Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 3:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
 Waldemar Łysiak 
Autor Wiadomość

Bronili własnego interesu. Pogardzali ludem.

Bzdura.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Faryzeusze#Charakterystyka_i_pogl.C4.85dy
jak biedne warstwy moga pogardzać "ludem" ? Doucz sie z ksiażek , nie Z ND czy radyja.

N kwi 26, 2009 9:34

Metalik napisał(a):
Bronili własnego interesu. Pogardzali ludem.

Ale w imię dobra narodu.

Nie wiem czy wiesz, ale to sprzeczność.

Jacek Rakoczy napisał(a):
jak biedne warstwy moga pogardzać "ludem" ? Doucz sie z ksiażek , nie Z ND czy radyja.

Synku, nie trzeba być bogatym, by kimś pogardzać :razz:

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

N kwi 26, 2009 17:49

Synku, nie trzeba być bogatym, by kimś pogardzać :razz:

Synku to mozesz pisac do swoich dzieci. Jeśłi je masz i wytrzymały z moherem.
A faryzeusze nikim nie "pogardzali" a juz na pewno nie żadnym "ludem" ( ktoś się tu marksistów naczytał chyba). Byli opozycja saduceuszy , warstwy panującej, a wiec to oni sami byli owym "ludem". no ale jak ktoś wiedzę o Izraelu bierze od takiego kogoś jak pan Nowak.... Równie dobrze mógłbyś się powoływać na "Mein Kampf" Akurat ten sam gatunek autora. tylę że na szczęście tym razem ta historia powtarza się jako komedia :-D
BTw Chrystus ich krytykował za doktrynerstwo. Nie za to że byli "źli" .

N kwi 26, 2009 18:08

Synku to mozesz pisac do swoich dzieci.

Skoro Twój poziom pisania jest tak niski i niedojrzały to mniemam żeś jeszcze młody? W każdym poście coś o moherach, etc. Sam wystawiasz sobie świadectwo.

Cytuj:
A faryzeusze nikim nie "pogardzali" a juz na pewno nie żadnym "ludem"

Wiedza z wikipedii czy GW?

Cytuj:
Byli opozycja saduceuszy , warstwy panującej, a wiec to oni sami byli owym "ludem"

Owszem, byli, tylko co z tego? Jedni i drudzy uważali się za lepszych od innych.

Cytuj:
no ale jak ktoś wiedzę o Izraelu bierze od takiego kogoś jak pan Nowak....

Nie wiedziałem, że Nowak zajmuje się Izraelem?? Czego to sie człowiek nie dowie :-)

Cytuj:
BTw Chrystus ich krytykował za doktrynerstwo.

Co ty nie powiesz, a jakie to było doktrynerstwo, może jakieś słowa Chrystusa przytoczysz :-D

N kwi 26, 2009 18:27

Jacek Rakoczy napisał(a):
Synku to mozesz pisac do swoich dzieci.

Skoro Twój poziom pisania jest tak niski i niedojrzały to mniemam żeś jeszcze młody? W każdym poście coś o moherach, etc. Sam wystawiasz sobie świadectwo.

to mój sposób na wykrywanie takich :-D. nikt inny poza "moherem" nie zareaguje na to oburzeniem. :-D
Chrystus krytykował faryzeuszy za sztywne trzymanie sie Tory ( Prawa) . Czyli własnie doktrynerstwo.
A pan Nowak o niczym innym jak o żydach/Izraelu nie gada. Czasem robi sobie przerwy na Niemców czy satanistów :-D

N kwi 26, 2009 19:01
Teresse napisał(a):
Tak jak pisałam, na nim wielkie wrażenie wywarła śmierć wujka, który dusił się swoim kałem... :-( dlatego też można zaliczyć jego działanie do "szoku pourazowego"...

To coś baaaaaaaaaaardzo długo ten szok trwa...cos w rodzaju pomroczności jasnej :D

Cytuj:
Przynależał do PZPR tak jak Geremek i Balcerowicz - ale nimi pewnie można się zachwycać... :p

Mnie nie tak bardzo przeszkadza przynależność do PZPR...ale dla środowiska nie cierpiącego III RP jest to niewybaczalnym grzechem :D

Są przeżycia z których do końca życia się nie otrząśniemy...

A czy nie jest tak, że "Celnicy i nierządnice wchodzą przed wami do królestwa niebieskiego."

Cytuj:
Po obu stronach są tacy Nowacy, Wolniewicze, którym się tylko "przypisuje" wypowiedzi, zachowania....i oni robia tą brudną, krecią, złą robotę, budząc wzajemne antagonizmy.
Zdjęcia z kościoła o. jezuitów, gdzie Wolniewicz "rzymski katolik niewierzący" i p. Nowak odwróceni d..ą do ołtarza lżą Żydów nigdy nie zapomnę.

A ile razy my "odwróciliśmy sie d...do ołtarza?

Każdy grzech jest pokazaniem d...Bogu...

Lepiej prowadzić własną kronikę odwróceń sie d... :-o bo prowadzenie czyjejś jest CO NAJMNIEJ stratą czasu...

N kwi 26, 2009 21:54
A czy nie jest tak, że "Celnicy i nierządnice wchodzą przed wami do królestwa niebieskiego"

Owszem :) ... nie wskoczą bezpośrednio z agencji towarzyskiej do bram raju :D

Cytuj:
A ile razy my "odwróciliśmy sie d...do ołtarza?

Każdy grzech jest pokazaniem d...Bogu...

Lepiej prowadzić własną kronikę odwróceń sie d... :-o bo prowadzenie czyjejś jest CO NAJMNIEJ stratą czasu...

Owszem grzeszymy wszyscy :(
Ale niewielu robi ze świątyni "jaskinię zbójców" epatując nienawiścią do innego człowieka.

N kwi 26, 2009 22:24

to mój sposób na wykrywanie takich :-D. nikt inny poza "moherem" nie zareaguje na to oburzeniem. :-D
Chrystus krytykował faryzeuszy za sztywne trzymanie sie Tory ( Prawa) . Czyli własnie doktrynerstwo.
A pan Nowak o niczym innym jak o żydach/Izraelu nie gada. Czasem robi sobie przerwy na Niemców czy satanistów :-D

Po pierwsze, nie przeszkadza mi określenie "moher", mimo iż nie jestem zdeklarowanym miłośnikiem Ojca Dyrektora. Po drugie czuję się w ten sposób wyróżniony, a to z tej przyczyny, że poniekąd znajduję sie poza tak zwanym "oświeconym (sic !) społeczeństwem". Po prostu traktuję to jako komplement :-)

Co do Twoich wyjaśnień. Rozumiem, że wszystko fajnie przeczytałeś i douczyłeś się z wikipedii? Fajnie. Warto jednak prześledzić Ewangelie i sprawdzić za co konkretnie Chrystus ich krytykował. Te cytaty mówią wszystko.

Wypowiedzi o Nowaku nie skomentuję. Żenada po prostu.

Na tym etapie kończę "dyskusję". Na razie.

Pn kwi 27, 2009 14:56
Co do Twoich wyjaśnień. Rozumiem, że wszystko fajnie przeczytałeś i douczyłeś się z wikipedii? Fajnie. Warto jednak prześledzić Ewangelie i sprawdzić za co konkretnie Chrystus ich krytykował. Te cytaty mówią wszystko.

Wystarczy:
- "Bo powiadam wam: jeśli sprawiedliwośc wasza nie będzie wieksza niż uczonych w Pismie i faryzeuszów, nie wejdziecie do królestwa niebieskiego" (Mt 5,17-20).....to postrzeganie w rodzaju "Żydzi nas atakują!!" wykrzykiwanie od ołtarza oo. jezuitów w Krakowie, dokładnie jest ową większa sprawiedliwością :D
- "Umiecie dobrze uchylać przykazanie Boże, aby swoja tradycję zachowac" (Mt 7,9)....pierwsze "Będzisz miłował Boga swego....a bliźniego swego jak siebie samego" przełożono na goń Zyda w świątyni pańskiej...
- "To są slepi przewodnicy ślepych" (Mt 15,13-14)....tylko slepy może urągac drugiemu człowiekowi, narodowi ze stóp ołtarza....
- "Własnie wy, faryzeusze dbacie o czystośc zewnetrznej strony kielicha i misy, a wasze wnetrze jest pełne zdzierstwa i niegodziwości" (ŁK 11,37)....tylko zdzierstwo i niegodziwość inspirują do głoszenia w kościołach inwektyw wobec innego narodu, narodu jezusa i sprzedaż w tych kościołach książek-paszkwili o narodzie wybranym...
- "Biada wam uczeni w Piśmie i faryzeusze obłudnicy!.....z zewnatrz wydajecie sie ludziom sprawiedliwi, lecz wewnatrz pełni obłudy i nieprawości" (Mt 23,28)...tak jak straszenie wszechmocą Żydów zawiadujących światem....spiskowa teoria dziejów...
Żenadą jest, że głosi to człowiek, który w PRLu czuł się świetnie i nie przeszkadzało mu wtedy, że komunizm w Polsce w przeważajacej części budowali ludzie pochodzenia żydowskiego.
W tamtym systemie miał profity współpracując z Zydami, aktualnie odnosi profity walcząc z Zydami.

Pn kwi 27, 2009 15:22

Aluś, św. Paweł zapewne, będąc wcześniej Szawłem, nie powinien głosić Ewangelii :D ???

Ps. cytaty dobre,...komentarz własny już trochę gorszy :-D

Pn kwi 27, 2009 15:34
Aluś, św. Paweł zapewne, będąc wcześniej Szawłem, nie powinien głosić Ewangelii :D ???

Św Paweł mój miły, nigdy nie unikał prawdy - zawsze mówił o swojej przeszłości, o braku własnych zasług a tylko łasce Boga, który wybrał go do głoszenia Dobrej Nowiny.
I we wszystkich Listach głosił obowiązek chrześcijanian - MIŁOŚĆ.
I konieczność - "ZŁO DOBREM ZWYCIĘŻAJ".
Ja jeszcze potrafię zrozumieć straszych ludzi, których spotkała jakaś przykrość, nieszczęscie, ze strony ludzi pochodzenia żydowskiego.
Nie odmawiam im prawa mówić, pisać o tym, chocby nawet podkolorowane wersje (np. L. Pająk)....ale na miłość Boga - nie w kościołach!!!!

Cytuj:
Ps. cytaty dobre,...komentarz własny już trochę gorszy :-D

A to już Twoje zdanie :) ....różnimy się w ocenach, więc masz prawo do takiej oceny.

Pn kwi 27, 2009 16:03

Aluś, Nowak i Wolniewicz mówili prawdę, a prawdę można jak najbardziej w kościele mówić :-D :D

Pn kwi 27, 2009 16:08
Aluś, Nowak i Wolniewicz mówili prawdę, a prawdę można jak najbardziej w kościele mówić :-D :D

Ich prawdę.
A kościół nie służy do głoszenia indywidualnych "prawd", zwłaszcza przez "rzymskich katolików niewierzących".
Przecież równie dobrze każda sekta jak dogada się z proboszczem może głosić od ołtarza prawdę.

Pn kwi 27, 2009 20:31

A kościół nie służy do głoszenia indywidualnych "prawd", zwłaszcza przez "rzymskich katolików niewierzących".
Przecież równie dobrze każda sekta jak dogada się z proboszczem może głosić od ołtarza prawdę.

Zastanawiają mnie bogoojczyźniani patri(di)oci, którzy węszą wszędzie spisek i potrafią zasłaniać się Matką Boską prawiąc jakieś brednie, interesujące jest stanowisko tychże "eurosceptyków zydożerczo - paranoidalnych" wobec papieża, który raczej nie ma nic przeciwko Unii Europejskiej i Żydom, powiem więcej Benedykt XVI jest Niemcem, więc się nie chyba liczy, bo nasi szanowni sąsiedzi nie bronili Częstochowy, wręcz przeciwnie. Uwielbiam głupie teorie spiskowe dopóki ludzie je głoszący nie mają wpływu na moją przyszłość. Ja na przykład mam teorię, że jakieś tajemnicze organizacje pozarządowe przeprowadzają na szeroką skalę akcję rozsiewania polskich genów po Europie pod przykrywką pracy za granicą ;) Sam jeszcze nikogo nie zapłodniłem bywając w UK, nie wyjeżdżałem w poszukiwaniu pracy, ale z powodów osobistych, radzę sobie nieźle tutaj , a czytając te wszystkie wypowiedzi naszych wielebnych prawicowców, to zastanawiam się czy to dobrze że wróciłem? Polska dla Polaków, (Księżyc w takim razie dla Księży a Ziemia dla ziemniaków, tudzież kartofli, jeśli wiecie o co mi chodzi ;) ). Wolniewicz i Nowak to maja być idole "prawicy" ??
:shock: i :rotfl: Prawica to ideologia supremacji praw rynku... spadkobiercy Adama Smitha i promującej prawa jednostki konstytucji amerykańskiej!!
A nie banda ksenofobów, i wrogów największego wspólnego rynku(Unii Europejskiej)...

Pn kwi 27, 2009 20:42

popieram bande ksenofobow(?)i przeciwnikow rynku unii europejskiej,która to ostatnio dobiera sie do reglamentowania pasm w internecie(jakby ktoś nie wiedział)

Pn kwi 27, 2009 22:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona