|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Grezegor
|
 ANAKSIMANDROS
Witam,
Bardzo mi sie podoba pewien zespol - ANAKSIMANDROS. Co myslicie o takiej muzyce? Czy sluchanie tego moze byc grzechem? Czy moze zle oddzialywac na psychike?
Ponizej linki do muzyki.
http://rapidshare.de/files/37266097/wor ... o.zip.html
http://rapidshare.de/files/37263660/ana ... d.mp3.html
Czekam na wasze odpowiedzi,
Pozdrawiam,
Grezegor
|
Cz paź 19, 2006 11:31 |
|
|
|
 |
Marmniagh
|
Myślę, że grzech nie istnieje.... w ogóle. Bo co to niby jest grzech? Tym bardziej muzyka nie może być w tej kategorii postrzegana gdyż byłoby to nielogiczne.
Ave!
|
Cz paź 19, 2006 14:23 |
|
 |
Roszwor
|
Bylo juz duzo tematow o muzyce i grzechu.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
Cz paź 19, 2006 15:01 |
|
|
|
 |
Grezegor
|
ale o tym zespole jeszcze nie bylo. nikt sie na jego temat nie wypowiadal. chcialbym sie dowiedziec czy sie komus rowniez podoba tak jak mnie. i jaki moze byc wplyw takiej muzyki na psychike. z tym grzechem to poszukam.
skoro podalem linki to mozna sciagnac i posluchac i swoj poglad napisac.
pokoj,
g
|
Cz paź 19, 2006 15:16 |
|
 |
pizmak
|
Roszwor napisał(a): Bylo juz duzo tematow o muzyce i grzechu.
zostawmy to moderatorom
|
Pt paź 20, 2006 11:18 |
|
|
|
 |
Marmniagh
|
Przesluchalem tą mużę i twierdzę, że jest rzeźnicka. Trochę może śmiesznawa ale warto się z nią zapoznać.
Co do tematów o muzie, to skoro bylo ich już tyle to proponuję ten dział w ogóle usunąć. Jeśli uważacie, że kilkadziesiąt wątków na temat muzyki wyczerpuje temat to chyba nie macie zbyt wiele do powiedzenia w tej kwestii.....
Wyrazy współczucia
|
Pt paź 20, 2006 12:08 |
|
 |
pizmak
|
z tego co widze forum to nie charakteryzuje sie zbyt wysokim poziomem...wiec nie ma co sie dziwic.
|
So paź 21, 2006 0:03 |
|
 |
Roszwor
|
Do Grezegora:
Przepraszam za pewna niescislosc, piszac, ze byly juz takie tematy, nie chodzilo mi o to, ze ten post nie ma sensu, tylko ze lepiej bylo by go umiescic w temacie juz istniejacym. Gdyby kazdy uzytkownik zakladal wlasny, osobny temat o zespole, ktorego slucha, lub sluchal, lub zamierza zaczac sluchac powstalby straszny chaos.
Choc moze z tym zespolem jest ciezsza sprawa.
Do Marmniagh:
Wyrazy wspolczucia za teksty typu "grzech nie istnieje" etc. Jesli chciales pokazac swoj arcy-oryginalny sposob myslenia, to przykro mi - nie wyszlo. Pisanie, ze grzech moze byc nielogiczny tez nie ma sensu. Jak taka sprawa moze byc rozstrzygana w kategoriach logiki?
Juz pomijam fakt, ze tworcy tematu w pytaniu, czy popelnia sie grzech sluchajac tego zespolu, raczej chodzilo o dyskusje w przestrzeni jakiejs religii, a nie ktorejs tam odmiany racjonalnego satanizmu, lub ateizmu, lub czegos tam jeszcze.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
So paź 21, 2006 7:04 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|