Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Modlitwa o oświecenie i dobre pomysły... 
Autor Wiadomość

Post Re: Modlitwa o oświecenie i dobre pomysły...
Cytuj:
Z drugiej strony Chleb Powszedni zdobywany dla rodziny nie może być antagonizowany walką o poznanie Woli Bożej

Więc nadal nie rozumiesz. Przecież naczelnym Twoim pytaniem było to o modlitwę która będzie odpowiednia aby zaradzić Twojemu problemowi. Masz pomysł nie wiesz jak go pociągnąć. Więc cały czas staram Ci się przekazać że modlić powinieneś się o bożą wolę, tzn to co będzie w istocie dla Ciebie najlepszym pomysłem, oraz wskazówka czy to co sobie wymyśliłeś jest ok, czy może jednak nie jest. Nie ma tu żadnego antagonizowania, to jest normalna praktyka że poszukujemy rady Boga, jego mądrości. Zrozum że to jest tożsame, nie masz odrzucić swojego życia i szukać bożej woli, ale szukać jej po to aby żyć. Nie musi być tak że nagle obudzisz się po 300 dniach modlitwy i wszystko samo się rozkręci. Ty to masz rozkręcić, ale tak aby działało. Zrozum też że modlitwa to jest dialog, a szukanie bożej woli to element odpowiedzi, bo dialog to rozmowa, Ty mówisz i Bóg odpowiada. Jeśli nie szukasz odpowiedzi to jak chcesz cokolwiek osiągnąć? Dla przykładu, możesz krzyczeć, płakać, mówić do żony, a możesz też jej posłuchać. Zastanów się którą opcję Ty teraz reprezentujesz i jaki to ma skutek.

Śr sie 04, 2010 10:00

Post Re: Modlitwa o oświecenie i dobre pomysły...
Tak w nawiązaniu do tematu

Dzisiaj przekonałam się o tym, że Bóg pomaga i w znalezieniu pracy ;) W małej mierze co prawda, ale większej widać nie potrzebuję :)

Otóż szukam jakichś dorywczych prac na wakacje, ale w sumie jakoś mi to nie idzie, szczerze mówiąc. Wczoraj więc modliłam się o jakąś pomoc w znalezieniu pracy a dzisiaj rano koleżanka zadzwoniła do mnie z fajną ofertą pracy na sobotę ;)

Jeśli Pan nie wybuduje domu
na próżno trudzą się ci, którzy go wznoszą

Na próżno zrywacie się przed świtem
i późno idziecie na spoczynek
by zapracować na chleb;
Bóg daje go swym przyjaciołom we śnie

(z Ps 127)

Śr sie 04, 2010 20:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2