Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 16:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 47  Następna strona
 Co Myslicie o Muzyce Metalowej ???? 
Autor Wiadomość

Dla mnie znaczenie słowa rock wyklucza wszelkie przyjazne interakcje z chrześcijaństwem. :D

Cz gru 27, 2007 11:27

Fear Factory...
słyszał ktoś :D ??

co o tym zespolem sądzicie, jest bardzo satanistyczny :-D ??

ostatnio tez słucham se Christian Rock a dokłądniej zespół Skillet. Tez świetny...

Daj sobie spokój z tą muzyką, jak masz jej słuchać w ten sposób. Rock nie jest dla mięczaków. Słuchaj sobie Radio Maryja.

Z chrześcijańskiego grania, to dobre są Takara, Stryper i Toxik (ten drugi ma na bank chrześcijańskie przesłanie, pozostali nie wiem, ale podobno ;)).

Cz gru 27, 2007 11:59

Dlaczego ROCK ma wykluczac przyjazne interakcje z chrześcijaństwem?? Przeleciałeś słowa choć jednego utworu Skilleta?? bo ja kilka i są naprawde świetnie, podbudowujące i po chrześcijańsku :)

DeaDe - mieczakiem takim nie jestem :p psyche mam dość mocną :)
zresztą o FF tak tylk spytałem, już mi się nie podoba, dałem kumplowi co mocniejszych słucha pod warunkiem że behemotha wywali. posłuchał mnie :)
jak jak widze że mi coś szkodzi to rezygnuje z tego :) taki Skillet czy In Flames mi się podobają bo fajnie mi się tego słucha i se odpoczne przy tym ale FF już mnie nie rozluźnia bo jest za mocne... Bardziej mnie pobudza a to mi sie nei podoba już :D

a z Radiem Maryja to chyba żart :lol:
Ty bardzo dziwnie reagujesz na wszelkie moje posty... dziwnie :P

Cz gru 27, 2007 12:11

Dla mnie znaczenie słowa rock wyklucza wszelkie przyjazne interakcje z chrześcijaństwem.

Nie no, rock to jeszcze ewentualnie, w końcu to takie lightowe pitu-pitu. Co nie zmienia faktu, że "rock chrześcijański" to mogę streścić jak w jednym odcinku Metalocalypse, kiedy Murderface szuka religii dla siebie i poszli na koncert chrześcijańskiego rocka i Swisgaar z zatkanymi uszami mówi "Słyszycię tę gitarę? To mi udowadnia, że Boga nie ma" 8)
Ale jak ktoś mi powie o "chrześcijańskim metalu" to zwróce śniadanie. I kolację.

Cytuj:
Bardziej mnie pobudza a to mi sie nei podoba już

Przecież po to jest cięższa muzyka :? Metal, czy rock- ma pobudzać. Jak chcesz słuchać czegoś bez mocy to włącz kolędy. Jak słucham metalu to chce głową rozwalać biurko, lub gitarą głośnik, a nie spać...

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Cz gru 27, 2007 12:49

Cytuj:
Bardziej mnie pobudza a to mi sie nei podoba już

Przecież po to jest cięższa muzyka :? Metal, czy rock- ma pobudzać. Jak chcesz słuchać czegoś bez mocy to włącz kolędy. Jak słucham metalu to chce głową rozwalać biurko, lub gitarą głośnik, a nie spać...

:lol:

hehe super odpowiedź :) Z tym że ja to dzielę jakby na 2 części tą mocną muzykę : pierwsza część to ta która mnie pobudza i odpoczywam przy niej bo odżywam jak jej słucham ( In Flames, Skillet, Godsmack, Disturbed, ewentualnie Nightwish z tym że to już słabsze) a druga część to taka która też mnei pobudza ale już bardziej jakos agresywnie... Czuję w sobie po prostu jak leci mi Fear Factory że w głębi robię się taki niespokojny :razz:

Cz gru 27, 2007 13:21

ewentualnie Nightwish z tym że to już słabsze

Tak jakby to:
Cytuj:
In Flames, Skillet, Godsmack, Disturbed

było było mocne... :diabel: :clever:

And shame on you

Cz gru 27, 2007 13:26

No cóż, każdy ma swoje zdanie. Dla mnie Flamesi super grają i dużo kawałków mają fajnych i wystarczająco mocnych. Wkońcu grają Death Metal a dokładniej Melodic Death Metal :D

Cz gru 27, 2007 13:34

Wkońcu grają Death Metal a dokładniej Melodic Death Metal

Powiedz to jakiemuś prawdziwemu death metalowi, a zobaczysz jak się komuś urywa jajka przez gardło 8)

And shame on you

Cz gru 27, 2007 15:05

Dlaczego ROCK ma wykluczac przyjazne interakcje z chrześcijaństwem?? Przeleciałeś słowa choć jednego utworu Skilleta?? bo ja kilka i są naprawde świetnie, podbudowujące i po chrześcijańsku :)

DeaDe - mieczakiem takim nie jestem :p psyche mam dość mocną :)
zresztą o FF tak tylk spytałem, już mi się nie podoba, dałem kumplowi co mocniejszych słucha pod warunkiem że behemotha wywali. posłuchał mnie :)
jak jak widze że mi coś szkodzi to rezygnuje z tego :) taki Skillet czy In Flames mi się podobają bo fajnie mi się tego słucha i se odpoczne przy tym ale FF już mnie nie rozluźnia bo jest za mocne... Bardziej mnie pobudza a to mi sie nei podoba już :D

a z Radiem Maryja to chyba żart :lol:
Ty bardzo dziwnie reagujesz na wszelkie moje posty... dziwnie :P

Bo Twoje podejście do życia mnie śmieszy. A właściwie to nawet irytuje. Pozwól, że wymyślę porównanie...

"Lubię skoki narciarskie, ale tylko letnie, bo śnieg symbolizuje północ i szatana."

Wybacz, ale nie będę tego porównania opisywał, z tego wniosek sam już musisz wyciągnąć.

A sytuacja z Behemothem - ROTFL.

[...]

[...] - Paschalis

Cz gru 27, 2007 16:18

A. - In Flames, co by nie mówić, to jest melodic death metal. Zresztą lubię.

Cz gru 27, 2007 16:20

Każdy ma inne poglądy. Mi z moimi dobrze. Tolerancyjny też jestem więc nie chce mi się pisać co o Was myślę :)
Słucham tego co mi się podoba i co uważam że mogę słuchać :)
pozdrawiam

Cz gru 27, 2007 17:54

Jeśli wolisz jakieś Skillet od dajmy na to Entombed, to Twoja sprawa... Ale wątpię, żeby Ci było z tym dobrze ;P.

Cz gru 27, 2007 18:24

Nie znam Entombed wiec nie będę wyrażał opini :)
Skilleta wolę czasami posłuchać naprawdę na uspokojenie a tak to mi ciągle Flamesi lecą :D uwielbiam ich :biggrin:

Cz gru 27, 2007 18:42

A. - In Flames, co by nie mówić, to jest melodic death metal. Zresztą lubię.

Po tym co ostatnio widziałem i słyszałem to bym powiedział "melodic-kinder-death metal"... Nie są trÓ, nie są kvlt. No ale czy ja bronie komuś lubić? Mieszek w temacie o piwie powiedział, że woli końskie kupy- też mu nie mam zamiaru bronić.

8)

And shame on you

Cz gru 27, 2007 19:47

Poprostu jesteś już bardziej zmetalizowanym słuchaczem i dla Ciebie In Flames to gra na cymbałkach :) to jest kwestia przyzwyczajenia. ja też z czasem coraz mocniejsze słucham co świadczy np. Fear Factory :P Kiedy zaczynałem z tymi klimatami czyli kiedy leciało Evanescence, Green Day, Linkin Park (bo od tego się zaczęło :D :biggrin: :D ) kumpel słuchał SOADu. Myślałem wtedy że jest glupi słuchając takiego łomotu... Dzisiaj SOAD dla mnie to też już gra na cymbałkach i rzadko słucham :lol:
Tak więc mówię - czas robi swoje :-)

Cz gru 27, 2007 20:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 47  Następna strona