Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz?
Autor |
Wiadomość |
mareta
|
 Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??
"Ja pani woźna" Ewy Ostrowskiej. Pozdrawiam
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Wt sie 16, 2011 11:22 |
|
|
|
 |
dofalka
|
William Paul Young "Chata"
POLECAM
|
Śr wrz 21, 2011 13:12 |
|
 |
saxon
|
"pyskówkę" usunąłem - jak widać nawet w takim temacie co poniektórzy potrafią do niej doprowadzić...
|
Pn lis 14, 2011 21:51 |
|
|
|
 |
noOne
|
"Problemy Drugiego Soboru Watykańskiego" Ks. prof. Michał Poradowski http://www.naszawitryna.pl/ksiazki_49.html
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Wt lis 15, 2011 9:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Kampania afgańska" Steven Pressfield. Fajna książka pokazuje, że z afgańczykami to sobie nawet Aleksander Wielki nie potrafił poradzić. Twarde i waleczne plemiona zamieszkiwały i zamieszkują tamten teren. A Ruskie i Amerykańce myśleli, ze dadzą sobie z nimi radę 
|
Wt lis 15, 2011 10:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
C. Hofmann "Biała Masajka" - autobiograficzna opowieść o "wielkiej miłosci mojego życia". Szwajcarka porzuca wszystko dla.....np właśnie - nigdy nie potrafię zrozumieć - i zamieszkuje w buszu, gdzie jej pozycja/ranga jest niższa niż krowa należąca do rodziny. Czytałam, odkładałam, analizowałam....i ni w ząb nie pojęłam motywu postępowania tej kobiety.
W według mnie rewelacyjna jest wymieniona tu "Chata" W. Younga.
|
Wt lis 15, 2011 12:22 |
|
 |
tadeuszek
|
R. Dukes: "Seksualne tajemnice czarnych magów obnażone" - esej o magii, jej podstawach,rozwoju i miejscu we współczesnym świecie. Intersująca książka członka Ordo Templi Orientis, napisane nie lekkim językiem ale za to nie mająca nic wspólnego z niuejdżem.
K.Sipowicz: "Czy marihuana jest z konopi" - po co tylko palic jak mozna czegos sie dowiedzieć, na temat marihuany. Książka w ciekawy i dobrze udokumentowany sposób przedstawia historię związku człowieka i konopi, poczynając od czasów najdawniejszych aż do współczesności. Od starożytnych kultur poprzez cywilizacje Dalekiego Wschodu aż po Europę wieków średnich i dziewiętnastowieczne Stany Zjednoczone, ze szczególnym uwzględnieniem sytuacji w XX i XXI wieku, książka opisuje wielorakie zastosowanie konopi oraz ich wyjątkowe miejsce w historii człowieka.
|
Wt lis 15, 2011 13:28 |
|
 |
Gosik777
|
Czy to forum ma moderatorów??? (powyższy symbol tadeuszka!) Ja czytam Dzieła św. Jana od Krzyża:)
|
Wt lis 15, 2011 14:47 |
|
 |
mareta
|
Alus napisał(a): C. Hofmann "Biała Masajka" - autobiograficzna opowieść o "wielkiej miłosci mojego życia". Szwajcarka porzuca wszystko dla.....np właśnie - nigdy nie potrafię zrozumieć - i zamieszkuje w buszu, gdzie jej pozycja/ranga jest niższa niż krowa należąca do rodziny. Czytałam, odkładałam, analizowałam....i ni w ząb nie pojęłam motywu postępowania tej kobiety.
W według mnie rewelacyjna jest wymieniona tu "Chata" W. Younga. Czytałam "Białą Masajkę".Ona popędziła za tym czarnoskórym jak nie przymierzając samica za samcem w okresie godowym. A skończyło się jak w życiu: różnice kulturowe, obyczajowe, choroby, jego alkoholizm i rozstanie
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Śr lis 16, 2011 17:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czytałam "Białą Masajkę".Ona popędziła za tym czarnoskórym jak nie przymierzając samica za samcem w okresie godowym. A skończyło się jak w życiu: różnice kulturowe, obyczajowe, choroby, jego alkoholizm i rozstanie Ale jak pisze życie seksualne miała zupełnie nie udane.
|
Śr lis 16, 2011 18:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W niedzielę kupiłam książkę:"Muzyk w Służbie Bożej ks. Stanisław Ormiński SDB (1911--1987)" Jest to książka o kapłanie, który w mojej obecnej wspólnocie parafialnej posługiwał w latach 19611-1987. Książkę zaczęłam czytać i w tej chwili mam ją pod ręką. Ks.Ormiński zapisał się złotymi zgłoskami, a nawet można powiedzieć nutami w parafii NMPWW w Rumi i w ogóle w Kościele. Mało kto wie, że twórcą melodii do "Apelu Jasnogórskiego": 'Maryjo Królowo Polski, jestem przy Tobe pamiętam...", jest ks. Stanisław Ormiński, którego 100rocznicę urodzin obchodziliśmy w listopadzie w naszej parafii.
|
Pn lis 28, 2011 12:37 |
|
 |
zielona
|
Obecnie B16 "Jezus z Nazaretu" cz. 2.
W porządku, ale póki co pierwsza jakoś bardziej mnie porwała.
|
Pn lis 28, 2011 21:08 |
|
 |
Hieronim
|
O.Alessandro Da Ripabottoni OFMCap.-"Święty Ojciec Pio" Waldemar łysiak.-"Ostatnia Kohorta" tom.II Internetowe rekolekcje adwentowe http://mboot.pl/link.php?L=8392&F=h&S=3 ... T=N&M=9780
_________________ Kiedy człowiek z otwartym sercem kroczy drogą wiary, może zbliżyć się do Boga i czynić cuda.
|
Śr lis 30, 2011 10:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Chodzić po wodzie z Anną Świderkówną" E.Przybył..właśnie łyknęłam, jak bociek świerszcza..chyba należałoby wrócić i normalnie to przeczytać 
|
Pn gru 05, 2011 13:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nic nie czytają, czy co  ... "Bóg, szatan, mesjasz i...?" A. Sandauera. Wydanie stareńkie, oj z 1977r, karteńki pożółkłe... Czytam dla przełożonych przez autora fragmentów ST. Oto próbka: " Popsowała się ziemia przed obliczem Pańskim i pełna była ziemia nieprawości. Patrzy Pan na ziemię a otoć popsowana jest, bo wszelkie stworzenie popsowało swe drogi na ziemi. I rzecze Pan do Noego: "Koniec postanowiłem wszelkiemu stworzeniu, bo ziemię napełnili krzywdą, więc oto zgładzę je z ziemi. Zrób sobie korab z drzewa cyprysowego i wydychtuj go od środka i od zewnątrz smołą." albo: " Zaszła Lea, powiła syna i nazwała go Ruben, bo rzekła: "Rób, Boże miłosierdzie nad nędzą moją, ażeby miłował mnie teraz mój mąż" I zaszła raz jeszcze, urodziła syna i rzecze: "Usłyszał Bóg, żem niekochana, i drugiego śle mi on" i nazwała go Simeon. I zaszła raz jeszcze, powiła syna i rzecze: "Tym razem przestanie mnie mąż poczytywać za żonę lewą, bom mu trzech synów powiła; dlatego nazwała go Lewi." Strach pomyśleć jakby go nazwała, gdyby ją uznał za całkiem prawą.
Ostatnio edytowano Śr sty 25, 2012 8:28 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Śr sty 25, 2012 8:06 |
|
|
|