Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz?
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
Książka słabo napisana - nie lubię fabuł, których jedynym celem jest przekazanie takich to a takich poglądów, i na dodatek tego celu nikt nawet nie próbuje ukryć. To jest słabość fabularnych książek Łysiaka, i z tą jest tak samo. Ale wizja interesująca.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt lis 13, 2009 11:39 |
|
|
|
 |
parafianka
|
 Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??
"Księga mojego życia" św. Teresy od Jezusa
|
Śr gru 02, 2009 12:14 |
|
 |
Johnny99
|
J.H.Newman "Logika wiary". Rozglądałem się za tą książką od lat, a ona przez cały czas leżała w mojej bibliotece parafialnej  Super !
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr gru 02, 2009 12:29 |
|
|
|
 |
julita
|
" Moje przeżycia z duszami czyśćcowymi" Marii Simmy.
|
Pt gru 04, 2009 13:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re:
Johnny99 napisał(a): Książka słabo napisana - nie lubię fabuł, których jedynym celem jest przekazanie takich to a takich poglądów, i na dodatek tego celu nikt nawet nie próbuje ukryć. Zgadzam się w 100%. Jak ktoś ma coś do przekazania to niech o tym napisze wprost i poprze bibliografią.
|
Pt gru 04, 2009 18:13 |
|
|
|
 |
nie-rzeczywista
|
Obecnie otrzymałam książkę ks. Tomasza pt. " Natchnione życiem". Przeczytałam ją jednym tchem, ale ta książka potrzebuje powracania do niej by na nowo i za każdym razem odkrywać w niej inną prawdę o życiu, woli Boga, miłości. Bardzo gorąco ją polecam. Nie jest droga ,a bardzo przyjemna i dająca wiele wskazówek życiowych. Mnie dała również nadziei na istnienie pięknej prawdziwej miłości i nadziei w tym, że w cierpieniu każdego człowieka jest jakiś sens. Polecam również książkę tego samego autora pt. Życie potwierdza prawdę Ewangelii.
|
Wt gru 15, 2009 15:41 |
|
 |
afro
|
"Miłość i odpowiedzialność" K.Wojtyły i tak sie zastanawiam jak sie pisze taką książkę poniekąd filozoficzną? nie wyobrażam sobie złożoności procesu twórczego
|
Pt gru 18, 2009 23:57 |
|
 |
dobry_dziekan
|
"Łups!" Terrego Pratchetta ; p
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
So gru 19, 2009 12:05 |
|
 |
TheJOZI
|
Ja teraz czytam ''Trafiona przez piorun'', właściwie już przeczytałem, i będę sobie zamawiał ''Cudowna moc pokuty'', i ''demony-świadectwo naocznego świadka'' 
_________________ -Odliczanie do wieczności: http://opoka.tv/video/filmy/odliczaniedowiecznosci,mf,vid,fil,p_238.html -www.prawdapisma.blogspot.com "Przestań płakać: Oto zwyciężył Lew z pokolenia Judy, Odrośl Dawida, tak że otworzy księgę i siedem jej pieczęci"
|
So sty 02, 2010 19:56 |
|
 |
roberto1987
|
Ja przeczytałem "Jezus żyje" o. Emiliena Tardifa --- coś niesamowitego, świetny kapłan i charyzmatyk.
|
So sty 02, 2010 20:08 |
|
 |
verità
Dołączył(a): Śr gru 30, 2009 22:34 Posty: 22 Lokalizacja: Gdynia
|
roberto1987 napisał(a): Ja przeczytałem "Jezus żyje" o. Emiliena Tardifa --- coś niesamowitego, świetny kapłan i charyzmatyk. No, przyznaję, to jest mocne świadectwo! Świetna książka A ja teraz czytam "Ojciec Pio - Tajemnica życia" Antonio Socci. Wciągająca lektura, jakich mało. Opisuje duchowe życie Padre Pio, odkrywa dużo prawdy szerzej nieznanej. Polecam też "Tajemnice Jana Pawła II" tego samego autora 
_________________ Wejdź w samego siebie, we wnętrzu człowieka mieszka prawda. św.Augustyn
Kto szuka prawdy - szuka Boga, choćby o tym nie wiedział. św.Edyta Stein
|
Śr sty 06, 2010 15:43 |
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
Piotr_Dzedzej - "Porzucone sutanny. Opowieści byłych księży" mnóstwo historii w formie wywiadów. właściwie już skończyłam. świetna , niezwykła,prawdziwa i w ogóle,także kto lubi te klimaty, to polecam  :)
|
Pt sty 08, 2010 21:40 |
|
 |
nurhia
|
"Kroniki Jakuba Wędrowycza" A.Pilipiuk 
_________________ Lwy pożrą Chrześcijan... a Pogan zadepczą słonie...
|
N sty 31, 2010 1:30 |
|
 |
Kancermeister
|
"Sprawa Lecha Wałęsy" S. Cenckiewicz
N sty 31, 2010 10:16 |
|
 |
Monosiu
|
Ja czytam aktualnie "Czarodziejkę z Florencji" Salmana Rushdie.
|
N sty 31, 2010 20:22 |
|
|
|