|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Niezbędnik Ateisty
Wydawnictwo Czarna Owca wydało jedną z chyba pierwszych rodzimych pozycji książkowych, przeznaczonych dla pokrzepienia (nie)wiernych serc  "Niezbędnik Ateisty" to zbiór wywiadów ze znanymi polskimi zdeklarowanymi ateistami, wśród rozmówców m.in. Agnieszka Graff, Jerzy Urban, Bożena Keff, Krzysztof Teodor Toeplitz, Robert Biedroń, Edwin Bendyk, Grzegorz Napieralski, Zygmunt Bauman, Kinga Dunin, Renata Dancewicz, Roman Kurkiewicz, Ludwik Stomma. http://www.czarnaowca.pl/inf.php?id=nr520Jakieś opinie ?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn maja 31, 2010 7:26 |
|
|
|
 |
MARKO2010
|
 Re: Niezbędnik Ateisty
No najpierw trzeba by kupic, potem przeczytac. Tylko sie tak zastanawiam czy warto wydawac 40 zl na takie teksty (szczegolnie Urbana). Jakby to bylo w jakiejs gazecie jako dodatek, to moze...
|
Pn maja 31, 2010 9:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARKO2010 napisał(a): No najpierw trzeba by kupic, potem przeczytac. Tylko sie tak zastanawiam czy warto wydawac 40 zl na takie teksty (szczegolnie Urbana). Jakby to bylo w jakiejs gazecie jako dodatek, to moze... Właśnie...nazwisko Urbana zdecydowanie przekonuje, że nie warto.
|
Pn maja 31, 2010 10:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): MARKO2010 napisał(a): No najpierw trzeba by kupic, potem przeczytac. Tylko sie tak zastanawiam czy warto wydawac 40 zl na takie teksty (szczegolnie Urbana). Jakby to bylo w jakiejs gazecie jako dodatek, to moze... Właśnie...nazwisko Urbana zdecydowanie przekonuje, że nie warto. Co do tego nie ma wątpliwości. Nie rozumiem, jak ktoś mógł w ogóle jego przemyślenia opublikować.
|
Pn maja 31, 2010 10:32 |
|
 |
igor
|
Przeniosłem wątek tutaj z "Aktualności/Z kraju i ze świata". Myślę, że ten dział jest właściwszy na dyskusje o książkach.
|
Pn maja 31, 2010 10:33 |
|
|
|
 |
igor
|
Tytuł i autorzy pozwalają się domyślać jaka będzie treść. Nie spodziewałbym się tam niczego odkrywczego. Osobiście bym na taką pozycję nie wydał ani złotówki - wolę kupować (i czytać) inne książki - ot choćby pisane przez C.S. Lewisa. Jeśli kiedyś będę miał nieco więcej czasu to być może pożyczę i przeczytam tę lub podobną książkę - w celu lepszego zrozumienia tych z "drugiej strony barykady". Edit: PS. Oczywiście, że jestem uprzedzony 
|
Pn maja 31, 2010 10:48 |
|
 |
djdomin
|
To samo wydawnictwo promuje dla DZIECI Małą książkę o ateizmie.
Jak dla mnie pora omijać to wydawnictwo szerokim łukiem - i wszystkie jego wcześniejsze wydania, jeszcze pod nazwa J. Santorski.
_________________ Dominik Jan Domin
|
Pn maja 31, 2010 12:18 |
|
 |
SweetGoth
|
No i co z tego, że jest taka mała książka dla dzieci? A co to dziecko nie może nie wierzyć? Jak zechcę mieć swoje dzieci (wątpię żeby mi się zachciało) to wychowam bez żadnej wiary, a jak dorośnie to niech nawet sobie idzie do zakonu jeśli taka jego/jej wola, ale wtedy zrobi to ze zrozumieniem i na własną odpowiedzialność, a nie z powodu podstępnej indoktrynacji od małego. A ta książka z wywiadami może być nawet ciekawa, tylko cena jak dla mnie trochę zbyt wygórowana jak na tego typu publikację.
_________________ "I don't need to fight
To prove I'm right
I don't need to be forgiven"
|
Śr lip 07, 2010 14:48 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|