Autor |
Wiadomość |
Juana
|
koralinek napisał(a): Kocham muzykę poważną
Zgadzam się! Klasyka ponad wszystko
Moim Number One jest Wolfgang Amedeusz Mozart  A na drugim miejscu jest nasz niezrównany mistrz muzyki fortepianowej Fryderyk Chopin . Później także Debussy, Chabrier, Strauss, Bach, de Falla, Haydn i oczywiście Mercandante i jego cudowny Koncert Fletowy 
_________________ "Przez pryzmat wiary wszystko zobaczysz w tęczowych kolorach."
|
Cz mar 31, 2005 12:24 |
|
|
|
 |
sad234
|
.. a tradycyjna muzyka ludowa .. to też klasyka? ..
np. taka jakiej ostatnio słucham w wykonaniu rdzennych mieszkańców Ameryki Północnej .. .. np Northern Cree Singers .. Voices Across The Canyon .. Passion Spirit .. Sacred Path..
.. jeśli tak .. to ja również dołączam do grona fanów klasyki .. 
_________________ .. and still we laught / and still we run, and still we throw ourselves upon love's boats ..
|
Cz mar 31, 2005 14:44 |
|
 |
Mecenas
|
Ja słucham niemal każdej muzy... ale z dobrym pozytywnym przekazem. I pewnie dlatego zdecydowałem się na współtworzenie Festiwalu NADZIEJA / www.festiwal.rosa.org.pl / Chodzi o przekaz i profesjonalizm ...
_________________ www.festiwal.rosa.org.pl
|
N maja 15, 2005 20:33 |
|
|
|
 |
bobo
|
Ja lubię Kayah, ona ma profeslonalnie dopięte na ostatni guzik koncerty. Choreografia i perfekcja w tym, co robi jest siłą przekazu samą w sobie.
A Edyta Gephert, ta ma silny, a jednocześnie subtelnie brzmiący głos i słowa - mądre słowa piosenek. Dla mnie słowa są tak samo ważne, jak i muzyka.
W ogóle lubię podobnie, jak Julia bawić się muzyką jednocześnie zanurzając się w lekturze (nie rozpraszam się wtedy), muzyka ma mnie uspokoić, jakby to powiedzieć "wyciszyć" po ciężkim dniu. Ona ma pieścić moje uszy, a więc nie wrzaskiem, nie tłuczeniem w gary.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Cz maja 19, 2005 8:54 |
|
 |
Psychedelic
|
Gatunki: industrial,psytrance,alternative,punk,metal,rock.
Zespoly:
Anathema
Aphex Twin
Apocalyptika
Coil
Deftones
Disturbed
Enya
Evanescence
Front Line Assembly
Godflesh
HIM
In Flames
Kazik
The Prodigy
Marilyn Manson
Metallica
Nightwish
Nine Inch Nails
Offspring
Pain
Pitchshifter
Powerman 5000
Rammstein
Rob Zombie
Sweet Noise
System Of A Down
Tiamat
Tool
Hans Zimmer
Eric Serra
Pale 3
Fear Factory
Kronos Quartet
Astral Projection
Chi A.D.
Doof
Hallucinogen
Infected Mushroom
Juno Reactor
Skazzi
Man With No Name
MFG
Shpongle
X-Dream
Jupiter 8000
Pleiadians
Hmm tutaj przedstawilem tylko niewielki procent z caloksztaltu mojej ulubionej muzy 
_________________ Nie jestem niewolnikiem boga,który nie istnieje.
|
Pn cze 13, 2005 0:17 |
|
|
|
 |
1KOR13
|
Powiedziałbym, że bardzo zróżnicowana ta Twoja muzyka... W sumie ciekawy zestawik zespołów, aczkolwiek dużej części z nich nie lubię (części za to nie znam).
Pozdrawiam,
1KOR13
|
Pn cze 13, 2005 18:36 |
|
 |
aqwasz
|
moje kręgi to :
Psychedelic
Goa  ( ulubiony styl )
Ambient
Minimal
Detroit
Drum n bass
Acid Trip
Dark Ambient
Drill n bass
Acid Jazz
Metal ( wybrane zespoły )
Rock ( wybrane ...)
Zespołów nie będę wymieniał , bo za dużo by było ... 
_________________ " Nie wprzęgajcie się z niewierzącymi w jedno jarzmo. Cóż bowiem na wspólnego sprawiedliwość z niesprawiedliwością? "
|
Pn cze 13, 2005 20:09 |
|
 |
aqwasz
|
oki, jak ktoś to czyta jednak  to zdradzę co lubię nabardziej z Goa / Psy Transu. Zatem :
Hallucinogen, Doof, Etnica ( Pleiadians ), Man With NO Name, Transwave, Juno Reactor, Astral Projection, Cosmosis,Sandman, Koxbox, Total Eclipse, Orion, Eat Static, Sun Project, Prana, X Dream ,Metal Spark, Quirk, Greens Suns of The Revolution, Infernal Machine, Shakta, Shiba Shidapu, Power Source, Artha, Muses Rapt, Imperial Project, Indoor, Slinky wizards, Son Kite, Haldolium, Virashpere, Oforia , Shpongle , Infected Mushroom i wiele innych
_________________ " Nie wprzęgajcie się z niewierzącymi w jedno jarzmo. Cóż bowiem na wspólnego sprawiedliwość z niesprawiedliwością? "
|
Pn cze 13, 2005 20:45 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Ogółem to słucham:
Therion, Rhapsody, Nightwish, Metallica, Finntroll, Blind Guardian, Rammstein, Sepultura, Enya, muzyka filmowa, etc, etc... sporo tego jest, nie chce mi się wymieniać(ale dodam jeszcze, że Jajniki Satana też lubie:) )
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pt cze 17, 2005 14:42 |
|
 |
FZR
|
Techno, trance, hardstyle, house, rave, hardcore,electro, dance, eurodance,disco, funky, jazz, klasyki rocka i wiele, wiele innych, ogólnie club
Ogólenie można powiedzieć, że jestem uzależniony od muzyki, bo słucham jej zawsze kiedy mogę, czyli około 8 h/d  nie wyobrażam sobie zycia w ciszy.
Pt cze 17, 2005 14:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja tam wolę:
Vangelisa, Mike Oldfielda, a przedewszystkim to YANNI.
http://www.musiq.pl/htmlW/Yanni_BWBTVT.html
Pozdrawiam rytmicznie 
|
Pt cze 17, 2005 16:48 |
|
 |
Stratovirus
|
szybka, głośna, ostra.........zwana przez mamusię "hałasem"----------> jednym słowem rock z większością podgatunków
|
So cze 18, 2005 13:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lacuna Coil
Nightwish
Within Temptation
U2
Kazik
T Love
TSA
Dżem
REM
Vivladi
Orff
Mozart
Bach - ogólnie klsyka jest spox
Republika
Limp Bizkit
Die Toten Hosen
Die Aerzte
Rammstein
Rage Against The Mashine
Closterkeller
Cranberries
Blur
Dobra muzyka chóralna czy to po łacinie czy po rosyjsku (ew, starocerkiwnosłowiańsku) też robi wrażenie.
|
Pn cze 20, 2005 15:09 |
|
 |
Krzychun
|
Offsoring
RHCP
Metallica
The Cure
Ozzy i BS
The Clash
Sex Pistols
Deep Purple
Pink Floyd
Velvet Revolver
PanterA
Quuen
TSA
Arch Enemy
Children of Boodom
|
Pn lip 04, 2005 21:49 |
|
 |
Stratovirus
|
Julia napisał(a): slucham wszystkiego, co niesie ze soba jakas wartosc... przekazuje normy i... przy tym nie jest zbyt halasliwe i mozna tego sluchac wieczorem dal relaksu po calym dniu pracy, kiedy czlowiek pada zmeczony...
przy cięższej muzyce też można się relaksować 
|
Śr lip 06, 2005 20:26 |
|
|
|