Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 4:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 47  Następna strona
 Co Myslicie o Muzyce Metalowej ???? 
Autor Wiadomość

Przykłady nawróceń swiadczą iż niezbadane są wyroki boskie członkowie zespołu Pneuma to takze byli szataniści jak tam lubię od czasu do czasu posłuchać gotyckiego metalu

Pt maja 06, 2005 12:04

Post Re: Co Myslicie o Muzyce Metalowej ????
Psychopatolog napisał(a):
Co Myslicie O Muzyce Metalowej ???

Muzyka jak kazda inna. Moze byc dobry metal i kiepski metal. Wszystko zalezy od muzykow. Niektorzy naprawde siegaja maestrii w grze na gitarze, tak jak pianista na pianinie... A z oddzialywaniem na psychike jest tak jak z kazda inna muzyka. Moze dzialac pozytywnie jak i negatywnie. Naprawde w niczym sie ona nie wyroznia.

Pt maja 13, 2005 13:51

Muzyka metalowa... hy to wszystko zależy od idei i przekazu... mam na myśli nie tylko same teksty, ale pozytywny przekaz muzyczny, bo te wibracje się czuje... ja osobiści słucham metalu i ostrego roka ale tylko niektórych kapel a innych w ogóle strawić nie mogę. Polecam Armię, 2Tm2,3, Ox, Triqetre, Anastazis, Illuminandi, I wiele innego mocnego uderzenia. W zeszłym roku sporo Rocka było na Festiwalu NADZIEJA w Moszczenicy k/o Piotrkowa Tryb., (fotki na stronie: http://www.festiwal.rosa.org.pl/galeria.htm ) i myślę że ta muzyka na pewno nie sprzyjała złu ale wręcz przeciwnie :) –zresztą w tym roku też zapraszam może bez roka, ale pewnie również będzie świetna zabawa ;)www.festiwal.rosa.org.pl

N maja 15, 2005 20:41
Zobacz profil WWW
DDV136: słuchasz Iron Maiden, bo pewnie wcale nie rozumiesz o czym śpiewają... Gdybyś rozumiał choć cztery słowa po angielsku, zapewniam Cię, że z Twoją mentalnością zaprzestałbyś słuchania Iron Maiden NATYCHMIAST i obłożył ich ekskomuniką.

Pt maja 27, 2005 6:40

No i co z tego? Tool ma ładniejsze teksty, tak samo zresztą jak Slayer, Death i Vader 8)

Pt maja 27, 2005 14:51

w dodatku Tool ma fajniejsze okładki płyt :D :D (ech to zdziecinnienie)

Śr cze 08, 2005 19:12

Troche rozbawil mnie argument dotyczący okładek (w dodatku plyt Metalliki)... Ktos przyczepil sie do aniola na jednym z singli, widocznie tak grafik wyobrazal sobie tytulowy św. Gniew, nie wiem co jest w tym takiego bluznierczego czy demoralizującego. Jesli chodzi o Kill'em All (ciekaw jestem ile osob wie skad taki tytuł) to motywy kwiatowe raczej by nie pasowaly ;). Muzyki metalowej slucham ok. 6 lat, ostatnio ciągnie mnie bardziej w strone nowoczesniejszych dźwiekow (nu-metal) typu Slipknot, Korn, Mudayne <- zna ktos te - jakby nie bylo - swietne zespoly?? Podczas tego okresu nie stalem sie mordercą/gwałcicielem/złodziejem czy innym zwyrodnialcem, nie odnotowalem zadnych zmian psychicznych ani fizycznych wywolanych sluchaniem metalu. Mogę podac mnostwo przykladow osob ktorym taka muzyka nie wyżadzila zadnej szkody, wrecz przeciwnie.

So cze 11, 2005 0:02

Ktos przyczepil sie do aniola na jednym z singli, widocznie tak grafik wyobrazal sobie tytulowy św. Gniew, nie wiem co jest w tym takiego bluznierczego czy demoralizującego

gdyż niektórym się wydaje, że anioły są związane tylko z chrześcijaństwem <rotfl>

Cytuj:
Muzyki metalowej slucham ok. 6 lat, ostatnio ciągnie mnie bardziej w strone nowoczesniejszych dźwiekow (nu-metal) typu Slipknot, Korn, Mudayne <- zna ktos te - jakby nie bylo - swietne zespoly??

pewnie kilku co zna sie znajdzie :biggrin:

Cytuj:
Podczas tego okresu nie stalem sie mordercą/gwałcicielem/złodziejem czy innym zwyrodnialcem

ja też nie :twisted:

Cytuj:
nie odnotowalem zadnych zmian psychicznych ani fizycznych wywolanych sluchaniem metalu.

ja mam więcej siniaków :biggrin: a przykłady takich ludzi tez mogę powymieniać :biggrin:

So cze 11, 2005 0:40

http://www.unoriginal.co.uk/stairwaytoheaven.html
Stronka na której banda skrzywionych religijnie dowodzi, że utwór Led Zeppelin pt. Stairway to heaven puszczony od tyłu sławi szatana itp.
Argument wykorzystywany wcześniej przez niektórych z forumowiczów.
Oczywiście to mit, mam akurat ich oryginalny album i sam to sprawdzałem :D
Próba interpretacji tego bełkotu jest czysto przypadkowa. Równie dobrze można dobrać do tego przypadkowy tekst opluwający Wielkiego Romka czy też pewne radio ;)

So cze 11, 2005 10:47

dowodzi, że utwór Led Zeppelin pt. Stairway to heaven puszczony od tyłu sławi szatana itp.

:badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:
no comment

Cytuj:
Równie dobrze można dobrać do tego przypadkowy tekst opluwający Wielkiego Romka czy też pewne radio

no wiesz, niektóre wyrazy brzmią prawie normalnie...........inne jakby poucinane.............mała manipulacja?

ja u siebie nie mogę słuchać płyt od tyłu :( jestem ciekawa co bym znalazła :D

So cze 11, 2005 12:05

http://www.unoriginal.co.uk/stairwaytoheaven.html
Stronka na której banda skrzywionych religijnie dowodzi, że utwór Led Zeppelin pt. Stairway to heaven puszczony od tyłu sławi szatana itp.

Juz się kiedys z tym spotkałem, jest to dosc często uzywany "argument" przeciwko muzyce rockowej :biggrin: . Moze mi sie wydaje.... ale ten text puszczony od tyłu jest kompletnie bez sensu (od strony językowej). Troche smieszne jest takie szukanie argumentow na siłe.... zresztą kto przy zdrowych zmysłach słucha płyty od tyłu? :-D

So cze 11, 2005 12:17

ja u siebie nie mogę słuchać płyt od tyłu :(

No ja też, ale od tego jest komputer i programy do edytowania dźwięku 8)

PS. Ja nie słucham muzyki od tyłu ;) Chciałem tylko sprawdzić ten mit :lol:

So cze 11, 2005 19:54

:o jestem frotterystą :D :D :D :D

Pt lip 08, 2005 12:06

:hahaha:

Ale sciema...:P

Pt lip 08, 2005 12:15

(..)jednego z twórców satanizmu, A. Crowleya.

musze cie rozczarowac, pan aleister crowley nie byl satanista, a wszelkie informacje potwierdzajace ten fakt sa marnymi plotkami. to ze tworca wspolczesnego satanimzu sie inspirowal jego pismami o niczym nie swiadczy.

Cytuj:
Co ciekawe, A. Crowley wśród trzech metod wprowadzenia człowieka w stan satanistycznego transu na pierwszym miejscu wymienia ustawiczne powtarzanie tego samego rytmmu w muzyce.

a jaki to jest satanistyczny trans? :| masz trans w ogole na mysli czy jakis specjalny rodzaj? trans nie jest niczym zlym, jest jednym ze sposobow osiagniecia innych swiadomosci do czego dazy wiele religii, mniej lub bardziej popularnych. i nie chodzi tylko o powtarzanie rytmu, ale rowniez slow... a nie bede nikogo tutaj wielce uswiadamial ze i w chrzescijanstwie takie rzeczy sie dzieja.. a rozroznianie typu "skoro nasze to dobre" jest typowa moralnoscia kaliego, nieprawdaz?

co do samej muzyki.. wielu ludziom podoba sie taka muzyka i juz; nie mozna podchodzic do sprawy w ten sposob, ze sluchajac danego bandu identyfikujesz sie z tym wszystkim co ona przekazuje. prosty przyklad black metalu.. jesli sadzicie ze mozna zrozumiec co oni spiewaja bez zagladania w ksiazeczke z textami, to sie grubo mozna pomylic :P

So lip 16, 2005 19:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 47  Następna strona