Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 7:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
 Nowenna Komunii Sw [znalezione na necie] 
Autor Wiadomość

Post Nowenna Komunii Sw [znalezione na necie]
Nowenna Komunii Świętych

Na Nowennę tę składa się ofiarowanie dziewięciu następujących po sobie Komunii Świętych ku czci Jezusa Króla Wszystkich Narodów. Jezus powiedział: “Życzeniem Moim jest, aby wierne Mi dusze, które zaakceptują te modlitwy do Mnie... czyniły Nowennę Komunii Świętych.

W tym celu powinny one ofiarować Mi dziewięć (9) kolejno następujących po sobie Komunii Św., oraz pójść do Spowiedzi Św. podczas odprawiania tej Nowenny, aby uhonorować Mnie, jeśli to możliwe, jako “Jezusa Króla Wszystkich Narodów.”

Jezus zaznaczył, że przez: ”kolejno następujące po sobie” rozumie dziewięć Komunii Św., przyjmowanych przez duszę nieprzerwanie, jedna po drugiej. Nie musi to być dziewięć dni kalendarzowych, jeden po drugim, ale każda Komunia Św., jaką przyjmujemy, jedna po drugiej.

Potężne i bezprecedensowe skutki tej Nowenny zostały pokazane w wizji “słudze” Jezusa. Widziała ona Jezusa spoglądającego w Niebo. Dziewięć razy dawał komendę i Anioł zstępował z Nieba. Jezus wyjaśnił: “Moja córko, tym duszom, które ofiarują Mi [tę] modlitwę, Ja ofiaruję Anioła z każdego z Dziewięciu Chórów Anielskich, jeden dla każdej Komunii Świętej, dla opieki nad tą duszą aż do końca jej życia na ziemi.”

Jezus chce abyśmy się tą Nowenną modlili za innych i wyjaśnia jej znaczenie: “Ta Nowenna może być odmawiana za inne dusze, z zachowaniem danych jej obietnic, tak więc dusza ta również otrzyma dodatkową opiekę Aniołów. Nakłaniam was, wierni Mi, abyście ofiarowywali Mi tę Nowennę raz po raz, abym mógł nieustannie wysyłać na dół Moich Świętych Aniołów dla ochrony i towarzyszenia innym duszom, które nie mogą tego same uczynić dla siebie.

W tych czasach ostatecznych siła wroga ogromnie wzrosła. Widzę jak bardzo Moje dzieci potrzebują Mojej ochrony.”

W Swojej wielkiej szczodrobliwości, poza ochroną Aniołów, Jezus zezwolił na to, że czyniący tę Nowennę może mieć oddzielną intencję, niezależnie od tej Nowenny. Obiecał On: “To, o co proszą w tej Nowennie, jeśli będzie zgodnie z Moją Bożą Wolą, z pewnością udzielę. Niechaj te dusze proszą Mnie bez żadnych oporów.”

Cz mar 17, 2011 19:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1 ]