Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 17:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 702 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 47  Następna strona
 Co Myslicie o Muzyce Metalowej ???? 
Autor Wiadomość

metal.... lubie czasem sobie posłuchać chociaz od 4 lat bardziej kręci mnie Hard Core bo ma w sobie więcej pozytywnych idei a metal to tylko muzyka bez ideologi.... wielu ludzi ma mnie za metala bo nosze długie włosy... zeby smieszniej było przestałem słuchac nałogowo metalu jak mi włosy wyrosły... czasem fajnie jest kogos zszokować że sie wiezy a jednak słucha takiej muzy...i odwrotnie. Zreszta słucham wielu gatunków muzy od black metalu po Szanty (nawet pewne gat. elektroniki i kilku USA'ńskich wykonawców HH).

Cz paź 04, 2007 11:02
metal.... lubie czasem sobie posłuchać chociaz od 4 lat bardziej kręci mnie Hard Core bo ma w sobie więcej pozytywnych idei a metal to tylko muzyka bez ideologi.

Śmiem twierdzić że metal ma dużo tekstów filozoficznych i psychologicznych , które co prawda dla przeciętnego [...] nie mają pozytywnych idei , ale mają ich dużo, a to co nam pasuje zależy od nas nie od muzyki ;P

[...] - na tym forum nie wolno stosować zwrotów obraźliwych. Kamyk

So paź 06, 2007 13:52

tak mnie ciekawi co sądzicie o zespole Nightwish... Od jakichś 3 dni nie potrafie nic innego słuchać... Wcześniej słuchałę Godsmacka i Disturbed ale jak usłyszałem Nightwish - Amaranth to zastanawiam sie czy nie kupić pierwszej w życiu legalnej płyty żeby mieć w całości te utworki... Po prostu ten zespół gra tak pieknie że czuję w sobie prąd pobudzający mnie do życia. prąd ten na pewno nie jest zły bo jestem człowiekiem głęboko wierzącym i moja wiara stale się pogłębia. cyztałem na Wikipedii że ten zespół tworzy teksty o magii, fantasy okultyzmie... Troche mnei to zaciekawiło dlaczego... Nie widzę nic złego w tym zespole, jest świetny.
Czekam teraz tylko z niecierpliwością aż mi się ściągnie ich dyskografia ( 8 albumów) a ten najnowszy chyba jednak kupie na allegro :)
Co o tym sądzicie??

So paź 06, 2007 23:25

Ja lubię Nightwisha, klimatyczne i przyjemne piosenki mają :) Ostatniego albumu akurat nie słyszałem, trudno mi więc powiedzieć coś o nim. Najbardziej lubię "Wishmaster" :)

N paź 07, 2007 10:21

tak mnie ciekawi co sądzicie o zespole Nightwish...

Słyszałem kilka ich utworów i nie podobało mi się. Uważam, że melodie są takie sobie, a operowy głos wokalistki mi się nie podoba.

N paź 07, 2007 10:58
Nigtwish - jakoś mi nie podchodzi, ale szanuję ich twórczość

N paź 07, 2007 11:33

Nigtwish - jakoś mi nie podchodzi, ale szanuję ich twórczość

Mnie też nie. Wydaje mi się, że skandynawska scena muzyki symfonicznego (niby)metalu jest de facto komercyjna i łasa na to, aby zdobywać szczyty w komercyjnych stacjach telewizyjnych, takich jak MTV czy VIVA. Dla mnie jest to zła rzecz dla muzyki rockowej.

N paź 07, 2007 13:23
Zobacz profil WWW

Tak, bo jak ktoś zarabia to jest źle... Nightwish, dopóki istniał, grał tak sobie, ale głównym plusem był głos Tarji Turunen- który można było uwielbiać, lub wręcz przeciwnie.

Co do ostatniego albumu- jak narazie znam z dwóch recenzji i ogółem niby wypada słabo. No bo bez Tarji nie ma Nightwisha...

A teraz mam faze na nwobhm :D

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

N paź 07, 2007 18:13

nwobhm

Klasyka :D Mi się to nigdy nie nudzi :)

N paź 07, 2007 18:15

Wydaje mi się, że skandynawska scena muzyki symfonicznego (niby)metalu jest de facto komercyjna i łasa na to, aby zdobywać szczyty w komercyjnych stacjach telewizyjnych, takich jak MTV czy VIVA. Dla mnie jest to zła rzecz dla muzyki rockowej.

tu sie nie zgodze... prawde mowiac nie slyszalem jeszcze Theriona w MTV (z drugiej strony srednio to ogladam, za to moja siostra czesto ale nie slyszala jeszcze tam tego zespolu), ani Otyga.. Apocaliptica to juz chyba bardziej znany zespol...
zreszt, polecam

wracajac do metalu ogolnie. slucham tego rodzaju muzyki. uwazam, ze jak w kazdym gatunku, sa utwory i zespoly gorsze i lepsze. nie tylko poezja jest od filozofii (uwazam ze nie powinna byc! w ogole poezji 'klasycznej' nie powino byc, a tym bardziej romantyzmu polskiego! herbert i leśmian sa spoko). a. i jeszcze te popiate piosenki o milosci (spears, lopez i takie tam boys- and girls-bandy) sa beznadziejne i plytkie.

And in brutal war!

N paź 07, 2007 18:55

Witam :)

tak mnie ciekawi co sądzicie o zespole Nightwish... Od jakichś 3 dni nie potrafie nic innego słuchać... Wcześniej słuchałę Godsmacka i Disturbed ale jak usłyszałem Nightwish - Amaranth to zastanawiam sie czy nie kupić pierwszej w życiu legalnej płyty żeby mieć w całości te utworki... Po prostu ten zespół gra tak pieknie że czuję w sobie prąd pobudzający mnie do życia. prąd ten na pewno nie jest zły bo jestem człowiekiem głęboko wierzącym i moja wiara stale się pogłębia. cyztałem na Wikipedii że ten zespół tworzy teksty o magii, fantasy okultyzmie... Troche mnei to zaciekawiło dlaczego... Nie widzę nic złego w tym zespole, jest świetny.
Czekam teraz tylko z niecierpliwością aż mi się ściągnie ich dyskografia ( 8 albumów) a ten najnowszy chyba jednak kupie na allegro :)
Co o tym sądzicie??

Akurat "Amaranth" to zdecydowanie najsłabszy utwór w ich dorobku, choć do przesłuchania całej nowej płyty jeszcze się nie zmusiłem, więc może coś go "przegoni".

N paź 07, 2007 19:10

Nightwish fajny zespół ale teraz bez tej wokalistki to watpie aby mi sie spodobali.

Pn paź 08, 2007 11:11

z takich klimatycznych zespołów niezły jest Theatre Of Tragedy. płytka "velvet darkness..." jest całkiem niezła. ciężko się doczytać, bo bawili się trochę staroangielszczyzną.
And When He Falleth napisał(a):
"Be my kin free fro varnal sin,
Bridle the thoughts of thy Master."
"There hath past away a glore fro the Earth;
A glore that in the hearts and minds of men,
Men dementéd - blindfoldéd by light,
Hourisheth as weed in their well-groom'd garths."

"Might I too was blindfoldéd ere,
"The quality of mercy and absolution,
Tho' years have master'd me
Whence cometh such qualities?
A masque of this to fashion:
Build thyself a mirror in which
Seer blest, thou best philosopher!"
Solely wanton images of thy desire appear!"

"'Tis the Divine Comedy -
"'Tis the Divine Tragedy -
The fool and the mocking court;
The fool and the mocking court;
Fool, kneel now, and ring thy bells!
Fool, kneel now, and ring thy bells!
We hold the Earth fro Heaven away."
Make us guffaw at thy futile follies,
Yet for our blunders - Oh, in shame;
Earth beareth no balm for mistakes -
We hold the Earth fro Hell away."

"Believe? In a deily long dead? -
I would rather be a pagan suckléd in creeds outworn;
Whith faärtytales fill'd up in head;
Thoughts of the Book stillborn."

"Shadow of annoyance -
Ne'er come hither!
...And when He falleth, He falleth like Lucifer,
Ne'er to ascend again..."

[ Dialog from "And when He Falleth" ]

[Male Voice]
That cross you wear around your neck;
is it only a decoration, or are you a
true Christian believer?

[Female Voice]
Yes, I believe - truly

Then I want you to remove it at once!
- and never to wear it within this castle
again! Do you know how a falcon is trained my
dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily
she suffers the whims of her God patiently, until
her will is submerged and she learns to serve -
as your God taught and blinded you with
crosses.

You had me take off my cross because it
offended....

It offended no-one. No - it simply appears
to me to be discourteous to... to wear
the symbol of a deity long dead.

My ancestors tried to find it. And to open
the door that seperates us from our Creator.

But you need no doors to find God.
If you believe....
Believe?! If you believe you are gullible.
Can you look around this world and believe
in the goodness of a god who rules it?
Famine, Pestilence, War, Disease and Death!
They rule this world.

There is also love and life and hope.

Very little hope I assure you. No. If a god
of love and life ever did exist... he is long
since dead. Someone... something rules in his
place.

swoją drogą ciekawe poglądy ;)

w ogóle lubię stare klimaty, doom i takie tam.

Wt paź 09, 2007 15:28

Czy słuchanie muzyki metalowej moze być jakimkolwiek grzechem...?? denerwuje mnie głupie gadanie taty ze szatan mnie opętał bo słucham metalu itp... :shock: Tylko że poza tym chodzę sobie prawie codziennie do koscioła bo czuję się tam jak w domu :) Kocham Pana Boga i dziękuję mu za wszystko, włącznie z tą muzyką ze jej słucham :-) Szczególnie podoba mi się ostatnio In Flames... ciekawie brzmi też jeden utwór Vadera - Sword of The Witcher... ta nutka jednak skłania mnie już do zastanowienia czy nie zaszkodzi mi takie coś i czy nie jest to grzechem no bo prawde mówiąc niestety tekst po tłumaczeniu na polski troszkę "niefajny" i może zawierać drobne elementy jakiegoś satanizmu... Sam już nie wiem :P
Wiem tyle że ta muzyczka mi sie podoba, odpoczywam przy niej i nic złego się ze mną nie dzieje :]

ODPOWIEDZCIE KONIECZNIE PROSZĘ :-)

N paź 28, 2007 22:59

Pewnie gdyby nie tata to byś się nawet nie zastanawiał czy to grzech i żyłbyś w błogim spokoju. Polecam tak żyć nadal i nie przejmować się tym co mówią inni. Póki masz Boga wyżej niż muzykę to jest dobrze.

Pn paź 29, 2007 14:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 702 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 47  Następna strona