Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 23:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
 Czułe akty miłości ku czci TATY 
Autor Wiadomość

Post Czułe akty miłości ku czci TATY
Bóg Ojciec przekazał matce Eugenii Elisabett Ravasio:,

„Stworzyłem człowieka dla Siebie i słuszną jest rzeczą, abym był WSZYSTKIM dla człowieka. Człowiek nie zakosztuje prawdziwych radości poza swoim Ojcem i Stwórcą, bo jego serce jest uczynione jedynie dla Mnie.
Moja miłość do stworzeń jest tak wielka, że nie doznaję żadnej radości równej radości przebywania między ludźmi. Moja chwała w Niebie jest nieskończenie wielka, ale Moja chwała jest jeszcze większa, gdy znajduję się między Moimi dziećmi, ludźmi całego świata.

„WZYWAJCIE MNIE IMIENIEM OJCA Z UFNOŚCIĄ I MIŁOŚCIĄ, A WSZYSTKO OTRZYMACIE OD TEGO OJCA, DOZNAJĄC RÓWNOCZEŚNIE MIŁOŚCI I MIŁOSIERDZIA.”

Jesteśmy zaproszeni, aby zobaczyć w Bogu OJCU miłującego Ojca, Tatusia, i przyjąć postawę dziecka, które chce jedynie być z Ojcem, chce doświadczać Jego opieki, miłości, poddać się Jego prowadzeniu, by ufać Mu bezgranicznie, wiedząc, że On jest gwarantem bezpieczeństwa.
Bóg OJCIEC jest osobą, która kocha nas niewyobrażalną miłością, taką, jakiej od nikogo innego nie możemy doświadczyć. Jego miłość do nas przekracza nasze wyobrażenie tego, czym jest miłość.
Wyobrażenie Boga OJCA takiego, który biernie czeka na poszukującego Go człowieka, jest fałszywe.
Fałszywe jest również takie wyobrażenie Boga OJCA jakoby JEGO NIEPOJĘTA WIELKOŚĆ i ŚWIĘTOŚĆ była przeszkodą do bliskiego obcowania z Bogiem OJCEM.
To Bóg OJCIEC pierwszy nas odnalazł, abyśmy mogli Go znaleźć, to On pierwszy nas pokochał, abyśmy i my mogli Go pokochać.
Jesteśmy jak niemowlęta:, jeżeli nie doświadczymy miłości, nie możemy kochać, sami z siebie nie możemy jej dać, nasza miłość może być jedynie odpowiedzią na otrzymany dar.

AKTY MIŁOŚCI KU CZCI BOGA OJCA
(m. innymi w modlitewniku grunwaldzkim - ks. P.N.)

Ojcze, kocham Cię serdecznie, ratuj dusze!
Ojcze, kocham Cię czule, ratuj dusze!
Ojcze, kocham Cię delikatnie, ratuj dusze!
Ojcze, kocham Cię jak Twoje dziecko, ratuj dusze!
Ojcze, kocham Cię żarliwie, ratuj dusze!
Ojcze, kocham Cię płomiennie, ratuj dusze!
Ojcze, kocham Cię niewypowiedzianie, ratuj dusze!
Ojcze, kocham Cię bezgranicznie, ratuj dusze!
Ojcze, kocham Cię nade wszystko, ratuj dusze!
Ojcze, kocham Cię bez miary, ratuj dusze!
Ojcze, kocham Cię niewymownie, ratuj dusze!
Ojcze, kocham Cię ponad miarę, ratuj dusze!
Ojcze, kocham Cię bez końca, Ratuj dusze!
Ojcze, chciałbym Cię kochać jak Cię kochają
wszyscy Aniołowie i święci, ratuj dusze!
Ojcze, chciałbym Cię kochać jak kochał Cię na ziemi
św. Józef i jak Cię teraz kocha w Niebie, ratuj dusze!
Ojcze, chciałbym Cię kochać jak kochała Cię na ziemi
Maryja i jak Cię kocha teraz w Niebie, ratuj dusze!
Ojcze, chciałbym Cię kochać jak Cię kocha Twój Syn i
Duch święty, ratuj dusze!

OJCIEC NIEBIESKI PRZYRZEKŁ
"Kto Mi te akty ofiaruje, kto w dodatku czyni wszystko, by Mi je rozpowszechniać, będzie w szczególny sposób dzieckiem, a Ja mu będę kochającym Ojcem. Jakże tęsknie za tym, żeby i o Mnie możliwie często i serdecznie myślano. Duch święty jest mało czczony, ale Mnie się czci jeszcze mniej. Nabożeństwo do Mnie wynagradzam w całkiem wybitny sposób. Ofiarujcie Mi często akty miłości, które tak radują Moje Serce.":
Imprimatur
Kuria Diecezjalna w Kielcach
dn. 27 VI 1998 r.
Nr OJ-162/98
Ks. Jan Szarek
Wikariusz Generalny

źródło: www.echochrystusakrola.net

N sie 29, 2010 9:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1 ]