Autor |
Wiadomość |
mareta
|
 Re: Filmy.
vulkan napisał(a): Dzisiaj w telewizji leci film'' Kod da Vinci'' który jest ekranizacją powieści Dana Browna. Film ten jest dość kontrowersyjny i był bojkotowany przez część duchownych. Oglądacie/daliście? Co o nim sądzicie? Film jest bojkotowany przede wszystkim przez wierzących i nie tylko. Przeczy faktom. Przereklamowany w kinie klapa zamiast spodziewanego sukcesu.
|
So maja 05, 2012 20:09 |
|
|
|
 |
vulkan
|
Przecież ten film nie miał przedstawiać faktów,jest tylko ekranizacją książki napisaną przez Dana Browna. Niedługo w telewizji ma lecieć kolejna ekranizacja ''Anioły i Demony'' moim zdaniem film lepszy od Kodu Da Vinci.
|
N maja 06, 2012 8:44 |
|
 |
kropeczka_ns
|
http://www.youtube.com/watch?v=RMKZ9cPz-7Edla mnie świetny film. Dawno nie widziałam filmu ktory by mnie tak poruszył. Obejrzyjcie koniecznie!
_________________ Ania
|
N maja 13, 2012 14:35 |
|
|
|
 |
Molly
|
Rafka napisał(a): u mnie oglądają ''trudne sprawy''  Jak tylko słyszę tą melodyjkę Trudneeee sprawyyy lala laala ... to uciekam do swojego pokoju ... Jak chcą się mnie pozbyć to puszczają, domownicy oczywiście Ja mam około 500 Bollywoodów Choć nie pogardzę ambitniejszym kinem 
_________________ "Człowiek za każdym razem myśli, że coś wytłumaczy i tylko brnie dalej. "
|
Śr maja 16, 2012 21:55 |
|
 |
sanctus22
|
Witam, ja preferuje filmy sci-fi, thriller, komedie, fantasy, przygodowe i czasem inne. Te które pamiętam to: Pasja (płakalem na nim), Avatar (naprawdę piękny film), Anioły i Demony, Kod da Vinci, Matrix (mój faworyt, klasyka, super film), Tron Dziedzictwo, Zielona mila (na tym też się wzruszyłem), 9 (film animowany, super, długi ale super), Thor (nie zrozumiałem o co chodzi, ale efekty super), Kod nieśmiertelności, Next, Hancock (chyba tak się to pisze), Shrek (ale tylko 1. część) więcej nie pamiętam, ale dużo tego jest, a tak generalnie to lubię filmy z dużą ilością akcji i wzruszające 
_________________ [b]Fidem Miracula[/b]
|
Śr maja 23, 2012 18:52 |
|
|
|
 |
Eubulides
|
_________________ Cogito ergo credo. / Dei servitus vera libertas.
|
Pt cze 08, 2012 14:43 |
|
 |
kropeczka_ns
|
Oglądaliście "Salę samobójców"? Obejrzałam wczoraj. Co sądzicie o tym filmie? Mnie trochę przeraził, trochę zastanowił, generalnie raczej nie da się go obejrzeć obojętnie. http://www.youtube.com/watch?v=Pr7Gxs3HYY4
_________________ Ania
|
Śr sie 15, 2012 11:06 |
|
 |
wizytka
|
kropeczka_ns napisał(a): Oglądaliście "Salę samobójców"? Obejrzałam wczoraj. Co sądzicie o tym filmie? Mnie trochę przeraził, trochę zastanowił, generalnie raczej nie da się go obejrzeć obojętnie. http://www.youtube.com/watch?v=Pr7Gxs3HYY4Film jest niesamowity, obejrzałam go krótko po tym, jak wszedł do naszych kin. Jestem pod dużym, przerażającym wrażeniem jakie może wywołać przesadne, bez ograniczeń korzystanie z wirtualnej sieci...  Destrukcyjna rola złych wpływów, czerpanie z nich bez umiaru... Żal było mi tej dziewczyny, miałam nadzieję, że nie dojdzie jednak do samobójstwa! Film ma dużą wymowę moralną... Polecam Wam inny film- budujący- o wierze, pod zaskakującym tytułem : WIARA JAK ZIEMNIAKI- dowiecie się z fabuły, skąd taki tytuł  Film oparty na autentycznym wydarzeniu http://pl.gloria.tv/?media=396895
|
Cz lut 28, 2013 9:52 |
|
 |
Tydecja
|
Polecam "Zieloną Milę" - naprawdę wspaniały film, niesamowita rola Duncana, świetne kreacje Toma Hanksa i pozostałych aktorów. Stworzony bardzo dobry klimat, dzięki czemu przez ponad 3 godziny filmu nie ma ani jednej dłużyzny. Dla mnie rewelacja. Wystarczy wspomnieć, że cały wieczór nie mogłam dojść do siebie po obejrzeniu Zielonej Mili  Pozdrawiam serdecznie!
_________________ Life Is Beautiful
|
Pt mar 29, 2013 19:50 |
|
 |
Panna_Funia
|
Dwa dni świętowania + nocne nadrabianie zaległości filmowych K2'Erin Brockovich''Źródło wszelkiego zła?' na podstawie książki R.Dawkinsa. Wszystkie trzy pozycje warte obejrzenia, K2 dla mnie wyjątkowe. Jestem w trakcie trylogii 'Millennium'.
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pn kwi 01, 2013 21:23 |
|
 |
Panna_Funia
|
Dziś będzie O północy w Paryżu. Kolejny raz z rzędu będę oglądać ten film. Nawet nie umiem w sumie powiedzieć dlaczego aż tak go lubię. On po prostu jakoś wyjątkowo dobrze na mnie wpływa  Lubię sobie czasami włączyć go przed snem.
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
So cze 01, 2013 20:44 |
|
 |
sorbet1988
|
Polecam film "Nietykalni". Jeden z lepszych filmów, jaki obejrzałam. Jest rewelacyjny, a muzyka Einaudi'ego wspaniała!
_________________ carlo-buccola.pl
|
So cze 08, 2013 22:09 |
|
 |
alicjajanas87
|
Dla tych którzy nie lubią przesłodzonych komedii romantycznych ale intelignetne filmy o miłości i związkach polecam trylogię "Przed". Od niedawna w kinach można zobaczyć trzecią część z tej serii pt "Przed północą".
|
Cz lip 18, 2013 19:43 |
|
 |
Szakal
|
Sporo filmów religijnych dostępnych jest na blogu: http://wzrostwiary.blogspot.com/search/label/Filmy%20religijneJa polecam film pt. "Powrót" (2003) produkcji rosyjskiej.  Film opowiada historię dwóch nastoletnich chłopców, których ojciec niespodziewanie powraca do domu po dwunastu latach nieobecności. Już następnego dnia zabiera synów w daleką podróż na opuszczoną wyspę. Z każdym kolejnym dniem cel wspólnego wyjazdu wydaje się braciom coraz bardziej zagadkowy, a czas spędzony z nagle odzyskanym ojcem staje się dla nich sprawdzianem dojrzałości i męskości. Będą się tu ścierać miłość i nienawiść, ambicje i charaktery, potrzeba autorytetu z potrzebą wolności.
So lip 20, 2013 16:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ciekawie się zapowiadający wywiad (podpatrzony/podprowadzony z innego forum) Poznajecie tego pana? (dziewczyny na pewno;) )  Nie o tej jego roli będzie jednak mowa. "Mel powiedział: Jeżeli zagrasz tę rolę, możesz już innej nie dostać" [...] Mel ucichł na chwilę. Potem powiedziałem: - O nie. Mel powiedział: - Co? - Właśnie sobie uświadomiłem, że moje inicjały to J. C. i mam 33 lata. Mel powiedział: - Teraz mnie wystraszyłeś - i odłożył słuchawkę."link do wywiadu______________ Obejrzałam. Polecam to piękne świadectwo, choć pewnie wielu będzie takich, którzy powiedzą, że gada zupełnie jakby się młodym winem upił  ((Dz. Ap. 2,13)
|
Śr paź 09, 2013 17:58 |
|
|
|