Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 10:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Rozance dla Polski 
Autor Wiadomość

Post Re: Rozance dla Polski
A ja mam super info
Darek Wernicki ogłosił dziś apel wśród obrońców, wiedział Ksiadz Małkowski i dziś odmówili Różaniec za Polskę - Darek zgłasza 5000 różańców ;)
I codziennie będize zgłaszał około 50 -100 :)

Pt wrz 10, 2010 23:30
Ewawobroniekrzyża napisał(a):
A ja mam super info
Darek Wernicki ogłosił dziś apel wśród obrońców, wiedział Ksiadz Małkowski i dziś odmówili Różaniec za Polskę - Darek zgłasza 5000 różańców ;)
I codziennie będize zgłaszał około 50 -100 :)

Pytanie tylko do kogo trafia odmawiany Różaniec przez zaciśnięte zęby, z przekleństwami na ustach, z intencją zniszczenia innych ludzi??
http://kontakt24.tvn.pl/artykul,5092010 ... 19907.html

So wrz 11, 2010 8:43

Oj Alus, twoj link nie jest wiarygodny. Wiesz dlaczego.

So wrz 11, 2010 9:06
MARKO2010 napisał(a):
Oj Alus, twoj link nie jest wiarygodny. Wiesz dlaczego.

Wiem ....wyczytałam na wczorajszych transparentach niesionych w procesji z pochodniami :o .....

So wrz 11, 2010 10:15

Wartość modlitwy będzie Bóg oceniał. Ważne że się modlą, to nikomu nie zaszkodzi.

So wrz 11, 2010 17:36

MARKO2010 napisał(a):
Ja mysle, ze macie szanse na 7mln, tylko trzeba by poprosic jedna osobe o komunikat w tej sprawie.

Niegłupi pomysł, tylko myślisz że osoby które wysłuchają tego komunikatu będą pisać maile ze zgłoszonymi różańcami?

So wrz 11, 2010 17:52
Silva napisał(a):
Wartość modlitwy będzie Bóg oceniał. Ważne że się modlą, to nikomu nie zaszkodzi.

Modlitwa podsycona złością, niechęcią???.....

So wrz 11, 2010 18:06
Alus, nie przesadzaj. Wartosc modlitwy oceni Pan Bog, a modlitwa zmienia przede wszystkim modlacych.

Problem w tym, ze niektorzy beda oczekiwali, ze te rozance "zalatwia" im u Pana Boga ich wizje Polski. Ale na to juz nic nie mozna poradzic. Pan Bog miewa bowiem inne plany, niz my.

Niewatpliwie modlitwa jaka by nie bylo Polsce pomoze.

So wrz 11, 2010 18:15
Kamala napisał(a):
Alus, nie przesadzaj. Wartosc modlitwy oceni Pan Bog, a modlitwa zmienia przede wszystkim modlacych.

Może przesadzam, wiem Bóg oceni, ale:
http://literat.ug.edu.pl/ikbajk/021.htm
Daj Boże oby nie było..."i odpuśc nam nasze winy...a w mysli "niech Komorowskiego, Tuska szlag trafi".

So wrz 11, 2010 18:34
Alus napisał(a):
Kamala napisał(a):

Może przesadzam, wiem Bóg oceni, ale:
http://literat.ug.edu.pl/ikbajk/021.htm
Daj Boże oby nie było..."i odpuśc nam nasze winy...a w mysli "niech Komorowskiego, Tuska szlag trafi".

Czytasz w myślach? Co oni myślą to Bóg wie i pozwól mu samodzielnie osądzić wartość modlitwy. Bóg sam to potrafi, nie potrzebuje pomocników.

So wrz 11, 2010 18:46
kacperek29 napisał(a):
Czytasz w myślach? Co oni myślą to Bóg wie i pozwól mu samodzielnie osądzić wartość modlitwy. Bóg sam to potrafi, nie potrzebuje pomocników.

Nie wchodzę w kompetencje Boga, a zapewne bp Krasicki też nie musiał wchodzić w ludzkie myśli.

So wrz 11, 2010 18:48

Moi drodzy
Pozwólcie że postaram się wyjaśnić kilka wątpliwości.
Proponuję akcję Milion Różańców dla Polski. Chodzi o modlitwę:
1. Za Ojczyznę
2. Za odnowę moralną społeczeństwa polskiego
3. Za wiarę katolicką w Polsce
W międzyczasie nawiązałem kontakt ze zwolennikami Intronizacji Chrystusa na Króla Polski, i modlitwy w intencji Intronizacji Chrystusa także są liczone jako modlitwy za Polskę - zainteresowanym, którzy zastanawiają się co ma intronizacja do intencji za Polskę polecam poszukać w internecie - otóż wiele ma, wręcz rzekłbym: chodzi o to samo.
Nie modlimy się za to aby jeden polityk wygrał albo inny odszedł, bo po pierwsze to też ludzie i nikt nam nie da gwarancji, że zachowania polityków są i będą zgodne z naszą wiarą. A przede wszystkim: NIE TYLKO O POLITYKÓW TU CHODZI.
Dlatego świadomie uciekam od tego typu dyskusji. Jeśli będziemy modlić się za Polskę, nie wierzę, że Bóg nie sprawi tak aby z naszą Ojczyzną było dobrze i naszym Narodem również. A czyimi rękami? A w sumie co to za różnica?
Wiem że obecnie w Polsce wrze z różnych powodów. Między innymi stąd ta modlitwa. Boję się głębokich podziałów społecznych. Boję się nienawiści i pogardy jednych Polaków do drugich. Boję się, że na wielką skalę, na skalę całego społeczeństwa przestaniemy szanować naszą religię i kulturę. Wreszcie boję się jak Polska będzie funkcjonować na arenie międzynarodowej, we świecie, który prawami miłości bliźniego raczej się nie kieruje.
Mam nadzieję że wyjaśniłem o co mi chodzi i osoby modlące się podzielają moją wizję, zaś niezdecydowanych zachęciłem do modlitwy. Ja oczywiście liczę zgłoszone różańce (już 62!), nie zweryfikuję jednak prawdziwych intencji jak i "jakości" modlitwy. To oceni Bóg. Jednak wierzę, że będzie dobrze.
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie:)

So wrz 11, 2010 23:35

A ja coś polecam :)

http://www.dailymotion.pl/video/xdhzgp_ ... zacja_news

Pn wrz 13, 2010 18:59

Mt 6:5-15 BT „Gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy. Oni lubią w synagogach i na rogach ulic wystawać i modlić się, żeby się ludziom pokazać. Zaprawdę, powiadam wam: otrzymali już swoją nagrodę. Ty zaś, gdy chcesz się modlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i módl się do Ojca twego, który jest w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie. Na modlitwie nie bądźcie gadatliwi jak poganie. Oni myślą, że przez wzgląd na swe wielomówstwo będą wysłuchani. Nie bądźcie podobni do nich! Albowiem wie Ojciec wasz, czego wam potrzeba, wpierw zanim Go poprosicie. Wy zatem tak się módlcie:Ojcze nasz, który jesteś w niebie, niech się święci imię Twoje! Niech przyjdzie królestwo Twoje; niech Twoja wola spełnia się na ziemi, tak jak i w niebie. Chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj; i przebacz nam nasze winy, jak i my przebaczamy tym, którzy przeciw nam zawinili; i nie dopuść, abyśmy ulegli pokusie, ale nas zachowaj od złego!Jeśli bowiem przebaczycie ludziom ich przewinienia, i wam przebaczy Ojciec wasz niebieski. Lecz jeśli nie przebaczycie ludziom, i Ojciec wasz nie przebaczy wam waszych przewinień.”

Śr wrz 15, 2010 18:38

Dziękujemy Tomku za przypomnienie, to ważne. Nie wiem dlaczego ktoś mógłby zrozumieć że jest to akcja polityczna albo coś w tym rodzaju. Internet zapewnia anonimowość, chociaż i tu można szukać poklasku, a przecież nie o to chodzi.
Z dobrych informacji: dziś lub jutro będziemy mieli pierwszą setkę Różańców za Polskę:) Zachęcam do przyłączenia się do modlitwy za nasz kraj.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Cz wrz 16, 2010 9:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona