|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Modlitwa za osoby uprawiające prostytucję
Autor |
Wiadomość |
Clasin
|
 Modlitwa za osoby uprawiające prostytucję
Temat co prawda dość mocny. Modlimy się za powołania, za ludzi głodujących w innych krajach, za ludzi z uzależnieniami itd. ale jeszcze nigdy nie słyszałem by ktoś się modlił za osoby uprawiające prostytucję. Przecież nie każda kobieta pracująca w tym "zawodzie" oddaje się temu z miłą chęcią czy innymi zachciankami. Często są to osoby studiujące, lecz nie posiadające stałego zródła dochodu, a są im potrzebne pieniądze. Nie możemy wszystkich wrzucać do jednego worka. Czy wy też tak uważacie ? Czy kiedyś modliliście się w tej intencji ?
Więc módlcie się za takie osoby, aby znalazły właściwą ścieżkę.
_________________ http://blog.wiara.pl/nawrocony/ - mój blog
|
Pt lut 05, 2010 15:08 |
|
|
|
 |
Hieronim
|
 Re: Modlitwa za osoby uprawiające prostytucję
Kiedyś modliłem się za takie osoby,kiedy jechałem samochodem a stały ""Tirówki "również się za nie pomodliłem ostatnio zapomniałem o tych osobach.Dzięki za przypomnienie.
_________________ Kiedy człowiek z otwartym sercem kroczy drogą wiary, może zbliżyć się do Boga i czynić cuda.
|
Pt lut 05, 2010 15:33 |
|
 |
grawergift
czasowo zablokowany
|
Zanim zacznę się żarliwie modlic to bym wolał zrozumieć ca masz na myśli pisząc : Cytuj: Więc módlcie się za takie osoby, aby znalazły właściwą ścieżkę. czy ta właściwa ścieżka to zmiana zajęcia ? czy moze znalezienie lepszej pracy ? No sama modlitwa za panią Kasie to chyba mało czy mam się modlić o to zeby miała duzo klientów ? czy zeby nie chorowała ? intencja ...jaki cel ...
|
Pt lut 05, 2010 15:43 |
|
|
|
 |
jensen
|
Osobiscie znalem kiedys prostytutke... Mloda w dodatku, raczej galerianka moznaby ja okreslic. Nie korzystalem tylko przez przypadek kiedys poznalem. Nieszczesliwe kobiety, ze ktore trzeba sie modlic. O chlopakach tak samo mozna powiedziec. Bo nie tylko kobiety to robia.
|
Pt lut 05, 2010 18:02 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Clasin napisał(a): Przecież nie każda kobieta pracująca w tym "zawodzie" oddaje się temu z miłą chęcią czy innymi zachciankami. Często są to osoby studiujące, lecz nie posiadające stałego zródła dochodu, a są im potrzebne pieniądze. Nie możemy wszystkich wrzucać do jednego worka. Oczywiscie że nie możemy. Obawiam się że zawodowe prostytutki są bardziej godne szacunku niż studentki cichodajki.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Pt lut 05, 2010 18:40 |
|
|
|
 |
grawergift
czasowo zablokowany
|
Cytuj: Oczywiscie że nie możemy. Obawiam się że zawodowe prostytutki są bardziej godne szacunku niż studentki cichodajki. Na zawodowstwie zawsze to i kasa większa ,prestiz i szacunek. Jasne. Prawie jak w sporcie.
|
Pt lut 05, 2010 18:50 |
|
 |
Clasin
|
Nie możemy dzielić na bardziej godne szacunku i te gorsze, wszyscy ludzie są sobie równi, tylko szatan na jednych bardziej odcisnął swój odcisk, a na innych mniej. Musimy im pomagać, jeśli nie mamy możliwości innej pomocy niż modlitwa to musimy się modlić.
Właściwa ścieżka to droga oraz styl życia jaką wyznaczył nam Jezus Chrystus.
_________________ http://blog.wiara.pl/nawrocony/ - mój blog
|
Pt lut 05, 2010 18:59 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
|