|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Modlitwa wstawiennicza, krok po kroku , aby też sluzyc.
Autor |
Wiadomość |
Julia1993
|
 Modlitwa wstawiennicza, krok po kroku , aby też sluzyc.
Witam! Mam pytanie odnośnie jak w temacie modlitwy wstawienniczej. Jaki jest "proces" do "przejścia" ( oczywiście nie wliczając duzoo modlitwy i pokory : ) ) aby też moc zacząć , modlić się wystawienniczo? Kursy , spowiedź? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi : )
|
Wt sie 16, 2011 22:04 |
|
|
|
 |
helleki
Dołączył(a): Wt sty 18, 2011 0:17 Posty: 139 Lokalizacja: Gotania, Lubelskie
|
 Re: Modlitwa wstawiennicza, krok po kroku , aby też sluzyc.
Nie wiem czy trzeba do tego kursów. Ja jak widzę ,że ktoś potrzebuje modlitwy ( ma problem, jest chory, coś się złego dzieje )to po prostu się modlę, wstawiam się za tą osobą do Boga. Nawet mijając kogoś na ulicy pozdrawiam anioła stróża tej osoby i proszę Pana aby na nią (niego) wejrzał , obdarzył łaską i pokojem, albo proszę: przyjdź Duchu Święty.
|
Wt sie 16, 2011 23:46 |
|
 |
Silva
|
Każda modlitwa, gdy się modlisz za kogoś jest modlitwą wstawienniczą, tak więc ogólnie do modlitwy wstawienniczej nie potrzeba absolutnie niczego. Ale jeśli masz na myśli posługę modlitwą wstawienniczą, taką z nakładaniem rąk itp., to np.w Odnowie w Duchu Świętym trzeba być - zdaje się, tak przynajmniej było w mojej wspólnocie - po rekolekcjach Uzdrowienie Wspomnień.
_________________ "Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł." (1 Kor 10, 12)
|
Śr sie 17, 2011 12:43 |
|
|
|
 |
Julia1993
|
Bardzo dziękuję za odpowiedzi ! : ) Miałam na myśli o modlitwę z nakładaniem rąk ( muszę bardziej precyzować pytania ; ) ) A co do pierwszej odpowiedzi w moich modlitwach do Pana ,tez ofiarowuje rożne osoby , ale jeszcze nigdy na ulicy nie pozdrawiałam anioła stróża jakiegoś człowieka : ) Jak pięknie jest poznawać , sposoby modlitw innych osób !
|
Cz sie 18, 2011 9:03 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|