Autor |
Wiadomość |
Levis
|
Inna sprawa, że jakby się ograniczać tylko do kapel z pozytywnym przesłaniem niewiele by było do słuchania. Energia w muzie często idzie w parze z gniewem i buntem. Nihilzm muzyków rockowych toleruję ze względu na piękno muzyki, które jest wartością samą w sobie.
_________________ "Starzy dając dobre rady pocieszają się, że nie mogą dać złego przykładu" - Francoise de la Rochefoucauld
|
Pt sie 12, 2005 23:48 |
|
|
|
 |
nospheratu
|
vide - Nine Inch Nails 'Only'
Nospherek ale na forum obowiązuje język polski, prosze pamiętaj o tym  Pozdrawiam zielona_mrowka - moderator działu
_________________ Mors dicit
|
So sie 13, 2005 9:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kazde przeslanie moze byc pozytywne, zalezy od odbiorcy... ja uderzam w mlyn na koncercie Parricide... Tadek zaczyna ryczec Daddy's Death ... przystopowanie, START! Blast, kosmiczne tempo, piasek spomiedzy strun gitary Piotra wprawie miesnie w drgawki, bas rzuca po scianach - amok. Widze dookola ludzi, wiem, ze czuja dokladnie to co ja... 2 minuty 30 sekund pozniej nie mozemy juz tam dalej stac... brak oddechu, kreci sie w glowie... dziekujemy sobie ze niezly mlyn, dziekujemy kapeli. Idziemy, jak najlepsi przyjaciele napic sie piwa. A nawet sie nie znamy, nie wiemy jak mamy na imie.
Crosis
|
So sie 13, 2005 10:15 |
|
|
|
 |
jaśminka
|
ja miałam różne etapy jeżeli chodiz o muzykę...oj różne  obecnie NIE słucham muzyki elektronicznej, techno itp....lubię dobry jazz, ale raczej nie klasyczny, lubię słuchać dobrych chórów (np takich jakie są w muzyce z Pasji, trochę klasyki (z zamiłowania i trochę ze względu na przedmiot moich studiów), ogólnie slucham muzyki normalnej Grzes Turnau, Jopek, Możdżer cos w tym stylu....no i oczywiscie muzyka tzw religijna prawie wszystko  tgd, warsztaty gospel, heh mozna by wiele wymieniac
ps. to wlasnie moj pierwszy post, heh pozdraiwam wszystkich!!!!!!
|
Pt wrz 02, 2005 17:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dead Can Dance, Ennio Morricone, Vangelis, jazz (np. Petite Fleur), Massive Attack, The Cranberries, Eva Cassidy, Marilyn Monroe, Anna M. Jopek, Elektryczne Gitary... 
|
Śr wrz 07, 2005 10:02 |
|
|
|
 |
kotor
|
hejka
cyztam czytam, to teraz cos napisze...
Bardzo lubie Stinga, smooth jaaz i kazda dobra muyzke
Dead Can Dance  - wrylo mnie
niezly psychodel...
moze teraz tego sie slucha w klasztorach, nie wiem... 
|
Śr wrz 28, 2005 15:46 |
|
 |
Incognito
|
mniszka napisał(a): Dead Can Dance, Ennio Morricone, Vangelis, jazz (np. Petite Fleur), Massive Attack, The Cranberries, Eva Cassidy, Marilyn Monroe, Anna M. Jopek, Elektryczne Gitary... 
Oooo, uwielbiam Dead Can Dance  Mam ich wszystkie albumy  DCD Psychodelem? Wolne żarty
Ja słucham w zasadzie wszystkiego, wymienię pobieżnie.
Wykonawcy:
-Dead Can Dance
-Orphaned Land
-Nile
-Fields of the Nephilim
-Diary of Dreams
-Shellyz Raven
-Anna Maria Jopek
-Sarah Brightman
-Clannad
-Mortiis
-Dargaard
-The 69 Eyes
-Lacrimosa
-Apocalyptica
-Michale Buble
-Korn
-Slipknot
Soundtracki (z filmów, gier i anime)
-Run Lola, Run
-The Crow
-Soul Reaver 1&2
-Blood Omen 1&2
-Xenogears
-Chrono Cross
-Fullmetal Alchemist
-Cowboy Bebop
-Samurai Champloo
-Bram Stoker's Dracula
-Interview with vampire
-The Siege
-Shawshank Redemption
-Beautiful Mind
-Vampire Hunter D: Bloodlust
-Hellsing
Tyle udało mi się teraz przypomnieć, jak więc widać jest tu wszystko, nawet kilka utworów techno, hip hop i death metal 
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Śr wrz 28, 2005 16:14 |
|
 |
kotor
|
serio,serio...DCD...
ale i tak kazdy slucha co lubi, nie?proste
|
So paź 01, 2005 12:12 |
|
 |
JAN PYTONG
|
ja ostatnio zasłuchuje sie w amerykańskich wymiataczach z Vital REmains. ich album DECHRISTIANIZE rozwala
[...]
|
Pn paź 03, 2005 21:27 |
|
 |
Color
|
Nie będę oryginalny
- Dead Can Dance
- Clannad
- Maire Brennan
- Loreena McKennitt
- Camouflage
- Depeche Mode
- Mike Oldfield
... niekoniecznie w tej kolejności 
|
So paź 08, 2005 10:19 |
|
 |
chmurka_
|
Ostatnio miałąm okzaję być na dość kameralnym koncercie zespołu Dżem i na dobre zakochałąm sie...Ich teksty idźwieki dodają siły na to żeby znów nabrać sił i iść dalej, choć nie raz trzeba iść pod wiatr i miomo deszczu w życiu...Polecam gorąco 
_________________ Wiara jest to pewność bez dowodu.
|
N paź 30, 2005 15:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lecz nie wiedza o tym ludzie, ze najgorzej w zyciu to... abstynentem byc... i do lustra pic
Tak brzmial kiedys i byl tez spiewany przez Riedla tekst "Whisky"  Genralnie na teksty Dzemu nauczylem sie patrzyc trpche z boku i nie angazowac sie kiedy poczytalem troche o ich autorze
Crosis
|
Wt lis 01, 2005 0:48 |
|
 |
king_the_eskimo
|
No to może w tej kolejności: Dylan Bob, Jethro Tull, Marillion, Tori Amos, a najbardziej uspakajająco działają jednak na mnie szumy z tranzystorka;) pozdrawiam! k_t_e
_________________ "Prawdziwe życie nie istnieje, nie ma nas na świecie"
|
Śr lis 02, 2005 15:29 |
|
 |
fido<><
|
Mnie ostatnio wpadła w rączki cudna płytka.Polecam  Jest to Świętokrzyska Golgota-oratorium z udziałem solistów, orkiestry i chóru.Rewelacja...można słuchać na okrągło.Teraz ukazała się nowa - Tu es Petrus ale jeszcze do niej nie dotarłam 
_________________ Krzyże w życiu pełnią podobną rolę jak krzyżyki w muzyce: podwyższają...
Ludvig van Beethoven
|
N lis 20, 2005 23:38 |
|
 |
Lord Deithwen
|
hmm z tym cytatem to się Crosis zgodzę
zespoły:
Therion, Nightwish (teraz już bez Tarji  ), Virgin Black, Saviour Machine,Tristania, Lacrimosa, Artrosis, Closterkeller (wiem niepoprawna ateuszka Anja ale głos ma niezły  ), Apocalyptica, Tiamat, Within Temptation (pop-metal  ) , Undish (Letters from the Earth), My dying bride, Lacuna Coil,
zaczynam Sins of Thy Beloved ("Perpetual desolation") i Moonlighta ("Yaishi")
jeśli chodzi o Tymka to się nie zgodze mi zupełnie nie pasuje
_________________ Podczas najgłębszej nocy wstaje świt.
Mors certa hora incerta.
|
Pn lis 28, 2005 22:58 |
|
|
|