Jaki jest ukryty sens powtarzania modlitwy.
Autor |
Wiadomość |
Suweren
zbanowany na stałe
|
 Re: Jaki jest ukryty sens powtarzania modlitwy.
djdomin napisał(a): Suweren jest magiem - ateistą, jak wynika z jego postów. Nie bierz pod uwagę niczego, co pisze, jeśli zależy ci na myśli katolickiej. No właśnie, a Tobie chodzi o to by być w zgodzie z myślą katolicką, czy z prawdą? Problem w tym, że nie znasz prawdy, a myślisz, że księża znają? A jak nie oni to kto może ją znać? A co jeśli myśl katolicka się myli, hehe, nic się wtedy nie stanie, najwyżej zaczniesz jeszcze raz 
Śr lip 28, 2010 13:58 |
|
|
|
 |
Silva
|
Ewelinka napisał(a): Suweren napisał(a): Cokolwiek robisz, wykorzystujesz energię. Modlitwa to sposób na bardzo potężne kumulowanie energii, gdy tej energii skumulujesz odpowiednią ilość, wtedy zamanifestuje się ona w taki sposób, jak sobie tego zażyczysz. -....... Bo nie ma żadnego Boga oprócz nas. Znajoma koleżanka ze spotkań w Odnowie podobnie twierdzi tylko zamieniła słowo "energia" na "moc" Zdała mi pytanie czy to Bóg nas stworzył czy to my Boga. Ja zaniemówiłam...... Tylko nie wiń za to Odnowy (w Duchu Świętym, jak rozumiem)? A dziewczynę ktoś powinien odesłać do KKK.
_________________ "Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł." (1 Kor 10, 12)
|
Śr lip 28, 2010 21:19 |
|
 |
leunamme888
zbanowany na stałe
|
Chciałem opisać pewną sytuacje. Moja babcia, jedyna jaka mi została, druga już nie żyje, uczestniczyła w odnowie w duchu świętym i zachorowała na jaskrę lewego oka, ze względu na kolejki w służbie zdrowia operacja została wyznaczona na za rok. No to babcia opowiedziała to swoim kolegom i koleżankom w OwDŚ, no i oni zaczęli się modlić za uzdrowienie, babcia rzecz jasna nie wyzdrowiała, zamiast zrzucić się po 100 zl i kupić tą operację (kosztuje ona 3000 zł a ich jest 30-stu kilku) oni woleli się modlić (bo to nic nie kosztuje) , na domiar złego okazało się, że babcia zachorowała na raka piersi (kilka lat wcześniej wycieli jej już jedną pierś), no i jak tu wierzyć w tą moc i w tą energię.
_________________ Lights out we live in a world of darkness No doubt everything's up for sale We sleep all of the world is burning We pray to god for a better deal Nothing is sacred back then or now Everything's wasted is that all there is Can I go now Judas my guide
|
So sie 14, 2010 21:57 |
|
|
|
 |
Silva
|
W żadną moc i energię.
A co do Odnowy to byłam w niej przez ponad rok i słyszałam bardzo wiele osób uzdrowionych z różnych chorób, od depresji przez choroby serca po raka i paraliż (a ponoć nawet i AIDS). Sama byłam świadkiem wielu uzdrowień i sporo osób uzdrowionych znam. Ale faktem jest też, że uzdrowiona zostaje niewielka część osób które się o to modlą i jest to powszechnie wiadome.
_________________ "Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł." (1 Kor 10, 12)
|
N sie 15, 2010 14:41 |
|
 |
jo_tka
|
Nie wierz w żadną "moc" i "energię". Wierzyć warto tylko Bogu.
Modlitwa to nie magia ani metoda terapeutyczna.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pn sie 16, 2010 8:07 |
|
|
|
 |
Suweren
zbanowany na stałe
|
Tak, a Bóg gra z samym sobą w warcaby!
Cz wrz 02, 2010 10:17 |
|
|
|