to nie odpowiada .. chociaż rozumiem .. wędkarze też muszą zanęcić ..

N kwi 17, 2005 8:13

A ja czytuję regionalny dziennik. Czasem też Wyborcza albo Rzeczpospolita w ręce człowikowi wpadnie. Ale to żadko. W ogóle żadko czytuję prasę codzinną, wolę internet :).

Pozdrawiam

N kwi 17, 2005 14:29

Tytuły typu "Super Express" i "Fakt" są tutaj, moim zdaniem, zupełnie nie na miejscu... To szmatławce, a nie dzienniki.

Ja, jako że mieszkam w Gdańsku, czytam Dziennik Bałtycki. Czasami Wyborczą.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N kwi 17, 2005 21:42
Zobacz profil WWW

żaden z wymienionych nie jest moim ulubionym :) :x

Wt sty 03, 2006 20:26
Ludzie, nie mylcie dziennikow z tygodnikami. Osobiscie najczesciej czytam GW, potem Rzeczpospolita. Regionalne mam tylko tygodniki, wiec odpadaja.

Rzeczpospolita jeden glos???? To juz mnie tutaj nic nie zdziwi ;)

Wt sty 03, 2006 21:12
najczesciej czytam GW, potem Rzeczpospolita.

W pytaniu bylo najchetniej. Odpowiedz ta sama - GW przed Rzeczpospolita :)

Wt sty 03, 2006 21:13

szkoda ze pytanie dotyczy dziennikow.czytam wyborcza aleTO NIE JEST MOJA ULUBIONA GAZETAtrudno jednak jej nie zauwazyc na rynku jako z eto w tej gazecie pojawiaja sie najczesciej kontrowersyjne artykuły.
ogolnie jestem pochłaniaczem wszystkiego co drukiem.:)
Mam ulubione tygodniki ANGORA NAJWYZSZY CZAS I czasem GAPOL
wymieniam sie ze znajomymi gazetami w ramach oszczednosci.Prawie przestalam czytac prase kobieca:(
czytam wszystko ,co lokalne ale nie powiem ,co bo zdradze lokalnosc:)

Wt sty 03, 2006 21:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona