Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 20:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Przystanek Jezus 
Autor Wiadomość

Post Przystanek Jezus
Jako że jestem tutaj nowy więc pragnę wszystkich powitać tak więc-Witam :-D Ostatnio zainteresowałem się ideą ewangelizacji na takich masowych imprezach jaką jest przystanek Woodstock.Z tym że na stronie przystanku Jezus nie pisze jakie są wymagania do tego aby móc zostać ewangelizatorem.I tu pojawia się moje pytanie, jakie są wymagania i co trzeba spełnić aby zostać ewangelizatorem na Przystanku Jezus.Może ktoś z forum brał udział i może co nie co powiedzieć na ten temat.Będę wdzięczny za odpowiedz

N sie 23, 2009 16:34
Moderator

Tu znajdziesz wszystko co potrzeba: http://www.przystanekjezus.pl/

(J 8, 32b)

N sie 23, 2009 19:46

korzystając z sytuacji że jest taki temat to zachęcam wszystkich do spojrzenia na strone Przystanku Jezus i posłuchania sobie rekolekcji które prowadził ks bp Edward Dajczak
przystanek jest czasem szczególnym kiedy młodzi wychodzą do młodych lub bardziej młodzi którzy nie muszą nawet czekać na młodych...

ludzie którzy są na przystanku wooodstock sami przychodzą na pole przystanku jezus... przynajmniej ja osobiście tego doświadczyłem
pozdrawiam serdecznie

Śr sie 26, 2009 20:50
Zobacz profil WWW

Dzięki za informacje, ale bardziej chciałbym się dowiedzieć czy Ja będąc jeszcze niepełnoletni mogę pojechać na przystanek Jezus?Które kursy muszę ukończyć żeby móc ewangelizować, rozmawiać i być z ludźmi tam przyjeżdżającymi?

Śr wrz 02, 2009 21:04

Witam :-D . Jeżdżę juz od kilku lat na PJ,tak na dzień,dwa (bo zawsze coś wypadło np.praca),a w tym roku byłam już na całości jako ewangelizatorka i to na prawdę wspaniały czas,kiedy dzieliliśmy się wiarą z innymi ludźmi... Co do Twoich pytań to z tego co wiem,były także osoby niepełnoletnie,ale z opiekunem.A jeśli chodzi o kursy to,żeby ewangelizować nie musisz mieć żadnych,jest potrzebna tylko zgoda księdza,bo wiadomo są różni ludzie,no a jeśli będziesz po jakiś kursach to tym lepiej :).

mój blog, zapraszam: http://wszystkozaczynasieodmodlitwy.blogspot.com/

Wt wrz 08, 2009 15:46

Dzięki za odpowiedz, ale fajnie było by gdybyś opowiedziała jak wygląda dzień i na czym dokładnie polega prac każdego przystankowicza. :-D

Wt wrz 22, 2009 20:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6 ]