|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Andrzej Pilipiuk - jego twórczość
Autor |
Wiadomość |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
 Andrzej Pilipiuk - jego twórczość
Przeczytałem właśnie Operacja Dzień Wskrzeszenia Andrzeja Pilipiuka.
Bardzo ciekawa książka. Science-fiction, umiejętnie wplecione wątki historyczne, ciekawie rozwijająca się fabuła, dobre zakończenie.
No i przede wszystkim - brak przydługawych i nudnych opisów, co mnie odrzuca przy książkach wielu poczytnych zagranicznych twórców.
Polecam bardzo serdecznie tę książkę, sam poszukam innych tego autora
http://pilipiuk.valkiria.net/
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N sie 20, 2006 13:50 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jesli Pilipuk to bezwzglednie polcam Ci cykl:
Kuzynki, Ksiezniczka, Dziedziczki,
no i oczywiscie niesmiertelnego, genialnego i bardzo rzadko trzezwego najlepszego cywilnego egzorcyte w kraju (co z tego, ze w gumiakach?) - Jakuba Wedrowycza
Crosis
|
N sie 20, 2006 14:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Opowiadania o Wędrowyczu musowo. Czarnobylskie mutasy są rozbrajające.
|
N sie 20, 2006 22:12 |
|
|
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Jakub Wędrowycz jest najlepszy z najlepszych. Szabozaur i te wszystkie boskie przygody... ah, poezja dla moich uszu.
A się nieskromnie pochwale, że mam jego autograf 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N sie 20, 2006 22:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja sie nieskromnie pochwale, ze urodzilem sie w tamtych stronach, mieszkalem we wsi Witoldow, nader czesto odwiedzalem Wojslawice... i nawet teraz mozna ogladac opisywane budynki
Crosis
|
Pn sie 21, 2006 5:44 |
|
|
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Ale na nazwisko nie masz Wędrowycz?
Niedawno w fantastyce czytałem opowiadanie o dworcu PKP Poznań Główny. Kilka razy już go zwiedzałem i muszę przyznać, że naprawde trochę inaczej się czytało opowiadanie o miejscu, które znasz. Tak więc chyba jeszcze lepiej Ci się czytało te opowiadania 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pn sie 21, 2006 17:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wrecz bosko... po prostu to widzialem przed oczami:D
Crosis
|
Pn sie 21, 2006 17:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja mam trochę mieszane uczucia. Bo Pilipiuk ma wspaniałe pomysły, dobry klimat opowiadania. Ale czegoś mi tam brakuje. <SPOILER> Czytałem "czarownika Iwanowa". W tak cudownie zbudowanym świecie z tak ładnie odmalowanymi postaciami kiedy książka kończy się "dobry zabił złego, koniec" cholera czytelnika bierze. Za dużo apetytu niezaspokojonego zostawiło to u mnie.</SPOILER>
|
Pn sie 21, 2006 18:38 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|