Krótka i skuteczna modlitwa neutralizująca dział. złego d.
Autor |
Wiadomość |
Monteclarus
Dołączył(a): Cz lip 01, 2010 13:11 Posty: 317 Lokalizacja: Biała-Kolonia koło Suchowoli
|
 Krótka i skuteczna modlitwa neutralizująca dział. złego d.
Chodzi o taką łatwą do zapamiętania modlitwę tak dobrą w tej sprawie jak modlitwa Ojca Św. Leona XIII. Potrzeba modlitwy tak krótkiej i łatwej w zapamietaniu, a tak skutecznie torturującej , dźgającej i kaleczącej złego ducha. Modlitwy tak mocnej że ze skowytem musi uciekać z miejsca gdzie jest odmawiana.
Nota bene Możecie zaproponować ZDROWAŚ MARYJO, jednak myślę większość z Katolików zna jej moc, dlatego pytam o inną mniej znaną modlitwę pomocną w walce z szykanami diabła
|
Pt kwi 06, 2012 7:59 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Krótka i skuteczna modlitwa neutralizująca dział. złego
A KYSZ!
krótszej nie znam.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt kwi 06, 2012 8:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dam Ci moją ulubioną Święty Michale Archaniele, wspomagaj nas w walce a przeciw niegodziwościom i zasadzkom złego ducha bądź naszą obroną. Niechaj Bóg go poskromić raczy, pokornie o to błagamy, a Ty, Wodzu Niebieskich Zastępów szatana i inne złe duchy, które na zgubę dusz ludzki po tym świecie krążą mocą Bożą strąć do piekła. Amen. * * * Święty Michale Archaniele, który wraz z Aniołami zwyciężyłeś szatana w niebie, dopomóż nam zwyciężyć go na ziemi.
|
Pt kwi 06, 2012 8:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Odmówisz 3-5 razy i zapamiętasz 
|
Pt kwi 06, 2012 8:43 |
|
 |
Monteclarus
Dołączył(a): Cz lip 01, 2010 13:11 Posty: 317 Lokalizacja: Biała-Kolonia koło Suchowoli
|
DZIĘKI ! Margaret_ka napisał(a): Dam Ci moją ulubioną Święty Michale Archaniele, wspomagaj nas w walce a przeciw niegodziwościom i zasadzkom złego ducha bądź naszą obroną. Niechaj Bóg go poskromić raczy, pokornie o to błagamy, a Ty, Wodzu Niebieskich Zastępów szatana i inne złe duchy, które na zgubę dusz ludzki po tym świecie krążą mocą Bożą strąć do piekła. Amen. TA właśnie, to jest ta modlitwa którą ułożył Papież Leon XIII - po tym gdy miał bolesną wizję diabłów poruszających się nad Rzymem, tą modlitwę odmawiam wiele razy dziennie, a i tej krótkiej się nauczę.
|
Pt kwi 06, 2012 10:53 |
|
|
|
 |
slawek69
|
Nie bardzo rozumiem po co ci modlitwa "mało znana"... jeśli szukasz na siłe czegoś egzotycznego/ezoterycznego to już samo to jest jakby podszeptem złego.... Proponuję "słynną" Modlitwę Jezusową (zwaną też nieustanną), jest łatwa do zapamiętania, możesz ją zmodyfikować, odmawiać w myślach i ma też swoją ciekawą historię... http://pl.wikipedia.org/wiki/Modlitwa_JezusowaKlasyczna formuła: "Panie Jezu Chryste, Synu Boży, zmiłuj się nade mną grzesznikiem".
|
Pt kwi 06, 2012 12:34 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Zastanawia mnie dlaczego trzeba NIEUSTANNIE prosić Jezusa o zmiłowanie? To on sam tego nie wie czy jak?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt kwi 06, 2012 13:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Zastanawia mnie dlaczego trzeba NIEUSTANNIE prosić Jezusa o zmiłowanie? To on sam tego nie wie czy jak? On wie, ale my nie potrafimy być bezgrzesznymi.
|
Pt kwi 06, 2012 13:14 |
|
 |
Monteclarus
|
natura ludzka wymaga kontaktu z Bogiem i przywołania jego łaski i miłości bez tego popadnie w upadek, bowiem człowiek jest skazany na grzech, ale może się dzięki wierze i miłości do Boga z tego grzechu podnieść. slawek69 napisał(a): Nie bardzo rozumiem po co ci modlitwa "mało znana"... jeśli szukasz na siłe czegoś egzotycznego/ezoterycznego to już samo to jest jakby podszeptem złego....
są takie sytuacje natarczywe i trudne, kiedy nie mamy czasu szukać w myślach odpowiedniej modlitwy, spełniającej role Bożej tarczy i miecza w naszych rękach; w takich sytuacjach najlepiej sięgać po najprostsze i drastycznie skuteczne środki , a dla poznania takich to modlitw, założyłem ten to temat.
|
Pt kwi 06, 2012 13:18 |
|
 |
slawek69
|
Jajko napisał(a): Zastanawia mnie dlaczego trzeba NIEUSTANNIE prosić Jezusa o zmiłowanie? To on sam tego nie wie czy jak? Nie trzeba - mamy wolną wolę. Modlitwa (również ta nieustająca, zawierająca prośbę o zmiłowanie) nie jest żadnym przymusem wynika z wewnętrznej potrzeby modlącego. Jajko napisał(a): To on sam tego nie wie czy jak? Wie, ale by otrzymać zmiłowanie, a właściwie to być w stanie go przyjąć trzeba się uniżyć.
|
Pt kwi 06, 2012 15:56 |
|
 |
LJ91
|
Ja proponuję fragment egzorcyzmu św. Benedykta, oto on:
Światłem niech będzie mi krzyż święty, a nigdy wodzem smok przeklęty. Idź precz szatanie duchu złości, nigdy mnie nie kuś do marności. Złe to co proponujesz mi, sam swoją truciznę pij! Amen
wersja łacińska:
Crux sancta sit mihi lux non draco sit mihi dux. vade retro satana num quam suade mihi vana. Sunt mala quae libas ipse venena bibas!
_________________ "Lud ten czci Mnie wargami, ale ich serce jest daleko ode Mnie. Daremne jednak cześć Mi oddają, głosząc nauki, które są ludzkimi nakazami." - Izajasz 29,13
|
Pt kwi 06, 2012 16:21 |
|
 |
sanctus22
|
Moim zdaniem taką modlitwą, przed którą szatan ucieka do najgłębszej dziury piekła, jest Koronka do Miłosierdzia Bożego. W niej to bowiem zawarta jest Boża troska o nas i nasza miłość do niego, ale to tylko moje zdanie  Jezus powiedział, że kto odmawia koronkę przy umierającym z pobożnością, miłością i wiarą, stanie między duszą jego i Ojca.
_________________ [b]Fidem Miracula[/b]
|
So kwi 07, 2012 20:57 |
|
 |
Monteclarus
|
sanctus22 napisał(a): Jezus powiedział, że kto odmawia koronkę przy umierającym z pobożnością, miłością i wiarą, stanie między duszą jego i Ojca. DZIĘKUJE , taka informacja to wielka pomoc dla myślę wielu z Nas, zaiste piękną obietnicę złożył nam Bóg i Pan nasz Jezus Chrystus.
|
Śr kwi 11, 2012 9:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Modlitwa Jezusowa:
"Panie Jezu Chryste, Synu Boży, zmiłuj się nade mną grzesznikiem"
|
Cz lip 05, 2012 10:29 |
|
 |
Login2
|
Sorry ale jak ktoś szuka formułki żeby odpędzić się od diabłów, to jest to nic innego jak magia. Módl się własnymi słowami do Boga, nie do anioła bo lekko mówiąc niewskazane.
"A ja, Jan, słyszałem i widziałem to. A gdy to usłyszałem i ujrzałem, upadłem do nóg anioła, który mi to pokazywał, aby mu oddać pokłon. I rzecze do mnie: Nie czyń tego! Jestem współsługą twoim i braci twoich, proroków, i tych, którzy strzegą słów księgi tej, Bogu oddaj pokłon! "
|
Cz lip 05, 2012 17:09 |
|
|
|