Autor |
Wiadomość |
Jacek Rakoczy
|
Awa napisał(a): Zawsze myślałam ,z e naklad świadczy o popycie...Swoja drogą nie uwiaraj cie te ksiażki Łysiaka na pólkach?chętnie odkupie?Może akurat tej nie mam:)
głównie o popycie to świadczy teraz. Za komuny świadczył także i o układach z władzą. 
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
Śr maja 13, 2009 21:52 |
|
|
|
 |
Wojtas_nr1
|
O układach z władzą?!? Mówisz chyba o Miłoszu, Szymborskiej....
Ile Ty masz lat, że się zapytam? A słyszałeś o prasie podziemnej, o ilości przedruków różnych pozycji?!
Łysiak był zawsze ostro cenzurowany i jest jedyna osoba, przeciw której Moskwa wystosowała oficjalny protest do ówczesnych władz Polski, że sie zgodziły wydrukować jedną z jego książek.
Jak mówiłem poproszę o konkrety, a nie pustosłowie 
|
Pt maja 15, 2009 21:11 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
Wojtas_nr1 napisał(a): i jest jedyna osoba, przeciw której Moskwa wystosowała oficjalny protest do ówczesnych władz Polski, że sie zgodziły wydrukować jedną z jego książek.
ROTFL!!!!
Juz nie miała Moskwa co robić tylko sie trzeciorzędnym pisarzyna zajmowac.
I ty widzę uwierzyłeś w jego megalomańskie konfabulacje , mające przykryć fakt włazi(cenzored) wobec władz PRLu.
Co ty chrzanisz o Miłoszu , prawaczku? Miłosz miał ZAKAZ DRUKU gdy komuszy totumfacki Łysiak wychodził w ogromnych nakładach. Widocznie jego raporty były coś warte dla SB  . Pomijając już dowód zidiocenia jakim jest porównywanie Miłosza z tym czymś. mylisz jak widać odwagę z odważnikiem ;_)
Łysiak należy do tych kanalii , co antykomunistami stali się po 89 roku. Oczywiście jako neofita jest nadgorliwy. Wielu się na to łapie , jak widać. A poza tym to po prostu komuszek przefarbowany na czarno , ale wyszedł mu brunatnawy odcień ;-D
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
Pt maja 15, 2009 21:47 |
|
|
|
 |
kastor
|
Przypominam, że wciąż mówimy o człowieku i nie leczmy swoich kompleksów wyżywając się na innych - nie na chrześcijańskim forum
pozdrawiam
_________________ O Tobie mówi serce moje;
szukaj Jego oblicza...
|
Pt maja 15, 2009 21:53 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
kastor napisał(a): Przypominam, że wciąż mówimy o człowieku i nie leczmy swoich kompleksów wyżywając się na innych - nie na chrześcijańskim forum  pozdrawiam
Oczywiście masz racje , ale co ja poradzę, że mnie ten akurat typ ludzi jak p. Łysiak doprowadza do białej gorączki?  . Kiedy widzę jak ewidentny , oczywisty oportunista udaje bógwiejakiego opozycjonistę - choć nawet koło opozycjonisty nie stał chyba - to mi sie przysłowiowy scyzoryk w kieszeni otwiera 
Julian Tuwim
|
Pt maja 15, 2009 22:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wojtas_nr1 napisał(a): O układach z władzą?!? Mówisz chyba o Miłoszu, Szymborskiej.... Ile Ty masz lat, że się zapytam? A słyszałeś o prasie podziemnej, o ilości przedruków różnych pozycji?! Łysiak był zawsze ostro cenzurowany i jest jedyna osoba, przeciw której Moskwa wystosowała oficjalny protest do ówczesnych władz Polski, że sie zgodziły wydrukować jedną z jego książek. Jak mówiłem poproszę o konkrety, a nie pustosłowie 
Lepsze legendy słyszałam o W. Łysiaku...ponoć uwięzili go na Łubiance
Gdy mówisz o układach Miłosza z władzą PRL jednoznacznie wykazujesz swoja niewiedzę.
Radzę jeszcze wrzucić kilka "cytatów" - pojedynczych zdań wyrwanych z kontekstu z ksiązek Miłosza.
Po śmierci Miłosza "prawdziwi polacy-katolicy" spreparowali taki gniot.
|
So maja 16, 2009 7:35 |
|
 |
Wojtas_nr1
|
J Rakoczy-dyskusja poniżej poziomu zdroworozsądkowego, bez jakichkolwiek argumentów, staje sie bezsensowna.
Alus: niewiedzę? Cóż, z "Prywatne obowiązki" Cz. Miłosza: "Na okładce był orzeł bez korony. Mój list-że są dwa orły, jeden z koroną, drugi bez, i że żadnego sobie nie życzę-wprawił wydawcę w najwyższe zdumienie (...) Przyznaję, że na <<polskość>> jestem alergiczny"; inny cytat z tychże: "Polak musi być świnią, ponieważ się Polakiem urodził". Inny cytat z 1992 r: "Nie macie pojęcia jaką fascynującą przygodą intelektualną był komunizm". A w swoim "Abecadło Miłosza" stwierdził: "Pośród emigrantów byłem bodaj jedynym, który odmówił pisania dla Wolnej Europy, bo nie podobało mi się jej bicie w patriotyczny bęben i kropienie święcona wodą" itd itp. Nie dosyć, że nienawidził Polaków, to obrażał katolicyzmzwąc krucyfiks - próchnem i eksponował swoją lewicowość-bez 2 zdań
|
N maja 17, 2009 22:13 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
Wojtas_nr1 napisał(a): J Rakoczy-dyskusja poniżej poziomu zdroworozsądkowego, bez jakichkolwiek argumentów, staje sie bezsensowna. Alus: niewiedzę? Cóż, z "Prywatne obowiązki" Cz. Miłosza: "Na okładce był orzeł bez korony. Mój list-że są dwa orły, jeden z koroną, drugi bez, i że żadnego sobie nie życzę-wprawił wydawcę w najwyższe zdumienie (...) Przyznaję, że na <<polskość>> jestem alergiczny
polskość jest w cudzysłowie . Ale to dla jedynie słusznego polactwa zbyt wyrafinowane.
Oczywiście Miłosz najeżdża tu na takich jak ty "patridiotów" bogoojczyźnianych .  I chwała mu za to!!!  Polactwo endeckie należy tępić  Jeszcze nie spotkałem nacjonalisty który nie byłby za PRLu przydupasem komuny. A ty gdzie byłeś? Niech no zgadnę , PAX?
A tu masz dowdy co takie jak ty żalosliwe persony potrafią zrobic z czyims tekstem i jak ordynarnie manipuluja, a na dokładke nie rozumieja nic a nic z tego co czytaja
http://www.radiomaryja.pl.eu.org/teksty ... 11939.html
Julian Tuwim
|
N maja 17, 2009 22:54 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
Wojtas_nr1 napisał(a): J Przyznaję, że na <<polskość>> jestem alergiczny"; A tak ma ten cytat wyglądać : Cytuj: "Przyznaję, że na "polskość" jestem alergiczny. Zarazem rozumiem, że każda cywilizacja ma swój własny kitch i schmalz*, za dużo wiem np. o Rosjanach i Niemcach, żeby im zazdrościć. Nie jest wykluczone, że tak ujawniający się konflikt stanowi tylko przerzut jakiegoś zasadniczego konfliktu z istnieniem, że jestem zwolennikiem poza-świata. Stosunki moje z obcymi są zbyt płytkie, powierzchowne, żeby został ugodzony żywy nerw i żeby odezwał się niepokój, do jakiego daje powód nasza przynależność do ludzkiego gatunku. Natomiast u Polaków wystarcza mi drobny znak, a już odtwarzam wszystko, co w nich siedzi, bo to nie jest tylko w nich, poza mną, ale także we mnie, jako część mojego le moi haisable. Ich zachowanie się mnie drażni, ponieważ demaskuje skłonności, jakie w sobie samym staram się rozumem i wolą ujarzmić." * kitch i schmalz - (niem.) tu: kicz i ckliwość
No nieźle, jedynie słuszny polak (majda mu chyba było) cytuje 1/10 zdania - A POTEM obraża wielkiego poetę. A widać że o coś innego całkiem chodzi. Ale stawiam każde pieniądze ze niejaki Wojtas CAŁEGO cytatu ni w ząb nie zrozumie. NIE TEN POZIOM.

Julian Tuwim
|
N maja 17, 2009 23:01 |
|
 |
Awa
|
wojtas szkoda gardła nie przekonasz ich.Alus to nawet n a innym religijnym forum pisze o Łysiaku,widocznie czymś jej z a pazurki wlazł(chyba ,ze to przypadkowo zbieżność nicka)
|
Pn maja 18, 2009 13:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Awa napisał(a): wojtas szkoda gardła nie przekonasz ich.Alus to nawet n a innym religijnym forum pisze o Łysiaku,widocznie czymś jej z a pazurki wlazł(chyba ,ze to przypadkowo zbieżność nicka)
Wlazł - dorabianiem sobie politycznie poprawnej przeszłości....męczennik socjalizmu.
I manipulacją cytatami, na które powołuje się Wojtas_nr1 - choć tendencyjna wybiórczośc tych "cytatów" lata temu udowodniono.
http://www.us.szc.pl/teka_8_artykuly/?x ... =&pid=8610
|
Pn maja 18, 2009 17:50 |
|
 |
Wojtas_nr1
|
Masz słuszność Awa  Gość-niejaki wszystko rozumiejący z tego co pisał Miłosz-Rakoczy, czytuje nawet radiomaryja-informacje i wrzucając całe cytaty Polakożercy-Miłego/sza, potwierdza, co napisałem byłem wcześniej. Do tego wrzuca obraźliwe teksty. A kogo Ty w ogóle spotkałeś w swoim (ciekawe jak długim) życiu? Pewnie siebie w odbiciu lustrzanym i paru niePolaków endeckich albo Polaków nieendeckich.... szkoda gadać. A może z innej beczki: ile osób kupiło Twego ulubionego poetę a ile Łysiakowe patridiotyczne książki?
|
Wt maja 19, 2009 22:13 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
Wojtas_nr1 napisał(a): Masz słuszność Awa  Gość-niejaki wszystko rozumiejący z tego co pisał Miłosz-Rakoczy, czytuje nawet radiomaryja-informacje i wrzucając całe cytaty Polakożercy-Miłego/sza, potwierdza, co napisałem byłem wcześniej. Do tego wrzuca obraźliwe teksty. A kogo Ty w ogóle spotkałeś w swoim (ciekawe jak długim) życiu? Pewnie siebie w odbiciu lustrzanym i paru niePolaków endeckich albo Polaków nieendeckich.... szkoda gadać. A może z innej beczki: ile osób kupiło Twego ulubionego poetę a ile Łysiakowe patridiotyczne książki?
Co ten cytat niby potwierdza? Że endecy to półgłówki chyba , bo nic z Miłosza nie rozumieją .  . Wracaj do szkoły.
Nie ma czegoś takiego jak polak endecki. Jest tylko polactwo endeckie.
A Argument o ilości... no nie wiem. Łysiak na pólkach leżał, Miłosz w drugim obiegu schodził.  . Twój argument to na zasadzie "jedzcie g...o , tysiace much ( tu: idiotów polackich) nie mogą się mylić
Tylko udowadniasz , ze Miłosz to dla ciebie lata świetlne za wysoko intelektualnie. W sumie mi ciebie żal. Nie twoja wina ze ci bozia rozumu poskąpiła. ;-D. A żyję wystarczająco długo by tego wazeliniarza PZPRU z PRL Łysiaka pamiętać .  . A co do komunoendeków, w mej wiosce 3 aktywistów ( byłych ) PZPR to teraz PIS i LPR  . To reguła , nie wyjątek m, mój ty PAXowcu
'
Julian Tuwim
|
Śr maja 20, 2009 6:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zabawne jest, że patrioci nie znają isoty PRL i kryterium jakim się kierowano w klasyfikacji ludzi - "mierny, bierny ale wierny".
Studenci, którym wydawano zgodę i paszporty na studia zagraniczne, też weryfikowni byli według tych kryteriów.
Opozycjonista na Uniwersytecie Rzymskim?....dobre....
|
Śr maja 20, 2009 7:44 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
Alus napisał(a): Zabawne jest, że patrioci nie znają isoty PRL i kryterium jakim się kierowano w klasyfikacji ludzi - "mierny, bierny ale wierny". Studenci, którym wydawano zgodę i paszporty na studia zagraniczne, też weryfikowni byli według tych kryteriów. Opozycjonista na Uniwersytecie Rzymskim?....dobre....
Alez znają istotę. Sami te paszporty czasem rozdawali.
Po prostu to powszechne , obserwowane przeze mnie zjawisko , ze im ktoś bardziej komunie w odwrotność właził, tym bardziej teraz stroi się w "narodowe" barwy. Ot, zamienili w ideologi słowo klasa na naród, i tyle 
Julian Tuwim
|
Śr maja 20, 2009 15:40 |
|
|
|