Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz?
Autor |
Wiadomość |
zipper
|
a ja czytam Ewangelie wg. św. Łukasza
_________________ Apostoł Paweł napisał: "Wszystko mi wolno, ale nie wszytsko przynosi korzyść.Wszystko mi wolno, ale ale ja niczemu nie oddam się w niewolę." (1 Kor 6, 12)
Nie dajmy się!
|
Pn gru 22, 2008 19:02 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Anioły i Demony - Dan Brown.
Autor Kodu Leonarda da Vinci. Znów przygody profesora Landgona, znów ciekawa intryga, znów fajnie powiązane wątki. Fajnie się czyta chociaż Kod chyba był lepszy.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pn gru 22, 2008 22:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zofia Kossak "Krzyżowcy"
Dotąd znałam tę kobietę jako założycielkę "żegoty" podczas okupacji...ale napisała też wiele powieści historycznych...podobno dobrych... 
|
Wt gru 23, 2008 8:19 |
|
|
|
 |
Teti
|
Hmmm no teraz to czytam "potop" Sienkiewicza, wzięłam się też za "Veritas" Rity Monaldi i Francesca Sorti- trzecią część cyklu ich książek. niedługo będe też musiała zacząc czytać "Syzyfowe Prace" Żeromskiego, bo to nasza lektura po świętach 
_________________ Zapraszam wszystkich fanów Bollywood tutaj:
|
Wt gru 23, 2008 9:58 |
|
 |
nemo_
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Anioły i Demony - Dan Brown.
Autor Kodu Leonarda da Vinci. Znów przygody profesora Landgona, znów ciekawa intryga, znów fajnie powiązane wątki. Fajnie się czyta chociaż Kod chyba był lepszy.
klocilbym sie. aniolom i demonom dalbym pierwszenstwo. przeczytaj tez 'cyfrowa twierdze'.
a syzyfowe prace... coz, ksiazka wchodzaca do 'wielkiej trojki' najwazniejszych dla mnie dziel 
|
Wt gru 23, 2008 13:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: klocilbym sie. aniolom i demonom dalbym pierwszenstwo. przeczytaj tez 'cyfrowa twierdze'.
a syzyfowe prace... coz, ksiazka wchodzaca do 'wielkiej trojki' najwazniejszych dla mnie dziel
Dla mnie bezkonkurencyjny jest "Deception Point" - po polsku chyba "Zwodniczy Punkt". Wg mnie najlepsza książka Browna. Jeśli macie możliwość - polecam po angielsku
Crosis
|
Wt gru 23, 2008 18:15 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Mam Zwodniczy Punkt po polsku i szczerze powiedziawszy aż tak mnie nie zachwycił. ;P
Ciekawe kiedy wyjdzie Solomon Key, kontynuacja Kodu. Niby w 2009, ale na Wiki piszą, że nie wiadomo. ;/
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt gru 23, 2008 19:27 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Swoją drogą może polecicie coś w stylu Kodu? Lubię książki/filmy właśnie pokroju Kodu (chociaż w tym przypadku film to katastrofa) czy Skarbu Narodów gdzie jest jakaś tajemnica i bohaterowie po kolei rozwiązują jakieś zagadki, aby przejść do kolejnych zagadek i kolejnych itp. a na końcu jest rozwiązana wielka tajemnica dziejów. ;p
|
Wt gru 23, 2008 19:32 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Wielcy Zboczeńcy- na urodziny dostałem, może być dobre 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Śr gru 24, 2008 15:48 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Zapis sposobu myślenia Wybór publicystyki z lat 2002-2007
Aleksander Hall
wyd. Uniwersytet Marii Skłodowskiej-Curie 2008
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N gru 28, 2008 16:14 |
|
 |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
Pismo Święte - Nowy Testament. Aktualnie tkwię w Ewangelii Mateusza, gdyż zacząłem czytać kilka dni temu  W przerwach próbuję doczytać "Mistrza i Małgorzatę" Bułhakowa
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
N gru 28, 2008 22:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Prostota serca. Antonina Meo. - pisma sześcioletniej mistyczki
Ponieważ zachowano błędy gramatyczne i stylistyczne, czasem można się nieźle uśmiać, jak np. z prośby: "Dziecię Jezus obdarzaj zdrowiem wszystkich i błogosław kapłanów małych pogan i spraw aby poznali Ciebie wszyscy źli którzy ciebie nie kochają".
|
N gru 28, 2008 22:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Właśnie skończyłam "Szyfr Szekspira" J.L.Carell- zadziwiająco przyzwoite...i nienawiedzone jak np. Kod Da Vinci... 
|
So sty 24, 2009 14:53 |
|
 |
Johnny99
|
Karl Rahner " Mały Słownik Teologiczny " ( to wprawdzie słownik, ale jednocześnie wspaniała lektura, coś jakby podsumowanie całej pracy naukowej ks. Rahnera.. )
Abraham Joshua Heschel " Człowiek nie jest sam "
John Scott " Chrystus i Ty "
" Zarys Wiary " - katechizm niemiecki
Św. Augustyn " Wyznania "
Św. Tomasz z Akwinu " Suma teologiczna, t.1 - o Bogu " ( summa to prawie jak Biblia, mam ambicję przeczytać całą, skończę pewnie za jakieś 20 lat.. )
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So sty 24, 2009 15:04 |
|
 |
szuba
|
"Adieu - przypadki księdza Grosera" autorstwa Jana Grzegorczyka
|
So sty 24, 2009 17:30 |
|
|
|