Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 20, 2025 4:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Co proponujecie Bogu? 
Autor Wiadomość
Post Co proponujecie Bogu?
Czesto czytajac zywoty swietych widze podobne slowa, slowa Jezusa uskarzajacego sie na brak milosci w duszach wybranych. Czesto stawiam sobie pytanie, jak mozna to zmienic. Dlaczego Milosc nie jest kochana?

"Czemus smutny dzis, Jezu? Powiedz mi, kto jest przyczyna Twego smutku? - I odpowiedzial mi Jezus Dusze wybrane, ktore nie maja ducha mojego, ktore zyja litera, te litere przeniosly nad ducha mojego, nad ducha milosci. caly zakon moj oparlem na milosci, a jednak tej milosci nawet a zakonach nie widze, dlatego smutek napelnia mi serce.

Z dzienniczka Sw. Faustyny

Wt cze 12, 2007 3:19
Post Re: Co proponujecie Bogu?
bluenose4ever-- napisał(a):
Czesto czytajac zywoty swietych widze podobne slowa, slowa Jezusa uskarzajacego sie na brak milosci w duszach wybranych. Czesto stawiam sobie pytanie, jak mozna to zmienic. Dlaczego Milosc nie jest kochana?

"Czemus smutny dzis, Jezu? Powiedz mi, kto jest przyczyna Twego smutku? - I odpowiedzial mi Jezus Dusze wybrane, ktore nie maja ducha mojego, ktore zyja litera, te litere przeniosly nad ducha mojego, nad ducha milosci. caly zakon moj oparlem na milosci, a jednak tej milosci nawet a zakonach nie widze, dlatego smutek napelnia mi serce.

Z dzienniczka Sw. Faustyny

Wiele objawień jest poświęconych właśnie temu tematowi-braku miłości ..

GŁOS BOŻY : [7.3.1968] Chcę za twym pośrednictwem przypomnieć światu Moje Przymierze Braterstwa i Miłości. Jestem Józefem, bratem waszym! Nie bójcie się ! Jestem, któregoście sprzedali cudzoziemcom. Odzienie Moje jest czerwone od Krwi, przelanej za was wszystkich. Lecz przyjdźcie do Mnie, nie bójcie się. Zapomniałem o wszystkim. Nie przechowuję urazy. Tylko Miłość zwycięża! Byle byście wrócili do Mnie, nie chcę niczego innego. Chcę mieć was wszystkich ze Mną. Uczynię was zarządcami i książętami w Moim Królestwie. Otworzę wam wszystkie spichlerze Faraona i nie będzie już więcej głodu na ziemi, lecz pamiętajcie , by powrócić do Mego Serca.!

GŁOS BOŻY :[18.3.1968] Powiedziałem ci byście widzieli we Mnie Boga Człowieka , bo takim Jestem. Byłem Dziecięciem , jak każde inne dziecię. Byłem Człowiekiem jak każdy inny człowiek. Szukam wśród ludzi trochę miłości i jestem zadowolony , gdy ją znajduję .

O ! Córko Moja , a cóż Ja znajduję dziś w Zgromadzeniach zakonnych ogólnie i w każdej duszy Bogu poświęconej poszczególnie? W wielu z nich zastaję tylko hałas i ducha świata.

A jednak, w dniu swej profesji z wielką radością ducha zakonnica powiedziała „ żegnajcie” gwarowi tego świata, obiecując uroczyście , że odtąd będą słuchać tylko Głosu Pana!

Lecz jeśli przemawia ten świat swym hałasem, swymi fałszywymi radościami, swymi złudami, zmusza Mnie do milczenia i wtedy milknę! Powoli obraz Mój zaciera się na ziemi i w sercu człowieka , by utworzyć sobie inny , który zajmie Moje miejsce. Zbyt wiele zakonnych nosi habit, a kieruje się duchem światowym. Mówię to ogólnie!

całość na www.jezusblog.republika.pl

N cze 17, 2007 0:44

Rozumiem, że świeckich to nie dotyczy??? :biggrin:
Wszyscy są wybrani i powinni odpowiadać na Boża miłość najlepiej jak tylko potrafią...

Wt cze 19, 2007 14:22
Zobacz profil WWW
Post Re: :-)))
Dr_Enter napisał(a):
Rozumiem, że świeckich to nie dotyczy??? :biggrin:
Wszyscy są wybrani i powinni odpowiadać na Boża miłość najlepiej jak tylko potrafią...

No nie stety.... wątpie bardzo by jakaś księgarnia katolicka posiadała w swej ofercie taki bestseler jak: "Pójdź za Mną"
Książka z imprimatur papieskim....bardzo wazna pozycja ...dla ogółu wiernych
jest dostępna wersja internetowa www.jezusblog.republika.pl
w latach 70-ubiegłego wieku była dostępna w Polsce za sprawą instytu Młosierdzia Bożego z Toronto..

"Wszyscy są wybrani i powinni odpowiadać na Boża miłość najlepiej jak tylko potrafią.."
Tak a mając możliwość korzystania i promowania Posłannictwa Miłości i Przebaczenia dla Śiata-wszyscy są powołani...

Wt cze 19, 2007 22:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]