Jakiej muzyki słuchasz w tej chwili?
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Jakiej muzyki słuchasz w tej chwili?
Ja się ściślej trzymałem oryginalnej melodii Na Creeping Death zresztą też dobrze reagował. Run To The Hills też mu się podobało.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz kwi 14, 2016 8:48 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Johnny99 napisał(a): Na Creeping Death zresztą też dobrze reagował. Śpiewasz synkowi piosenki z wersami o zabijaniu pierworodnych? A co z teoriami ekpertów, co to piszą elaboraty o destruktywnym wpływie wywieranym przez tekst, nieważne w jakim języku i czy leci on np. od tyłu? 
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz kwi 14, 2016 8:54 |
|
 |
Johnny99
|
Ja tę historię też usłyszałem pierwszy raz jako kilkulatek i popatrz, na jakiego fajnego gościa wyrosłem  Więc nie mam jakichś większych obaw 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz kwi 14, 2016 9:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Cz kwi 14, 2016 9:31 |
|
 |
beata50
|
|
Cz kwi 14, 2016 18:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
You don't own meBardzo przyjemna przeróbka przeboju lat 60-tych. I nawet udało im się nie zarżnąć linii melodycznej.
|
Śr kwi 20, 2016 8:14 |
|
 |
JedenPost
|
Kurczę, ciągle się na tą piosenkę (w różnych wersjach) ostatnio natykam... U mnie trąby (no, po prawdzie saksofony raczej...) jerychońskie: https://www.youtube.com/watch?v=JLvVIIG7Nr0
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr kwi 20, 2016 8:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to już nie dziwi, że te mury runęły  Jakby to grzeczniej ująć... Jazz jest dla mnie zbyt ambitny i po prostu go nie rozumiem 
|
Śr kwi 20, 2016 9:04 |
|
 |
JedenPost
|
Jazz jest różny, to akurat jeden z nawiedzonych free-odjazdowców, dla którego przystępność nie była raczej priorytetowa, ale jest też przecież mnóstwo rzeczy bardzo przyjemnych, ot choćby taka kolaboracja Davisa z Cannonballem: https://www.youtube.com/watch?v=pfxosTobxlI
|
Śr kwi 20, 2016 9:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Davis i Armstrong to akurat tacy jazzmani którzy mieli litość dla melodii, więc nawet ja mogę słuchać bez bólu. Melancholijne trochę jak na tę porę roku, ale wieczorową porą będzie w sam raz 
|
Śr kwi 20, 2016 9:25 |
|
 |
JedenPost
|
Mariel napisał(a): Davis i Armstrong to akurat tacy jazzmani którzy mieli litość dla melodii Noo, jak kiedy, Davis to w końcu 40 lat grania, w okresie elektrycznym też różności tworzył. Ale fakt, do freejazzu miał stosunek sceptyczny, zbudował nawet teorię spiskową, że biali krytycy kładą nacisk na free po to, żeby od jazzu, jako niezrozumiałego, odwróciła się czarna młodzież i tzw. zwykły człowiek. 
|
Śr kwi 20, 2016 9:42 |
|
 |
Johnny99
|
Trzeba przyznać, że całkiem skutecznie się to udało. Jeszcze w połowie ubiegłego wieku jazz był zaliczany przez krytyków do.. muzyki pop - powstawały leksykony muzyki popularnej, w których Ellington czy Parker byli omawiani obok Beatlesów i Stonesów.
|
Śr kwi 20, 2016 10:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Skoro już jesteśmy przy jazzie i trąbach jerychońskich... John Zorn i pan Yamatsuka Eye nigdy nie słyszeli o czymś takim jak przystępność muzyki. Naked CityUwaga: Tylko dla koneserów!
|
Śr kwi 20, 2016 12:09 |
|
 |
JedenPost
|
No, tu już historia dzieje się w połowie drogi między jazzem a grindcorem, więc musi być grubo... 
|
Śr kwi 20, 2016 13:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Whispernight napisał(a): Cierpienie niewinnych, jest bezsensowne i odrażające. Trudno mi w czymś takim M-M, szukać inspiracji... Niedawno, zasłyszane w sieci. https://www.youtube.com/watch?v=7gphiFVVtUI Estas Tonne - The Song of the Golden Dragon Mówiłam z przekąsem. Dla uspokojenia... https://www.youtube.com/watch?v=1SiylvmFI_8
|
Śr kwi 20, 2016 20:32 |
|
|
|