Krucjata Wyzwolenia Człowieka...
Autor |
Wiadomość |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
Nieznośna napisał(a): Jeżeli nie rozumiesz tego czym jest KWC, to może zastanów się lepiej po co chcesz przyjąć animatorstwo. Nie wiesz na jaką grupę trafisz, więc co powiesz ludziom jeśli będziesz musiała przeprowadzić spotkanie nt. KWC? Że do Ciebie to nie przemawia?
po to , aby móc pracować z młodzieżą, ewangelizować ją.
dlatego wlasnie pisze o tych watpliwosciach zwiazanych z niezrouzmieniem IDEI KWC - bo to wchodzi w animatorstwo i posluge w Diakoni 
|
Pn lip 13, 2009 23:35 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak chcesz "ewangelizować młodzież" skoro nie wiesz nawet na czym polega skuteczność postu ?
|
Wt lip 14, 2009 8:25 |
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
chcieć , a móc robi wielką różnicę - non stop o tym pisze.. a wy ciągle to samo 
|
Wt lip 14, 2009 23:45 |
|
|
|
 |
Nieznośna
|
Czyli będziesz mogła pracować z młodzieżą, ewangelizować ją ale nie chcesz? Czy co? Bo nie rozumiem tego ostatniego posta...
|
N lip 19, 2009 14:26 |
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
będę chciała, ale póki nie zrozumiem IDEI KWC ,aby ją przyjąć nie będę mogła tego zrobić
|
N lip 19, 2009 19:57 |
|
|
|
 |
Perełka
|
 Re: Krucjata Wyzwolenia Człowieka...
Potrzabuję Waszej opinii/pomocy...
Podpisałam Krucjatę kandydacką na okres jednego roku. Wytrzymałam trzy miesiące. Trzykrotnie jej nie dotrzymałam. Spowiadałam się z tego, ale ksiądz mi nic w tym temacie nie powiedział. Czy mogę kontynuować KWC czy powinnam wysłać rezygnację?
_________________ "Nadziei promyk na przeżycie - Jezus Jezus!..."
|
N lis 29, 2009 21:06 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Kontynuować, kontynuować  Jezus zgodnie z tradycją upadał pod krzyżem. Ale powstawał i dotrwał do końca 
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Pn lis 30, 2009 7:39 |
|
 |
Astra
|
Perełka napisał(a): Potrzabuję Waszej opinii/pomocy...
Podpisałam Krucjatę kandydacką na okres jednego roku. Wytrzymałam trzy miesiące. Trzykrotnie jej nie dotrzymałam. Spowiadałam się z tego, ale ksiądz mi nic w tym temacie nie powiedział. Czy mogę kontynuować KWC czy powinnam wysłać rezygnację? Moim zdaniem powinnaś podpisać nową deklarację, tylko dobrze się zastanów czy warto, bo skoro udało Ci się wytrwać tylko trzy miesiące to coś nie za dobrze z Twoją konsekwencją. Przemyśl też motywy, dla których chcesz się tego podjąć.
|
Pn lis 30, 2009 19:28 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Nie podpisuje się nowej, tylko trwa w tej która jest podpisana. Przynajmniej tak mi tłumaczyli  Z pewnością na stronie KWC można znaleźć artykuły na ten temat.
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Pn lis 30, 2009 21:03 |
|
 |
Perełka
|
Dzięki za odpowiedzi  Widzisz Astra, ja złamałam raz, potem drugi i chciałam im wysłać rezygnację, ale zanim to zrobiłam to napiłam się trzeci raz... i nie wysłałam  strasznie mi głupio, udowodniłam, ze nie jestem wcale wolna i chciałam się poradzić osób, które są w temacie, bo nie mam wcale znajomych którzy podpisaliby KWC, a wręcz większość nie słyszała...
_________________ "Nadziei promyk na przeżycie - Jezus Jezus!..."
|
N gru 06, 2009 23:26 |
|
|
|