|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Nie modlić sie jak poganie.
Autor |
Wiadomość |
mosillo
|
 Nie modlić sie jak poganie.
Czytając Biblię napotkałem na cytan który mówił ,żeby nie modlić się jak poganie, żeby nie modlić się dugo.
Może i jest to jasny przekaz ale ja prosze o sprecyzowanie bo np lubię sie długo modlić uspokaja mnie to... I czy trzeba się modlić na klęcząco?
|
Śr paź 27, 2010 22:08 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
 Re: Nie modlić sie jak poganie.
mosillo napisał(a): Czytając Biblię napotkałem na cytan który mówił ,żeby nie modlić się jak poganie, żeby nie modlić się dugo.
Może i jest to jasny przekaz ale ja prosze o sprecyzowanie bo np lubię sie długo modlić uspokaja mnie to... Doczytaj ten fragment do końca jeszcze raz. mosillo napisał(a): I czy trzeba się modlić na klęcząco? viewtopic.php?f=50&t=25717
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Śr paź 27, 2010 22:12 |
|
 |
Metanoia/Freedom
Dołączył(a): Wt sie 11, 2009 12:34 Posty: 837 Lokalizacja: mazowsze
|
NT mówi żeby się modić nieustannie
_________________ 1 KOR 13
|
Pt paź 29, 2010 13:07 |
|
|
|
 |
Adim44
|
Z tego co wiem to powinniśmy modlić się jak najczęściej. Poprzez naszą rozmowę ze stwórcą zbliżamy się do Niego. W świadectwie Cataliny Rivas czytamy: Cytuj: "Ilu siada przede Mną i rozmawia ze Mną, opowiadając Mi, co się wydarzyło od ostatniego razu, opowiadając Mi swoje problemy, trudności, prosząc Mnie o to, czego potrzebują... czyniąc Mnie częścią tego wszystkiego? Ile razy?" (...) "Ja wiem wszystko. Czytam nawet najgłębsze sekrety waszych serc i umysłów. Ale cieszę się, gdy mówicie Mi o swoim życiu, gdy pozwalacie Mi w nim uczestniczyć jako członkowi rodziny, jako bliskiemu przyjacielowi. Jak wiele łask człowiek traci, jeśli nie daje Mi miejsca w swoim życiu!"
_________________ ,,Proście więc Pana żniwa, żeby wyprawił robotników na swoje żniwo" (Łk 10, 2)
|
Pt sty 07, 2011 11:21 |
|
 |
Selgrado
|
Tam, gdzie jesteśmy w jakimś miejscu, można skierować swoje myśli ku Bogu, pomyśleć o Nim; i tak się tworzą tzw. akty strzeliste. To jest tak krótka modlitwa. Natomiast kiedy mamy spokój i czas, a powinniśmy go mieć także na tą dłuższą modlitwę, to wtedy nasza skupienie może być jakąś medytacją, rozmyślaniem, itp. Tak, jak podpowiada nasze serce.
_________________ [KMI ...] ------------.
|
Pt sty 07, 2011 19:40 |
|
|
|
 |
mały
|
Bóg jest Duchem, trzeba więc by oddawać Mu cześć w Duchu i Prawdzie.
|
Pn lut 07, 2011 1:20 |
|
 |
mały
|
'Podobnie także Duch przychodzi z pomocą naszej słabości.Gdy bowiem nie umiemy się modlić,jak trzeba,sam Duch przyczynia się za nami w błaganiach,których nie można wyrazić słowami.'
|
Pn lut 07, 2011 1:25 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
|