Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 18:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Prośba 
Autor Wiadomość
Post Re: Prośba
Cytuj:
Rzuć homeopatię. Koniecznie. To że polecił ci ją lekarz nic nie znaczy - lekarze wiele rzeczy mogą polecać według tylko własnej opinii, jakby polecił ci energoterapię albo magię to też byś poszła? A zarówno energoterapia jak i magia są w równym stopniu naukowe jak homeopatia, czytaj: w żadnym. Nawet polskie prawo nie traktuje "leków" homeopatycznych jak normalnych leków, ponieważ badania naukowe wykazały że nie ma w nich NIC co mogłoby leczyć. Jeśli więc jest jakiś skutek to jest to albo efekt placebo albo działanie szatańskie(!).
Więc krótko mówiąc: rzuć homeopatię i wyspowiadaj się ze stosowania jej.

Jak to nic - a energia kosmiczna "zapamiętana" przez wodę :D
Ale spowiadać to się chyba nie musi, bo nie uprawiała jakiejś magii, tylko stosowała do zaleceń lekarza.

Pn maja 03, 2010 22:36

Alus, ja nie namawiam do stosowania homeopatii. Ja tylko mówię, żebyście dziewczyny nie straszyli jakimś "przechodzeniem choroby", bo za chwilę dojdzie do wniosku, że jej chorobie winna jest siostra...

Wt maja 04, 2010 9:35
Cytuj:
Alus, ja nie namawiam do stosowania homeopatii. Ja tylko mówię, żebyście dziewczyny nie straszyli jakimś "przechodzeniem choroby", bo za chwilę dojdzie do wniosku, że jej chorobie winna jest siostra...

Wiem, że nie namawiasz :)
Też uważam, że leki homeopatyczne to placebo, ale nie uznaję ich nadnaturalną moc szkodzenia duszy osoby poddającej się kuracji.
Zresztą mam negatywny stosunek do wszelkich metod leczenia "wynalazkami" - homeo, energią. magią, reiki. etc.
Poza medycyną konwencjonalną sięgam po zioła, albo stare sprawdzone sposoby, typu: bańki, nalewki bursztynowe, czy orzechowe, okłady.
Okładami z roztworu soli wykurowałam sobie stan wysiękowy kolana tzw. "wodę w kolanie", bez punkcji, zastrzyków.

Wt maja 04, 2010 11:33

Alus napisał(a):
Cytuj:
Rzuć homeopatię. Koniecznie. To że polecił ci ją lekarz nic nie znaczy - lekarze wiele rzeczy mogą polecać według tylko własnej opinii, jakby polecił ci energoterapię albo magię to też byś poszła? A zarówno energoterapia jak i magia są w równym stopniu naukowe jak homeopatia, czytaj: w żadnym. Nawet polskie prawo nie traktuje "leków" homeopatycznych jak normalnych leków, ponieważ badania naukowe wykazały że nie ma w nich NIC co mogłoby leczyć. Jeśli więc jest jakiś skutek to jest to albo efekt placebo albo działanie szatańskie(!).
Więc krótko mówiąc: rzuć homeopatię i wyspowiadaj się ze stosowania jej.

Jak to nic - a energia kosmiczna "zapamiętana" przez wodę :D
Ale spowiadać to się chyba nie musi, bo nie uprawiała jakiejś magii, tylko stosowała do zaleceń lekarza.

Oczywiście, to nie jest grzech ciężki bo po pierwsze jak piszesz stosowała się do zaleceń lekarza a po drugie nie była świadoma. Ale w takich przypadkach kiedy chodzi o rzeczy związane z okultyzmem nawet jeśli nie weszło się w nie świadomie lepiej się z nich wyspowiadać, bo to może uwolnić od skutków ich stosowania.

Wt maja 04, 2010 14:49

Silva napisał(a):
lepiej się z nich wyspowiadać, bo to może uwolnić od skutków ich stosowania.
Czyli siostra musi się wyspowiadać z tego, że wyzdrowiała lub po to, żeby znów być chora. :-D

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Wt maja 04, 2010 16:07

Rozumiem że było to z ironią, ale że faktycznie tak to może wyglądać więc odpowiem zupełnie poważnie: nie słyszałam o przypadku, że gdy ktoś został uzdrowiony przy pomocy metod okultystycznych a potem wyrzekł się ich znowu zachorował. Po prostu choroby ciała już nie ma, została usunięta ale przez szatana i na skutek tego jest znacznie poważniejsza choroba duszy i dlatego potrzeba się z NIEJ wyleczyć przez spowiedź (a czasem jeszcze dodatkowe środki, ale to już nie ten przypadek).

Wt maja 04, 2010 18:52

Załamana i poszukujący, jak Was czytam to tak jakbym czytała o sobie.Ja już nie daje rady,nie mam siły już żyć, mam takie dziwne wrażenie,jakby nade mną wisiało jakieś fatum:(:(:(

N cze 13, 2010 19:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3