Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz?
| Autor |
Wiadomość |
|
noOne
|
 Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??
Orędzia na czasy Ostateczne które właśnie nadeszły (tomy 1-6) autor: Pan Jezus 
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
| Wt lip 05, 2011 13:54 |
|
|
|
 |
|
mareta
|
Doretty Braga "Mój syn anioł, który wybrał życie", czasem zaglądam do Pisma świętego Nowy Testament, Polowanie na Czerwony Październik autor Tom Clancy
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
| Wt lip 05, 2011 17:41 |
|
 |
|
Karol888
Dołączył(a): Wt kwi 05, 2011 16:45 Posty: 21 Lokalizacja: Warszawa, Mazowieckie
|
Tomasz A. Kempis "O naśladowaniu Chrystusa". Każdemu polecam.
_________________ „Módl się i ufaj tak, jakby wszystko zależało wyłącznie od Boga - ale jednocześnie pracuj tak, jakby wszystko zależało od ciebie!" /Ignacy Loyola/
|
| Wt lip 05, 2011 18:33 |
|
|
|
 |
|
Selgrado
|
W tej chwili czytam Jezus z Nazarethu, ostatni czwarty tom, R.Brandstaettera, a później się zobaczy. Czeka kolejka 10 książek; na którą padnie wybór, to się zobaczy...
_________________ [KMI ...] ------------.
|
| N lip 10, 2011 17:56 |
|
 |
|
klerykk
|
Aktualnie czytam "Księdza Rafała" autorstwa Macieja Grabskiego. Nawet mogę polecić, obraz duchowieństwa bez zbędnej idealizacji.
_________________ Wszystko mogę w Tym, który mnie umacnia. [Flp 4,13]
|
| Wt lip 26, 2011 19:31 |
|
|
|
 |
|
merkaba
|
Orędzia na czasy Ostateczne które właśnie nadeszły (tomy 1-6) autor: Pan Jezus
te orędzia sa dla mnie fałszywe juz sam tytuł włancza alarm
Wtem usłyszałam głos podczas odmawiania tej koronki: O, jak wielkich łask udzielę duszom, które odmawiać będą tę koronkę, wnętrzności miłosierdzia Mego poruszone są dla odmawiających tę koronkę. Zapisz te słowa, córko Moja, mów światu o Moim miłosierdziu, niech pozna cała ludzkość niezgłębione miłosierdzie Moje.
Jest to znak na czasy ostateczne, po nim nadejdzie dzień sprawiedliwy.
Póki czas niech uciekają się do źródła miłosierdzia Mojego, niech korzystają z Krwi i Wody, która dla nich wytrysła. - O dusze ludzkie, gdzie się schronicie w dzień gniewu Bożego? Uciekajcie teraz do źródła miłosierdzia Bożego, O, jak wielką widzę liczbę dusz widzę - uwielbiły miłosierdzie Boże i śpiewać będą pieśń chwały na wieki.(Dz 847-848)
czyli czasy ostateczne trwają od roku objawień Faustyny
|
| Wt lip 26, 2011 20:30 |
|
 |
|
mareta
|
Przeczytałam 2 tomy M Gutowskiej- Adamczyk "Cukiernia pod Amorem" wkrótce ma się ukazać 3 tom. Pozdrawiam
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
| So sie 06, 2011 21:04 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
merkaba napisał(a): Orędzia na czasy Ostateczne które właśnie nadeszły (tomy 1-6) autor: Pan Jezus
te orędzia sa dla mnie fałszywe juz sam tytuł włancza alarm
Wtem usłyszałam głos podczas odmawiania tej koronki: O, jak wielkich łask udzielę duszom, które odmawiać będą tę koronkę, wnętrzności miłosierdzia Mego poruszone są dla odmawiających tę koronkę. Zapisz te słowa, córko Moja, mów światu o Moim miłosierdziu, niech pozna cała ludzkość niezgłębione miłosierdzie Moje.
Jest to znak na czasy ostateczne, po nim nadejdzie dzień sprawiedliwy.
Póki czas niech uciekają się do źródła miłosierdzia Mojego, niech korzystają z Krwi i Wody, która dla nich wytrysła. - O dusze ludzkie, gdzie się schronicie w dzień gniewu Bożego? Uciekajcie teraz do źródła miłosierdzia Bożego, O, jak wielką widzę liczbę dusz widzę - uwielbiły miłosierdzie Boże i śpiewać będą pieśń chwały na wieki.(Dz 847-848)
czyli czasy ostateczne trwają od roku objawień Faustyny Tyle tylko, że ludzkość poznała te objawienia dopiero w latach 90-tych ubiegłego wieku....więc trudno nam ludziom określić czasy ostateczne.
|
| So sie 06, 2011 21:27 |
|
 |
|
noOne
|
"Orędzia na czasy Ostateczne które właśnie nadeszły" to są orędzia z 2010-11
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
| Pn sie 08, 2011 14:28 |
|
 |
|
owieczka91
zbanowana na stałe
|
noOne napisał(a): "Orędzia na czasy Ostateczne które właśnie nadeszły" to są orędzia z 2010-11 To ja zaczekam sobie na późniejsze orędzia na lata 2045-2055 a teraz poczytam sobie cos innego...
|
| Pn sie 08, 2011 15:00 |
|
 |
|
noOne
|
Twoj wybor  a co bedzie jak nie dożyjemy takich lat..?
|
| Pn sie 08, 2011 15:22 |
|
 |
|
owieczka91
zbanowana na stałe
|
Dożyjemy, dozyjemy... a wtedy stwierdzę, że sa lepsze lektury i zaczekam na zaktualizowane oredzia na lata 2065-70... Chociaż wtedy trzeba bedzie sie szykowac do śmierci, więc chyba zacznę studiować buddyzm i Tybetańska Ksiegę Umarłych.
|
| Pn sie 08, 2011 15:44 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): "Orędzia na czasy Ostateczne które właśnie nadeszły" to są orędzia z 2010-11 Te, które Maryja co dzień pisze na kompie?
|
| Pn sie 08, 2011 19:43 |
|
 |
|
zaqzax
Dołączył(a): Cz gru 31, 2009 20:57 Posty: 75 Lokalizacja: Warszawa, Mazowieckie
|
Karen Horney - Nerwica a rozwój człowieka
|
| Pn sie 15, 2011 15:30 |
|
 |
|
Alen
|
Czy przeczytaliście już książki Wędrówki dusz i Przeznaczenie dusz Michael Newton ? Mam już 40lat i jak do tej pory żaden ksiądz jak również katecheta nie był w stanie odpowiedzieć na zasadnicze pytania dotyczące naszej wiary i codziennego życia. Dopiero te książki w dużym stopniu tłumaczą nam sens istnienia, śmierci i życia po życiu. Polecam wszystkim, którzy czują się niedoinformowani, szukają odpowiedzi i pociechy po stracie bliskich. 
|
| Pn sie 15, 2011 22:38 |
|
|
|