Autor |
Wiadomość |
Andy72
|
Nowenna Pompejańska
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tą Nowenną? To godzina modlitwy dziennie przez 54 dni. Zastanawiam o co mógłbym się modlić, może o to aby żyć życiem sakramentalnym co niedziela do Komunii zamiast długich miesięcy przerw między Komuniami.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Cz lip 26, 2012 14:21 |
|
|
|
|
Iwona19
|
Re: Nowenna Pompejańska
A może warto się pomodlić za kogoś ?
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
Cz lip 26, 2012 14:26 |
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
|
Cz lip 26, 2012 14:27 |
|
|
|
|
Rzymian_8_13
|
Andy72 napisał(a): Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tą Nowenną? To godzina modlitwy dziennie przez 54 dni. Zastanawiam o co mógłbym się modlić . Po tym jak pomodlisz się za siebie możesz pomodlić się o nawrócenie poniższych osób : http://lista.racjonalista.pl/?s=listajest ich koło 20 000 także nawet chyba życia Ci nie starczy możesz wybrać sobie osoby z tej listy które np. mają takie same imię jak Ty, albo są z Twojej okolicy pomyśl sobie jakie będziesz miał bogate CV przed Bogiem, kiedy będziesz miał na koncie przyczynek do nawrócenia jakiejś osoby to więcej niż kilka doktoratów i zdobycie ośmiotysięczników
|
So sie 04, 2012 11:52 |
|
|
AnnaNatalie
|
szczesc Boze! ja rowniez jestem w trakcie nowenny pompejanskiej-dzis jest dzien 14.intencji mam mnostwo...ale najwazniejszy jest powrot do zdrowia mojego meza.ma raka i straszne bole,nie moze spac.i wlasnie wczoraj i dzis spal prawie 6 godzin!!!to cud wierze ze to Maryja mu pomogla i wysluchala mej prosby.
|
So wrz 08, 2012 9:09 |
|
|
|
|
patryk84
|
AnnaNatalie - ufaj i módl się dalej. Mi Maryja przez tą nowennę pomogła uporządkować całe moje życie.
_________________ http://www.pompejanka.info
|
So wrz 08, 2012 11:30 |
|
|
AnnaNatalie
|
dziekuje za slowa otuchy.faktycznie oprocz tego mam wiele innych rzeczy do uporzadkowania,licze na to ,ze Matka Boska pomoze mi w odnalezieniu siebie samej i drogi do Boga.
|
Wt wrz 11, 2012 21:06 |
|
|
Iwona19
|
AnnaNatalie napisał(a): dziekuje za slowa otuchy.faktycznie oprocz tego mam wiele innych rzeczy do uporzadkowania,licze na to ,ze Matka Boska pomoze mi w odnalezieniu siebie samej i drogi do Boga. na pewno pomoże.
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
Wt wrz 11, 2012 21:12 |
|
|
nagarek
|
Ponad rok temu moja pierwsza w życiu N. Pompejańska została wysłuchana. Odmawiałam wówczas dwie N. Pompejańskie dziennie (w dwóch różnych intencjach), co zajmowało mi prawie 3 godziny modlitwy każdego dnia przez 54 dni. Obecnie odmawiam kolejną w innej intencji i chociaż jest bardzo ciężko, to wierzę, że moja modlitwa znowu zostanie wysłuchana. To potężna, niezwykle skuteczna modlitwa, w której aż 150 razy pozdrawiamy Maryję słowami pozdrowienia Anielskiego, 15 razy zwracamy się do Boga Ojca słowami modlitwy "Ojcze nasz...", a także 15 razy chwalimy Trójcę Przenajświętszą słowami "Chwała Ojcu i Synowi i Duchowi Świętemu". Ta modlitwa to potęga dana nam przez Królową Różańca Świętego. Zachęcam do jej odmawiania każdego, mimo, iż modlitwa ta wymaga wielu wyrzeczeń, cierpliwości i wytrwałości. Naprawdę warto.
|
N maja 05, 2013 11:01 |
|
|
kamień
|
Polecałam 15 modlitw ale Nowennę także. Początkowo jak ją znalazłam to jakoś myślałam, że nie dam rady codziennie odmawiać wspomnianych modlitw oraz kilku innych i myśl jakoś umknęła. Przyszedł jednak taki dzień, że bez wahania podjęłam się jej odmawiania. Pierwszy raz gdy zaczęłam odmawiać wierzyłam tak mocno, że Maryja nie będzie obojętna i w zasadzie od pierwszego dnia, osoba, w której intencji się modlę otrzymała łaski To dopiero początek, ufam, iż nie braknie mi siły do jej odmawiania. Dlatego po zakończonej modlitwie zawsze dziękuję Maryi za tę niebywałą łaskę, iż mogę się modlić. Życzę każdemu wytrwałości, a przede wszystkim dziecięcej ufności i wiary. Pamiętajmy jednak o słowach "Bądź wola Twoja..."
_________________ "Tak, kocham krzyż, tylko krzyż; kocham go dlatego, że widzę go na ramionach Jezusa Chrystusa.” (św. O. Pio)
|
Wt cze 18, 2013 17:52 |
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ja mam skończonych już 6 Nowenn Pompejańskich. Powiem tak jest to "piekielnie" trudna modlitwa i jak czytam też obfitująca w błogosławieństwa.
|
Pt lip 19, 2013 22:43 |
|
|
Kwidiks
|
jesus christus
|
Cz lip 25, 2013 9:58 |
|
|
WIST
|
Kwidiks mógłbyś rozbudować swoją wypowiedz?
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Cz lip 25, 2013 13:23 |
|
|
czesław21
|
Pozdrawiam wszystkich tak to prawda Nowenna Pompejańska przynosi pomoc doświadczyła to moja małżonka po pierwszym razie modląc się a przypadkowo zaczęło się od zabrania małego obrazka z nowenną w kościele
|
N paź 13, 2013 12:44 |
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
Zastanawiam się czy nie zacząć odmawiać.. Ale ma do was pytanie.
Chciałbym modlić się Nowenną w intencji swojej przyszłości, a dokładniej o dobrą żonę. Jest to raczej odległa przyszłość, powiedzmy: 5-6 lat.. tak myślę, bo studia itd. Tylko czy nie za wcześnie na taką modlitwę?
Czy intencją może być też prośba o dobre rozeznanie co do osoby, z którą się znamy już trochę, ale są nikłe szanse na zbudowanie czegoś poważniejszego (szanse są bardzo bardzo malutkie, ale jednak jest iskierka nadzieji i ta osoba wie, że moim celem, jeśli by się jednak zdecydowała, jest małżeństwo )?
Mimo że zadałem 2 pytania, to w zasadzie byłaby to jedna intencja - "o dobre rozeznanie TEJ właściwej osoby"
Bo mówi się, że odmawiająć Nowennę Pompejańską efekty są widoczne bardzo szybko. A te 5-6 lat to jednak trochę czasu.
|
Cz paź 31, 2013 19:34 |
|
|
|