Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 17:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 uzdrowienie wewnętrzne 
Autor Wiadomość

Post Re: uzdrowienie wewnętrzne
słuchaj..idź na drogę krzyżową.kleknij sobie ...i powiedz tylko jedno zdanie--wiem,ze mnie kochasz,ale pomóż mi w to uwierzyć...depresja..mysi samobójcze..nienawiść do rodziny i siebie.ciągłe osamotnienie,grzech moralny ciągnący się kilka lat,zazdrość,i zawiść..to była deprecha--On mi ja po prostu zabrał..tak jak i wszystkiego co było złe,mnie pozbawił---jestem szczęśliwa..kocham siebie w pełni..kocham innych ludzi..kocham totalnie wszystko..a najmocniej kocham Jego--wystarczy przyjąć Jego miłość..nie potrafisz sobie tego sama wmówić , i nikt nie jest cie wstanie do Bożej miłości przekonać..ale módl się o ta łaskę poznania i odczucia Jego miłości..i o otwarcie na jego łaski---i żadne prochy nie będą potrzebne..

Pt mar 18, 2011 13:37

No więc powiedz mi, jak udało ci się odstawić leki? Ja brałam przez dwa lata, jak je odstawić na dobre, aby było ok?

Pt mar 18, 2011 13:38
Mniamnia napisał(a):
No więc powiedz mi, jak udało ci się odstawić leki? Ja brałam przez dwa lata, jak je odstawić na dobre, aby było ok?

Musi decydować lekarz.
Depresja to paskudna choroba i wyleczenie jest zawsze kwestią indywidualną.
Jednej osobie wystarczy krótsza/dłuższa terapia, inny będzie miewał nawroty choroby.
Mój znajomy ma rozpoznanezaburzenie depresyjne dwubiegunowe - naprzemiennie w róznych okresach następują stany depresji i stany ozdrowienia połaczane z odczuciem euforii, radości życia.

Pt mar 18, 2011 14:19

Powiedz, jak to możliwe? Tak bardzo bym chciała, żeby mnie też to spotkało. jestem teraz w tragicznej sytuacji- brak pracy, przyjaciół, rozstanie z facetem... Nie widzę żadnych perspektyw na przyszłość. Chciałabym iść na przykład do jakiejś wspólnoty, ale jestem już chyba za stara albo za młoda to wszystkich z nich. Mam 24 lata, a czuję się jak 70 letnia staruszka. Mam wrażenie, że nic w życiu mnie już nie czeka

Pt mar 18, 2011 14:26
Mniamnia napisał(a):
Powiedz, jak to możliwe? Tak bardzo bym chciała, żeby mnie też to spotkało. jestem teraz w tragicznej sytuacji- brak pracy, przyjaciół, rozstanie z facetem... Nie widzę żadnych perspektyw na przyszłość. Chciałabym iść na przykład do jakiejś wspólnoty, ale jestem już chyba za stara albo za młoda to wszystkich z nich. Mam 24 lata, a czuję się jak 70 letnia staruszka. Mam wrażenie, że nic w życiu mnie już nie czeka

Na tym polega paskudztwo depresji...beznadzieja, smutek.
Musisz "na siłę" uwierzyć, że z pomocą Boską i medyczną naprawdę z tego się wychodzi.
Przyjdzie czas, że będziesz tylko wspomiać ten koszmar :) :przytul:

Pt mar 18, 2011 14:52

http://www.wdrodze.pl dział psychologia i wiara
wszelkim powodem smutku jest grzech a powodem radości cnoty

So mar 19, 2011 17:02

Metanoia napisał(a):
http://www.wdrodze.pl dział psychologia i wiara
wszelkim powodem smutku jest grzech a powodem radości cnoty

[...] Wiary można szukać będąc w pełni władz a nie jak mamy doła. [...]

So mar 19, 2011 17:07

No to przepraszam, za moje watpliwe rady .

So mar 19, 2011 17:28
Metanoia napisał(a):
No to przepraszam, za moje watpliwe rady .

Chciałeś dobrze, ale jeśli nie znasz dramatu depresji, to rady mogą być nietrafne.
Książką, która wnika w stan człowieka w depresji, która może pomóc zrozumieć siebie i przynieść nadzieję, otuchę, jest "Wolni od niemocy" Augustyna Pelanowskiego OSPPE.

So mar 19, 2011 18:22

Dziękuję wszystkim za rady. dziękuję Tobie Alus, bo ty chyba wiesz, jak się czuję. Jeżeli chodzi o grzech... każdy grzeszy, jednak ja naprawdę staram się żyć w zgodzie z Bogiem, chodzę do spowiedzi, ostatnio codziennie do Kościoła. Jednak, jest coraz gorzej, wizytę u psychiatry mam dopiero za miesiąc, boję się, że nie wytrzymam do tego czasu. gdyby ktoś mógł się za mnie pomodlić, to proszę, będę bardzo wdzięczna, również zapewniam o modlitwie

So mar 19, 2011 19:54
:aniol: rad nie będę udzielał , bo już ich dość było , ale modlitwę mogę , masz u mnie miesięczną pamięć w modlitwie - ale że nic za darmo to prosze o modlitwę tez w mojej intencji .myślę że taka pamięć o innych i o tym że też mają się żle może troszeczkę pomóc . :bukiet:

Pn mar 21, 2011 6:03

tajfun napisał(a):
:aniol: rad nie będę udzielał , bo już ich dość było , ale modlitwę mogę , masz u mnie miesięczną pamięć w modlitwie - ale że nic za darmo to prosze o modlitwę tez w mojej intencji .myślę że taka pamięć o innych i o tym że też mają się żle może troszeczkę pomóc . :bukiet:

Obiecuję, że będę się modliła w Twojej intencji każdego dnia. I dziękuję za modlitwę

Pn mar 21, 2011 12:39

Mniamnia napisał(a):
(...) Mam wrażenie, że nic w życiu mnie już nie czeka

Pamiętam tamten czas, będąc pod wrażeniem, że nic mnie nie czeka ...
Przypadkowa decyzja i ... uzdrowienie przez rekolekcje ignacjańskie. Zaczęło się od "Wprowadzenia w modlitwę" a potem był "Fundament' i kolejne.
Nadal nie jest mi łatwo ale cud uzdrowienia trwa.
Może i ty tak zaryzykujesz?

Pn mar 21, 2011 12:49

Myślałam o rekolekcjach ignacjańskich, ale niestety teraz jest to niemożliwe, bo nie mam kasy:( Moja choroba uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie, pracuję w domu, ale mam strasznie dużo wydatków. Najgorsze są lęki. Obecnie jestem na etapie, że nie mogę myśleć o niczym innym, jak o tym, że jestem chora na jakąś śmiertelną chorobę. Boże, jak bym chciała, żeby to był problem duchowy. Wtedy byłoby mi łatwiej, bo naprawdę znalazłabym siły w sobie, aby to zwalczyć. Ale niestety chyba nie o to chodzi:(((((((

Pn mar 21, 2011 12:54

@mniamnia - przeżywałem taki stan kiedyś i zrozumiałem że to brak wiary. Brak wiary do Boga który jest moim Ojcem.
Walnęło mnie to w pewnym momencie że "no zaraz, jak to jest, mówię, że wierzę, ale cały czas się boję - no to jak w końcu to jest - wierzę w końcu w mojego Ojca czy nie? dlaczego się oszukuję, muszę zacząć iść prosto - skoro twierdzę, że wierzę no to teraz zaczynam działać tak jak wierzący człowiek. Te moje myśli to czyste szataństwo - skrystalizowana idea szataństwa. Nie musi mieć rogów by pogrążać i razić - wystarczy myśl."

I zacząłem nad sobą pracować - na myśli które się pojawiały : co będzie jutro, ciągły niepokój, stany lękowe (zupełnie niczym nieuzasadnione ) - zacząłem odpowiadać:
nie wiem jak będzie ale będzie dobrze bo Bóg nade mną czuwa. Przecież Bóg jest moim ojcem, dba o mnie i chce dla mnie dobrze.

Długo to trwało, muszę przyznać, ale jest to jedyna droga - wiara i zaufanie. Oczywiście jak wejdziesz na taką drogę to pojawia się 2 razy więcej takich beznadziejnych myśli, 2 razy więcej trudnych sytuacji które mają na celu właśnie zciągnięcie cię z tej drogi pełnego oddania się i zaufania Panu. Wszystko będzie ci mówiło - to nie działa, to nie ma sensu, olej to i weź pigułkę i tym podobne. Ale nic, ogarnij się i jak nomad przez pustynie do najbliższej oazy - przez wiatry , słoneczny żar i burze piaskowe - idź do przodu aż dojdziesz to celu. Czy jak zawieje mocniejszy wiatr to karawana zawraca?
Im jest trudniej tym więcej modlitwy. Czasami modliłem się całymi nocami w malignie bo dziadostwo nie odpuszczało. Ale trzeba wytrwać. A potem jest już z górki ale trzeba być skupionym i czujnym cały czas. Bo szatan jest jak lew który czeka by pożreć, ale jak idziesz z Bogiem to co Ci może zagrozić?

So kwi 09, 2011 20:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2