Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 jak się bawić
Jak odbieracie muzykę lubicie tańczyć,jaką muzykę słuchacie?czy techno-hause,dance dram n bass,ma zły wpływ na ludzi?!czy tylko te utwory które są słowa o seksie czy o pozytywnie o narkotykach,lub w teledyskach nagość,lub anty katolickie sceny?
był ktoś na dyskotece ewangelizacyjnej?moim zdaniem pomysł dobry,ale o spowiedzi nie chce się wypowiadać.
tam nie ma tak że jakiś dj krzyknie pozytywnie o narkotykach czy nagość na sali.
proszę o odpowiedzi
|
Pn cze 22, 2009 12:33 |
|
|
|
 |
Bogobojny
|
Wszystko jest dla ludzi. Zarówno taniec jak i muzyką. Ważne jest aby muzyka nie propagowała treści satanistycznych. A więc słuchanie muzyki o seksie, agresji, narkotykach prowadzi do złą a więc jest złe! Ale i sama muzyka może być zła. Wielu tzw. artystów posiada niesamowite umiejętności nadane przez samego diabła. Potrafią do z pozoru nieszkodliwej muzyki dodać dźwięki które podprogowo będą wpływać na umysł człowieka. Na przykład zespól Led Zappelin. Zaś muzyka techno jest kwintesencją inteligencji szatana. Jest pozbawiona słów a więc słuchając jej na pozór nie wydaje się zła. A jednak! Dynamiczne dźwięki wprowadzają nas w stan podniecenia, pobudzenia zupełnie jak po zażyciu narkotyków i wywołują podobne efekty. Ta muzyka jest jak narkotyk który uzelaznia i powinna być wpisana na listę narkotyków i tym samym zabroniona! Politycy nie potrafią zrozumieć znanej od dawna prawdy udowodnionej przez świeckich naukowców że muzyka ta niczym się nie różni od narkotyków. A o tym, jak narkotyki wpływają na człowieka i że są dziełem szatana nie wspomnę. Pamiętaj też, że nie tylko Techno jest złe. Metal, Rock i podobne też a nawet niektóre gatunki Pop'u. Na przykład Michael Jackson znany był z ukrywania treści satanistycznych w swoich utworach.
|
N cze 28, 2009 22:33 |
|
 |
Z_ukrycia
|
Bogobojny napisał(a): wszystko zrobił szatan...
Muzyka o seksie, narkotykach etc.
A jeśli ja tylko SŁUCHAM tej muzyki, nie kieruję się za jej przekazem? A co gdy tekst jest po hiszpańsku, angielsku, niemiecku itd. propaguje seks, narkotyki i wszystko co złe, ale ja tego nie wiem. A piosenka mi się po prostu podoba bo jest miła dla ucha? Tak coś może być miłe dla ucha, a wcale nie musi propagować dobrych rzeczy. I co złego w stanie podniecenia? Normalna naturalna sprawa że coś nas podnieca. Proszę o jakieś WIARYGODNE argumenty w postaci linków do badań nad muzyką, gdzie jest udowodnione że muzyka działa jak amfetamina, marihuana, LSD lub extasy.
|
N cze 28, 2009 23:27 |
|
|
|
 |
Bogobojny
|
Dla umysłu bariera języków nie jest problemem. Człowiek nie zdaje sobie sprawy że włada kilkoma językami:
http://www.dziennik.pl/sport/zuzel/arti ... elsku.html
Jak widzisz teksty w innych językach potrafią oddziaływać na człowieka. Słuchając obcego języka uczysz się - języka i tego o czym on jest. A chcesz by twój umysł uczył sie np. o sodomii?
Natomiast o złym wpływie muzyki możesz przeczytać np tu http://duszpasterstwo.org/index.php?id=608&id2=56.
Zadziwia mnie twoja nieufność i krótkowzroczność. Sam powinieneś szukać takich informacji. Nie powinieneś nigdy niczego próbować samodzielnie bo nie wiesz jak to się skończy.
|
N cze 28, 2009 23:34 |
|
 |
danbog
|
Ja [ jako ateista ] tam lubie słuchać piosenek o czymś mówiących .
Może być też o narkotykach i sexie .
Istotne jest raczej to co te piosenki mówią o tychże narkotykach i seksie .
Jak zauważył Z_ukrycia podobanie się muzyki to kwestia podobania się , czyli dopasowania do wrodzonych , lub wyuczonych wzorców .
Z tego co mi wiadomo , samo podobanie się , to uruchomienie "ścieżek dopaminowych " w mózgu [ niezależnie czy dotyczy to muzyki , czy liturgii ] .
Pozdrawiam .
_________________ -p => [ p => q ]
|
N cze 28, 2009 23:46 |
|
|
|
 |
Z_ukrycia
|
Bogobojny napisał(a): Dla umysłu bariera języków nie jest problemem. Człowiek nie zdaje sobie sprawy że włada kilkoma językami: http://www.dziennik.pl/sport/zuzel/arti ... elsku.htmlJak widzisz teksty w innych językach potrafią oddziaływać na człowieka. Słuchając obcego języka uczysz się - języka i tego o czym on jest. A chcesz by twój umysł uczył sie np. o sodomii? Natomiast o złym wpływie muzyki możesz przeczytać np tu http://duszpasterstwo.org/index.php?id=608&id2=56. Zadziwia mnie twoja nieufność i krótkowzroczność. Sam powinieneś szukać takich informacji. Nie powinieneś nigdy niczego próbować samodzielnie bo nie wiesz jak to się skończy. No dobrze, ja po puszczeniu oto tej piosenki: http://www.youtube.com/watch?v=5j57qCmBBxwnie rozumiem totalnie nic! Więc teksty o cudownym nauczeniu się języka odpuść sobie bo jak piszą: Cytuj: 'Lekarze twierdzą, że Mateja Kusa dopadł tzw. syndrom obcego akcentu. To bardzo rzadkie zjawisko. W medycynie udokumentowano 20 takich przypadków.'
Dwa, napisałeś że ŚWIECCY naukowcy stwierdzili o takim wpływie muzyki, nie chcę czytać co opublikowali na duszpasterstwo.org bo nie jest to portal świecki, a religijny. Tak więc nadal czekam na link, który mnie zadowoli i pozwoli uznać Twoją rację. Jak narazie to nie pokazałeś mi nic.
Wzrok mam dobry, nie nosze okularów, nieufny ? A dlaczego mam ufać Tobie, bo Ty to napisałeś? Nie przedstawiłeś żadnych konkretnych dowodów a więc jestem nieufny. A więc czekam 
|
N cze 28, 2009 23:48 |
|
 |
Bogobojny
|
A myślisz że sam Szatan pozwoli takie dowody pokazać światłu dziennemu? Musisz uwierzyć! Jesteś ateista a więc człowiekiem łatwowiernym który wierzy we wszystko co mu powiedzą. Szatan to wie i nigdy nie da Ci zadowalającyh dowodów, takich jakie sprawiły że jesteś tym kim jesteś.
|
Pn cze 29, 2009 0:16 |
|
 |
Z_ukrycia
|
Masz rację, jestem człowiekiem łatwowiernym... bo nie wierzę.
I zaprzeczasz sam sobie, ponieważ pierw wmawiasz mi że jestem łatwowierny, ale nie wziąłeś pod uwagę, że w ogóle nie uwierzyłem w Twoje poglądy na temat muzyki, ponieważ nie przytoczyłeś żadnego dowodu.
a propos szatana:
on nie wie nic,bo dla mnie kogoś takiego nie ma
drugie ale:
po co piszesz Szatan a nie szatan? okazujesz mu szacunek za to że jest taki 'zuyyy?'
|
Pn cze 29, 2009 0:34 |
|
 |
Bogobojny
|
Łatwowierny szatanowi! Nie potrafisz pojąc wiary, w każdym człowieku jest sumienie które u każdego przypomina o Bogu, szatan te sumienie zabija a człowiek łatwowierny nie dostrzega tego i szuka wymówek dla swoich grzesznych zachowań. Jak spojrzysz w swoje sumienie odnajdziesz Boga i prawde.
|
Pn cze 29, 2009 0:44 |
|
 |
r4dz10
|
Bogobojny napisał(a): A myślisz że sam Szatan pozwoli takie dowody pokazać światłu dziennemu? Musisz uwierzyć! Jesteś ateista a więc człowiekiem łatwowiernym który wierzy we wszystko co mu powiedzą. Szatan to wie i nigdy nie da Ci zadowalającyh dowodów, takich jakie sprawiły że jesteś tym kim jesteś.
przypominasz mi mojego rozmówcę z Gadu-Gadu... twierdził on, że ewolucji nie ma, a szatan podłożył na nią dowody, by zasłonić prawdę. jak widać, szatanem można wytłumaczyć dosłownie wszystko, co złe. Ty jesteś kolejną osobą, która wszystko tłumaczy szatanem. a, i pojmij: techno to też gatunek muzyki, przy którym można się nieźle bawić  no ale to szatan 
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Pn cze 29, 2009 9:08 |
|
 |
Bogobojny
|
r4dz10 napisał(a): Bogobojny napisał(a): A myślisz że sam Szatan pozwoli takie dowody pokazać światłu dziennemu? Musisz uwierzyć! Jesteś ateista a więc człowiekiem łatwowiernym który wierzy we wszystko co mu powiedzą. Szatan to wie i nigdy nie da Ci zadowalającyh dowodów, takich jakie sprawiły że jesteś tym kim jesteś. przypominasz mi mojego rozmówcę z Gadu-Gadu... twierdził on, że ewolucji nie ma, a szatan podłożył na nią dowody, by zasłonić prawdę. jak widać, szatanem można wytłumaczyć dosłownie wszystko, co złe. Ty jesteś kolejną osobą, która wszystko tłumaczy szatanem. a, i pojmij: techno to też gatunek muzyki, przy którym można się nieźle bawić  no ale to szatan 
i jak dotrzeć do takich ludzi jak ty zaślepionych obietnicami złego? Dla takich prostych ludzi jak ty sensowne argumenty niewiele dadzą. Będę się za ciebie modlił o dar rozumu gdyż wiem, że tylko to może Ci pomóc.
|
Pn cze 29, 2009 13:05 |
|
 |
r4dz10
|
gadaniem, że muzyka jest dziełem szatana do mnie nie dotrzesz.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Pn cze 29, 2009 13:09 |
|
 |
Bogobojny
|
r4dz10 napisał(a): gadaniem, że muzyka jest dziełem szatana do mnie nie dotrzesz.
Zdaje sobie z tego sprawę. Do ateistów nie dociera żaden racjonalny argument - a wy chcecie nazywać się racjonalistami. Będę modlił się za ciebie.
|
Pn cze 29, 2009 13:13 |
|
 |
r4dz10
|
nie przedstawiłeś żadnego konkretnego argumentu, że np. techno jest szatańskie. tego rodzaju muzyki słucha naprawdę sporo ludzi, najczęściej młodzież. i co? 90% katolików jak jest, tak jest 
|
Pn cze 29, 2009 13:19 |
|
 |
Z_ukrycia
|
Bogobojny napisał(a): r4dz10 napisał(a): gadaniem, że muzyka jest dziełem szatana do mnie nie dotrzesz. Zdaje sobie z tego sprawę. Do ateistów nie dociera żaden racjonalny argument - a wy chcecie nazywać się racjonalistami. Będę modlił się za ciebie.
no przepraszam bardzo, ale jako katolik chcesz się posługiwać RACJONALNYMI dowodami? wiesz w ogóle co to słowo oznacza ?
paplanie o ludziku który zawładnął muzyką nazywasz racjonalizmem? no dobre sobie 
|
Pn cze 29, 2009 16:10 |
|
|
|