|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
Zniesławiona kultura polska
Autor |
Wiadomość |
awe
|
 Zniesławiona kultura polska
Bulwersująca wiadomość o zorganizowanej w dniach 4 - 9 maja 2004 r. w Krakowie imprezie pt: „Kultura dla tolerancji”, czyli krakowskie Dni Gejów i Lesbijek upokorzyła szlachetne imię miasta Krakowa, i jego mieszkańców. Impreza nie miała nic a nic wspólnego z prawdziwą kulturą. Wystawiła na zniesławienie dobre imię zasłużonego dla kultury Uniwersytetu Jagiellońskiego przez czynny udział w organizacji imprezy jednego z wydziałów tej uczelni. Kraków i Uniwersytet Jagielloński to wielkie symbole Kultury Narodowej tak drogie każdemu, świadomemu swej tożsamości, Polakowi. Kraków-miasto uczonych, miasto Świętych, miasto Papieża i powstałego Światowego Centrum Miłosierdzia Bożego, miasto tak licznych i bezcennych pamiątek narodowych wybrano na miejsce zorganizowania imprezy, która z prawdziwą kulturą nie ma i nie może mieć nic wspólnego.
Organizatorzy imprezy chcieli włączyć w obręb kultury zachowania wynaturzone. Tym samym chcieli, pod hasłami rzekomego postępu, w rzeczywistości doprowadzić do fatalnego uwstecznienia kultury i obyczajów
Tolerancja, czyli znoszenie z cierpliwością złych zachowań osób, które często nie są świadome tego, że zło popełniają, musi mieć swoje granice.
Uważam,że nie można tolerować nachalnego propagowania zachowań złych i gorszących – zwłaszcza gorszących młodzież i dzieci.
awe
_________________ .. Szatan w ciemnościach łowi. Jest to nocne zwierzę. Kryj się przed nim w światło, tam cię nie dostrzeże. A. Mickiewicz
|
Śr maja 12, 2004 15:55 |
|
|
|
 |
Marek Antoniusz
|
Ciekawe czy Collegium Medicum tez wzielo w tym udzial... ;P
_________________ Bogu ducha winny
|
So maja 15, 2004 17:33 |
|
 |
Mieszek
|
posłowie się zachowują jak Grecy
powinniśmy im zrobić odprawe posłów greckich
(tak, tak panowie posłowie zróbcie rząd i ...idźcie z tąd ! ! !  )
za co?
a no za to , że tak jak grecy z Julka sie śmiali , że niejest bogiem i se wymyślił to, ale co im pozwoliło jednak rządzić i podbijać ludy
tak i nasi sie śmieją (mają jeszcze jeden powód by nas nazywać np: tępakami) z nas niby zboczeńców , a sami trzymają się z dala od tego
może sprawdzimy którzy z panów posłów są "małżeństwem"??
niech sie przyznają publicznie
jesteśmy dla nich motłochem polskim ,nazistami ksenofobami narodowymi a oni są według siebie szczytem kultury uniwersalnej haha
jeden wielki mętlik cywilizacji bizantyńskiej
a ze mnie przez to jeden kłębek nerwów
precz z ziem polskich z cywilizacją bizantyńską ! ! !
jej przeklętym liberalizmem
aborcją
eutanazją
homoseksualizmem
feminizmem
biurokracją
karierostwem stołków
bełkotem sofistów
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N mar 27, 2005 21:59 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
no i bijatyka w Warszawie
ciekawe ,że jakoś mi ci co rzucali czym popadnie niewyglądali na młodzież wszechpolską
a zdaniem mediów owszem ...
to byli rasiści,kozacy jacyś co podburzali ,wmieszani w tłum
i też ludzie różni za i przeciw po obu stronach
a miał być pokój w Polsce
i rozwiązywanie spraw przez debaty ...
te światopoglądy są sprzeczne etycznie i pokoju niebędzie
hmmm , "cywilizacja śmierci z religią brzucha" daje o sobie znać nam ?
|
N cze 12, 2005 16:03 |
|
 |
qrczak7
|
Nieprawda, to ewidentnie byli wszechpolacy. Nie potrafię napisać na ich temat nic, nie używając słów uchodzących za obelzywe, poproszę zatem wszystkich tematem zainteresowanych o to, by obejrzeli następującą prezentację:
[...]
_________ Niezależnie od opcji politycznej proszę nie manipulowac odbiorcą, a link który podałeś właśnie to ma na celu. Jedną z zasad tego forum jest szacunek, wyrażający się w nie obrażaniu osób o innych poglądach zielona_mrówka - moderator.
_________________ Jestem człowiekiem i jedyne czego mogę być pewny, to świadomość mojego istnienia. Jakakolwiek teza wygłoszona ponadto staje się dogmatem. Nie bądźmy niczego pewni, bo stworzymy kolejną religię.
|
N cze 12, 2005 16:15 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
cyt:
" ... Niech każdy dzień będzie dla naszych przeciwników coraz gorszy i niech każdego dnia chcą ,żeby było wczoraj..."
hehe , wystraszyłeś sie tego ?
to powiedz mi co mówią dziś ludzie o komuniźmie?
gdy dziś mamy liberalizm.
A tak wogóle to taki sposób polityków na zdobywanie władzy
dziś ,wczoraj,przedwczoraj no i w przyszłości ...
|
N cze 12, 2005 16:40 |
|
 |
qrczak7
|
Cytuj: A tak wogóle to taki sposób polityków na zdobywanie władzy dziś ,wczoraj,przedwczoraj no i w przyszłości ... Nieprawda, tak zdobywa sie fanatyczne oddanie. Władzę zdobywa się inaczej. Cytuj: to powiedz mi co mówią dziś ludzie o komuniźmie? gdy dziś mamy liberalizm.
Ciężko cos mówić o komuniźmie, bo nie wprowadzono go (w pełnej formie) w żadnym państwie na świecie  zakładam, że chodzi Ci o socjalizm. Ale nawet tutaj, nie potrafię dostrzec zadnej analogii do tej prezentacji. O co ci chodziło ?
_________________ Jestem człowiekiem i jedyne czego mogę być pewny, to świadomość mojego istnienia. Jakakolwiek teza wygłoszona ponadto staje się dogmatem. Nie bądźmy niczego pewni, bo stworzymy kolejną religię.
|
N cze 12, 2005 16:56 |
|
 |
Mieszek
|
o to ,że ludzie chcą powrotu do komunizmu
do tamtych czasów
można więc odnieść to zdanie do tego
tylko kto rządzi?
wiemy jakie sa partie
wiemy ,że ludzie dostają się w różny sposób na stanowiska
w większości są to ciche szantaże, sugerowanie "uzycia teczek"
w firmach przy pracy utrzymają się tylko tacy którzy sie prześcigają w złośliwościach wobec ludzi
" ludzie nauki " prześcigają się w modnych tezach
" ludzie sztuki " prześcigają się w niemoralnych ekspozycjach,wierszach propagujących samobójstwa i inne takie tam
niedziwmy sie ,że powstało określenie "cywilizacja śmierci"
|
N cze 12, 2005 17:14 |
|
 |
zielona_mrowka
|
Proszę o powrót do właściwego wątku tematu.
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
N cze 12, 2005 20:13 |
|
 |
Mieszek
|
Droga Mrówko czyżby komunizm w Polsce nienależał do wątku o kulturze zniesławionej ?
to jaka to kultura zniesławiona??????
|
N cze 12, 2005 20:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tylko się nie popłaczcie. W miom przekonaniu Krakowoi nic nie ubyło. Wawel się nie zapadł a św. zdrajca Biskup Stanisław nic nie mówił.
|
Pn cze 20, 2005 15:20 |
|
 |
zielona_mrowka
|
semper na pewno nie będziemy płakać. Wawel nogami raczej trudno zburzyć, a od świętego, Twoim zdaniem "zdrajcy", który od prawie tysiąca lat nie żyje naprawdę trudno oczekiwać aby coś mówił.
Pozdrawiam.
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Wt cze 21, 2005 11:04 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
|