Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 8:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
 Waldemar Łysiak 
Autor Wiadomość

popieram bande ksenofobow(?)i przeciwnikow rynku unii europejskiej,która to ostatnio dobiera sie do reglamentowania pasm w internecie(jakby ktoś nie wiedział)

Że niby co? jakich pasm w internecie? Od kiedy to net ma jakieś "pasma"? Chyba cos nie zrozumiałeś... podaj link do tych rewelacji ;-)
BTW ci o których mowa to wątpię czy odróżniają komputer od telewizora ;-)

Pn kwi 27, 2009 23:06

http://di.com.pl/news/26427,0,Zagrozona ... ropie.html

http://www.gazetapodatnika.pl/artykuly/
http://www.heise-online.pl/news/Unijny- ... acyjnych-c

prawicowych stron takich ,,oszołomów"jak Korwin Michalkiewicz oczywiście nie podaje celowo:)

za to prosze bardzo racjonalista pl
http://www.racjonalista.pl/forum.php/s,201127
Polecam lekturę następujących stron:
- www.blackouteurope.eu/
- prawo.vagla.pl/node/7972
- en.wikipedia.org/wiki/Telecoms_Package
- news.softp(*)U-Seal-of-Approval-89587.shtml
- www.europa(*)-PL+DOC+XML+V0//PL&language=PL

Streszczając. Posłowie parlamentu UE wprowadzają powoli pakiet komunikacyjny - "powoli" to znaczy pojedynczymi poprawkami, a nie jedną wielką zmianą. Powstało wiele interpretacji wprowadzanych praw. Jedna z nich, dosyć zaskakująca, mówi, że owe regulacje umożliwią dostawcom utworzenie pakietów dostępu do stron internetowych, analogicznie do pakietów dostępu do kanałów TV. Oczywiście, gdyby tak się stało, byłaby to ogromna katastrofa. Myślę, że tak wielu ludzi - reklamodawcy, przedsiębiorcy, blogerzy, właściciele stron - nie dopuści jednak do takiego przewrotu.

Jak uważacie, czy to tylko nadinterpretacja ustaw? Czy też może zagrożenie jest jak najbardziej realne
dalej nie che mi sie juz wklejać zi nnych stron,proponuje wpisać w googla pakiet telkomunikacyjny 2009

Wt kwi 28, 2009 14:57

To operatorzy i dostawcy lobbują bo chcą zarobić, a niektórzy posłowie najwyraźniej im zanadto wierzą. Jak widać głupi parlamentarzyści to problem ogólnoeuropejski. Ale spokojnie. KE jest raczej na nie. To dopiero projekty , i zobaczymy co z tego wyjdzie . I wątpliwe by którykolwiek rząd tak bardzo chciał się narazić internautom ( a pamiętaj , że to musi przejść i przez Radę UE) . Tu chodzi o możliwość tworzenia uprzywilejowanego dostępu. Co oznacza jednak także możliwość i ograniczania dostępu. Ale internauci w skarpetkach puszczą każdego providera który tego popróbuje ;-)
BTW: wątpię czy taki pan Wolniewicz w ogóle połapałby się o co chodzi ;-)

Wt kwi 28, 2009 20:47

W.Łysiak to jeden z moich ulubionych pisarzy.
W "Rzeczpospolitej Kłamców" pięknie podsumował III RP od 89-04 roku.
Nie boi się mówić prawdy, jest wiernym katolikiem i spuszcza tęgie baty lewicy :-) i chwała! Polecam, także "Ostatnią kohortę", książkę, za którą muszę się zabrać, bo na razie miałem okazję przeczytać tylko genialny wstęp. A książka to arcydzieło, wybitna, jak cała twórczość pana Waldemara.

Polecam też twórczość jego syna, Tomasza ("Szalbierz" i "Bliznobrody" - świetne książki osadzone w polskim średniowieczu). Tomasz pierwszy raz zasłynął w audycjach "DeDektyw Inwektryw" w radiu WaWa: klik

Cz maja 07, 2009 15:10

. A książka to arcydzieło, wybitna, jak cała twórczość pana Waldemara.

No cóz , jeśłi ktos tę sierote po PRLu uwaza za geniusza.... no comment. Zal mi ciebie. :D :D :D

Pt maja 08, 2009 9:08
Nie boi się mówić prawdy, jest wiernym katolikiem i spuszcza tęgie baty lewicy :-)

Przed 1989r brakło mu tej odwagi....a lewica wydawała jego książki w większym nakładzie niż Mickiewicza, Słowackiego, Sienkiewicza, Żeromskiego, Wyspiańskiego...etc.

Pt maja 08, 2009 9:32

Pt maja 08, 2009 10:54

Alus cytujesz G.wyborcza?

Nie musi nic cytować. "Tfórczość" p. Łysiaka z półek księgarni sam jeszcze pamiętam w ostatkach PRLu.

Pt maja 08, 2009 10:56
Alus cytujesz G.wyborcza?

Żyłam w PRLu.
Szukałam książek po pustych księgarnich, zbierałam makulaturę na talon, który uprawniał mnie do zakupy 4 tomowego wydania dzieł Mickiewicza i wszędzie napotykałam książki W. Łysiaka.
Pięknie wydane w wielotysięcznych nakładach, ze zdjęciami rodziny autora na kolorowych okładkach...mam kilka w domu wydanych pod koniec lat 70-tych i w 80-tych.
Wam młodym można wcisnąć kit....my to znamy z autopsji.

Pt maja 08, 2009 13:51

Żydzi i antysemici! Ludu moherowy i bejzbolowy! Sięgnijcie Wy do Mitologii świata bez klamek Mistrza Łysiaka Waldemara, a przeczytajcie uważnie - na wszystkie wasze wątki tam znajdziecie odpowiedź z uzasadnieniem :)

Pn maja 11, 2009 17:41
Zobacz profil WWW

Wam młodym można wcisnąć kit....my to znamy z autopsji.

no teraz to się normalnie popłakałam. :D

Pn maja 11, 2009 19:33
no teraz to się normalnie popłakałam. :D

Tylko się nie zapłacz...a na wybiórczą pamięć są lekarstwa.
Albo przejdź do biblioteki i obejrzyj sobie książki W. Łysiaka wydawane w PRL, zerknij na nakład...

Wt maja 12, 2009 9:28
Na wikipedi sprawdzisz ile razy "tępiący" W. Łysiaka system komunistyczny PRLu wznawiał wydawanie jego książek.
Rozumię, że fakty są nie wygodne, nie pasują do koncepcji - tym gorzej dla faktów :D

Wt maja 12, 2009 9:43

Poproszę konkrety, w której książce (ze wszyściutkich wydanych za czy po PRL-u) Waldi pochwalił komunę, pokłonił sie reżimowi, przytulił urbanowskich... jeden przykład poproszę!!

Śr maja 13, 2009 19:05
Zobacz profil WWW

Zawsze myślałam ,z e naklad świadczy o popycie...Swoja drogą nie uwiaraj cie te ksiażki Łysiaka na pólkach?chętnie odkupie?Może akurat tej nie mam:)

Śr maja 13, 2009 21:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona