Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 22, 2025 5:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Przebaczenie 
Autor Wiadomość

bądź uwielbiony w Człowieku
Obrazek
Dziękujemy za Świadków Twojej miłości.
Przebacz Obrazek
naszym Rodzicom, nam, naszym dzieciom i wszystkim, którym trudno wybaczyć.

Pn kwi 03, 2006 13:11

Wybczyć można komuś kto krzywdzi nieświadomie. Natomiast, gdy ktoś świadomie z premedytacją zadaje drugiemu człowiekowi ból powienien liczyć się z konsekwencjami.

Pn kwi 03, 2006 20:31

„W momencie Konsekracji całe zgromadzenie jest zabierane do stóp Kalwarii w chwili ukrzyżowania Jezusa. Kiedy mieliśmy odmawiać Ojcze nasz, Jezus, po raz pierwszy podczas celebracji, odezwał się do mnie: Poczekaj, chcę, abyś modliła się z najgłębszego wnętrza, z jakiego tylko możesz wołać. Przypomnij sobie osobę czy osoby, które najbardziej cię w życiu zraniły i wyrządziły ci krzywdę, tak abyś mogła objąć je swoim sercem i powiedzieć im: „W imię Jezusa Chrystusa przebaczam wam i życzę pokoju. W imię Jezusa, proszę, abyście mi przebaczyli i życzyli pokoju”. Jeśli osoba zasłużyła na ten pokój, otrzyma go i poczuje się lepiej. Jeśli nie jest w stanie otworzyć się na niego, to powróci on do twojego serca. Ale nie chcę, abyś otrzymywała czy ofiarowała pokój, kiedy nie jesteś w stanie przebaczyć i doświadczyć go najpierw w swoim sercu Obrazek (naszym Rodzicom, nam, dzieciom i wszystkim, którym trudno wybaczyć). Uważaj, co czynisz – mówił Pan Jezus – powtarzasz w Ojcze nasz: „odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom”.
Jeśli możesz przebaczyć, ale nie możesz zapomnieć, jak mówi wiele osób, stawiasz warunki Bożemu przebaczeniu. Mówisz: „Przebacz mi tylko tak, jak ja jestem w stanie przebaczyć, ale nie więcej”.

Z art. Zamieszczonego w czasopiśmie: „Miłujcie się” 2004, wg książki „Pasja”, napisanej przez boliwijską stygmatyczkę Catalinę Rivas, w której opisuje ona jak Pan Jezus i Matka Boża pragną nauczyć nas owocnie uczestniczyć w tym największym wydarzeniu naszego zbawienia, które uobecnia się w czasie każdej Mszy św.

Pt kwi 07, 2006 17:08

A jeśli ktoś potafi modlić się za osobę, która go skrzywdziła, ale nie chce z nią mieć kontaktu? Nie ufa jej Czy takie przebaczenie jest pełne? Przecież Bóg po każdym upadku nam ufa ..

Pt kwi 28, 2006 18:54

Jezus nam ufa po każdym upadku, a jednak aby wejść do Nieba musimy przejść oczyszczenie......Obrazek

Pt cze 09, 2006 14:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2