Autor |
Wiadomość |
Starka
|
 Re: Filmy.
"Pasję" obejrzałam dwa razy. Pierwszy raz w roku, w którym powstała. Nie wiem dlaczego, ale zwiodłam się. Koleżanki mówiły, że po tym filmie ich wiara się zmieniła i nawet znak krzyża nie był już taki sam jak dawniej. Ja nie doznałam niczego takiego. Szum medialny ucichł, a film obejrzałam za rok, bo był wyświetlany w Wielkim Tygodniu. Nie mogłam się po nim pozbierać. Miałam stany lękowe i przywidzenia...  Wiem, że nie obejrzę go już nigdy więcej...
_________________ Dobrym wyborem dla osób nie posiadających zdolności kredytowej koniecznej do przyznania standardowego kredytu są kredyty hipoteczne warszawa http://www.kredytyhipotecznewarszawa.pl. Dzięki nim nawet mało zamożna osoba może uzyskać potrzebne środki.
|
Cz lis 14, 2013 21:14 |
|
|
|
 |
brunero
|
Polecam "Kręgi" Srdana Golubovica ( Nie mylić z Rings- horrorem sprzed lat). Świetny film o trudności z radzeniem sobie ze złem, przez sprawców, ofiary, świadków.
_________________ laudare benedicere praedicare
|
Pn lis 18, 2013 13:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Śr mar 19, 2014 19:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maria-Magdalena napisał(a): http://www.youtube.com/watch?v=BN2-udCzJpA
Gorąco polecam. Dodam tylko, że film zawiera sceny drastyczne, nieodpowiednie dla dzieci.
|
Cz mar 20, 2014 8:55 |
|
 |
KYOKO89
|
Czy ktoś z użytkowników forum był w kinie na filmie "Noe", albo "Syn Boży"? Chciałbym dowiedzieć się, co myślicie o Hollywoodzkich ekranizacjach opowieści biblijnych? Czy są równie dobre jak "Pasja" Gibsona?
|
So kwi 05, 2014 10:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Syn Boży, to film, który trzeba zobaczyć. Jest porównywany do Pasji. I jest to dobre porównanie.
|
So kwi 05, 2014 21:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wczoraj, widziałam zwiastun filmu "Niebo istnieje...Naprawdę." Zainteresował mnie. A dziś w "Dobrych Nowinach", które znalazłam w kościele oo. bernardynów, czytam o nim. Film powstał na podstawie książki, napisanej na faktach autentycznych.
|
N kwi 06, 2014 8:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Właśnie wróciłam z premiery filmu "Niebo istnieje naprawdę" Piękne, wzruszające familijne kino. Warto obejrzeć. Zaciekawiło mnie jedno - dlaczego w tym niebie nie ma także Maryi?
Ps. Nie czytałam książki. Czy jest w niej mowa o Matce Bożej?
|
Śr kwi 16, 2014 21:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Miałam okazję zobaczyć ten film ponownie. Odkryłam inne ciekawe wątki. Widziałam bardziej obraz czule kochającej się rodziny, niż pod kątem religijnym. Nabiera nowych kształtów...
I są "znaczki" Choć o Maryi nadal ani słowa.
|
Pn cze 09, 2014 21:46 |
|
 |
kolorek
Dołączył(a): Cz wrz 04, 2014 11:40 Posty: 3 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
 Re: Filmy
osobiście nie przepadam za filmami religijnymi
|
Cz wrz 04, 2014 11:46 |
|
 |
Emanuel75
|
ja też nie bardzo jestem za filmami religijnymi, chociaż ostatnio był taki film w kinie o chłopcu co spotkał Boga podczas śmierci klinicznej a potem opowiadał o tym bliskim, niestety nie mogę sobie przypomnieć teraz tytułu ale film bardzo fajny, oglądał ktoś z was?
|
Wt wrz 09, 2014 13:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Emanuel75 napisał(a): ja też nie bardzo jestem za filmami religijnymi, chociaż ostatnio był taki film w kinie o chłopcu co spotkał Boga podczas śmierci klinicznej a potem opowiadał o tym bliskim, niestety nie mogę sobie przypomnieć teraz tytułu ale film bardzo fajny, oglądał ktoś z was? Mówisz i masz
"Niebo istnieje naprawdę"
|
Wt wrz 09, 2014 14:54 |
|
 |
Gwyn12
|
Oglądaliyście może film Ziemia Maryi? Wczoraj byłem na nim w kinie. Jestem ciekawy Waszych opinii.
_________________ praca Inżynier mechanik
|
Pt wrz 19, 2014 0:42 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Maria-Magdalena napisał(a): Właśnie wróciłam z premiery filmu "Niebo istnieje naprawdę" Piękne, wzruszające familijne kino. Warto obejrzeć. Zaciekawiło mnie jedno - dlaczego w tym niebie nie ma także Maryi?
Może dlatego, że chłopiec nie poszedł (na chwilę) do katolickiego nieba?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz wrz 25, 2014 21:36 |
|
 |
mareta
|
Gwyn12 napisał(a): Oglądaliyście może film Ziemia Maryi? Wczoraj byłem na nim w kinie. Jestem ciekawy Waszych opinii. Może reżyser nie miał pomysłu na tę postać.
|
Wt wrz 30, 2014 17:41 |
|
|
|