Jak Bóg "mówi" do Ciebie?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Przypominam, że nazwa działu to "Duchowość chrześcijańska"
|
So lip 04, 2009 14:43 |
|
|
|
 |
Kokosz
|
 Bóg mówi
Widać że nie którzy są oczytani w prywatnych objawieniach któregoś dnia modląc sie litanią do Serca Jezusowego dotknął mnie jeden wers :
Serce Jezusa, ze Słowem Bożym istotowo zjednoczone
Pojąłem wlot iż za każdym razem gdy otwieram Słowo Boże otwieram Serce Boga i moge w Nim czytać jak w otwartej księdze .
Słowo Boga jest jak serce które bije i trzeba mieć serce aby żyć tym czym bije Serce Jezusa .Trza serce mieć aby Serce Boga słyszeć jak bije i co Bóg pragnie nam powiedzieć odnośnie naszego życia i spraw które nas dotykają .
Pismo Święte -- Słowo Boże - jest odpowiedzią pełną i wystarczającą a prywatne objawienia zawsze prowadzą do Serca Bożego . 
_________________ Jedna kropla wpadając do rzeki wpływa do morza poruszając cały ocean - taką moc ma twoja modlitwa -- kropla w morzu potrzeb .
|
N lip 05, 2009 20:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Bóg mówi
Kokosz napisał(a): Widać że nie którzy są oczytani w prywatnych objawieniach ....
Prywatne Objawienia -czy ja wiem czy można to tak nazwać ?
Rękopis spisany przez włoską siostrę jest Orędziem Bożym!
... GŁOS BOŻY : [10.11.1968]
Chciałbym być przedstawiony obecnemu światu, jak Józef otwierający ludziom spichlerze Faraona i rozdzielający obficie pszenicę, by już nie było głodu na ziemi .Jest to zawarcie przymierza, jak ci powiedziałem, które poprzez ciebie chce odnowić ze wszystkimi ludźmi i dać je poznać. Chciałbym jeszcze być przedstawiony, jako Ojciec marnotrawnego syna. Zestarzawszy się z tęsknoty za synem, wygląda co wieczór z ganku, czy nie ujrzy iskierki nadziei na jego powrót. Jestem zawsze pośród was , w powietrzu, którym oddychacie, w wodzie, którą pijecie i w chlebie, który spożywacie. Jestem w wielkim dziele stworzenia, które nigdy nie ustaje. Jestem pośrodku was, żywy, prawdziwy, rzeczywisty, z wieczystą Ofiarą Krzyżową w Eucharystii. Chcę, by świat wiedział najprędzej, że Bóg jest niezmienny. Nie zmienia się nigdy, ani się nie umniejsza Jego wiekuista Miłość ku ludziom.
Chcę, by świat wiedział, że nie kładę granic Memu przebaczeniu, i że nigdy nie zapytam syna marnotrawnego, w jaki sposób roztrwonił Moje dziedzictwo, ani zażądam od niego rachunku z jego wystepków. Chcę dostosować nowe Miłosierdzie do tego nowego pokolenia .Ludzie zwabieni dobrami materialnymi, oddalili się daleko ode Mnie, który jestem Królem zawsze przejrzystym i wszelkiego prawdziwego dobra .Ale zdobywszy takie doświadczenia niechże powrócą do Domu Ojcowskiego, bo godzina jest już późna. Ileż jeszcze czasu będę oczekiwał na tych swoich synów? Uczta gotowa, przygotowana szata i pierścień.
GŁOS BOŻY : Pragnę, by zaczęto studiować w świetle prawdy teologicznej każde słowo Rękopisu. Dam ci znaki niezawodne, którym nikt nie będzie sprzeciwiał się. Niech się tym studiowaniem zajmą najbardziej uczeni........
Prywatne -to znaczy gorsze ?-czy nie chciane ?
Bóg Mówi do Ciebie ....ale czy ty chcesz Go słuchać ?
cytat z www.jezusblog.republika.pl
|
Śr lip 08, 2009 5:35 |
|
|
|
 |
Old Piernik
|
 Jak mówi
Przez Pismo - głownie to z dnia, poza tym kilka razy przez "losowe" otwarcie. Często przez audycje w radiu eM, przemyślenia mojej żony i dzieci no i przez spowiednika.
|
Śr lip 08, 2009 7:46 |
|
 |
Kokosz
|
 prywatne
Kazde prywatne objawienie prowadzi do Ewangewii do Słowa Wcielonego, ma prowadzić do wiary w ewangwelie . Słowo Boże - pismo święte to jest żródło prywatnych widzeń i objawień osoby Jezusa , całej Trójcy Świętej , podctawa i zwieńczenie tego w co wierzymy .
Prywatne objawienia mają obudzić nową relcje z Bogiem mają doprowadzić do spotkania z żywym Słowem które jest żródłem tychże "widzeń " - ważny jest priorytet jaki stawiamy prywatnym objawieniom , kościół każdemu wierzącemu daje prawo do odrzucenia jakiegokolwiek prywatnego objawienia nawet jeżeli cieszy sie on nazwijmy to popularnością wśród ludu Bożego.
Zdarza sie iż są osoby które wierzą bardziej w coś niż w Ewangelie i z Ewangelią mają problem
Mógłbym sie powtarzać ale Słowo jest fundamentem naszej wiary , prywatne objawienie ma tylko ożywić naszą wiare i przyprowadzić nas do żródła -- do Słowa .
_________________ Jedna kropla wpadając do rzeki wpływa do morza poruszając cały ocean - taką moc ma twoja modlitwa -- kropla w morzu potrzeb .
|
Cz lip 09, 2009 21:25 |
|
|
|
 |
Kokosz
|
 prywatne
Z tego co wiem to każde prywatne objawienie nazywamy orędziem
|
Cz lip 09, 2009 21:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: prywatne
Kokosz napisał(a): Kazde prywatne objawienie prowadzi do Ewangewii do Słowa Wcielonego, ma prowadzić do wiary w ewangwelie . .... Mógłbym sie powtarzać ale Słowo jest fundamentem naszej wiary , prywatne objawienie ma tylko ożywić naszą wiare i przyprowadzić nas do żródła -- do Słowa .
Nikt nie "podważa"fundamentów "i nie każde objawienie jest orędziem ..
Ja bym zastanowił się bardziej nad intencją Boga -a nie tych co propagują objawienia ..
..Zmieniony w Kościele sposób nauczania o najgłówniejszych prawdach wiary, mało albo wcale nie mówi dziś o piekle , o czyśćcu i o niebie, a jednak miejsca te nie przestały istnieć!
Wiele dusz Bogu poświęconych umiera tak jak żyło. Życie zakonne jest nożem o podwójnym ostrzu. Gdy jest przeżyte gorliwie i z miłością, otwiera niebo. Lecz spędzone inaczej powiększa kary i męki .Wiele z tych dusz jest już w czyśćcu od wieków , a nie od lat, czy miesięcy , lub dni. Niektóre z nich pozostaną tam, aż do dnia sądnego, i to z tym wszystkim , co uczyniłem dla was. Dusze kapłańskie i zakonne , które nie przeżyłyście należycie swego życia! Co za szkoda ,skoro muszę was oddalić na cale lata od Oblicza Ojca Mego. By wyrazić się językiem dla ciebie zrozumiałym , powiem ci, że się wstydzę klęski niektórych dusz! Posyłam je wtedy w ogień czyśćca mówiąc im: idźcie teraz, krążąc po świecie, żebrząc wykupu z tych płomieni oczyszczających, skoro wam nie wystarczyło Moje Odkupienie i Moja Krew!
I tak muszą błąkać się żebrząc jałmużny modlitwy u dusz ofiarnych i współczujących. Dla tych dusz Bogu poświęconych Sprawiedliwość Boża jest zawsze surowsza.
O , gdyby się wiedziało co się traci ,marnując Moje łaski i dary!
Dusze te są jak ci synowie , co to pomimo wszystkich wysiłków ojca , by im dać wykształcenie , przy końcu roku przynoszą do domu dwóje. I dla kogo pytam są Moje wszystkie cierpienia ? Moja Męka? To poważne upomnienie rzucam na świat, zwłaszcza dla tej kategorii dusz!..
Czy to mówi przeciw Pismu?-czy Chrystus nie ma prawa upominać ,wołać ...
..GŁOS BOŻY: [14.2.1970] Ciało Mistyczne Chrystusa musi być uratowane. Chcę „oczyścić” Mój Kościół i odnowić tę umiłowaną Oblubienicę Mego Serca! Chcę by wszyscy kapłani przywdzieli białą szatę godową . Ludzie żonaci niech nadal uświęcają się w świecie w swych małżeńskich warunkach, bo jeśli brak kapłanów w niektórych częściach świata, to Ja potrafię wzbudzić prawdziwych miłośników ubogiego Chrystusa i Niepokalanej Dziewicy!
Tym liczniejsze będą powołania kapłańskie, im dokładniejsze będzie to oczyszczenie.
Bowiem młodzież chce żyć życiem autentycznym. Uważam za brak zaufania do Mnie tę potrzebę, odczuwaną przez niektórych połączenia razem życia kapłańskiego z małżeńskim.
Nie można dwóm panom służyć.
Powiedziałem ci wczoraj, że chce oczyścić Mój Kościół, usunąć z jego oblicza wszelka zmarszczkę, by nabrał swej pierwotnej mocy i młodości...
tak dalej jest aktualne pytanie ;
jak Bóg mówi do Ciebie?
czy odważysz się słuchać ?
|
Pt lip 10, 2009 7:10 |
|
 |
Cyryl
|
Ktoś zapytał Matkę Teresę z Kalkuty,jak się modli.Odpowiedziała ,że milczy i słucha co do niej mówi Bóg.Zadał jej pytanie -co mówi Bóg?
Odpowiedziała-też milczy.
|
Pt lip 10, 2009 13:05 |
|
 |
Kokosz
|
 Słucham
Aby wsłuchać sie w oredzie czy tewż prywatne objawienie trzeba umieć słuchać Ewangelii nie neguje prywatnych objawień mistyków sam osobiście spotkałem Jezusa i to zmieniło moje życie On zyje i jest obecny w sposób fizyczny nie tylko w eucharystii ale zawsze przy mnie i mojej rodzinie ( mam żone Jole jeseśmy małżeństwem od 13 lat i mam córke Weronike 12 lat a w wrześniu będe miał drugie dziecko ) Cała rodziną należymy do wspólnoty Miasto na Górze w Bielsku Białej związana z odnową Duchu św.
|
Pt lip 10, 2009 21:12 |
|
 |
sartrowicz
|
Bóg nie mówi. Między nami a Bogiem istnieje przepaść. To tylko nasze wyobrażenia o Bogu mówią nam, że On nam coś mówi. Bóg dał prosty kodeks etyczny i należy się tym kierować.
_________________ http://feminista007.bloog.pl/
|
Wt lip 14, 2009 10:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jasne, od kiedy to chrześcijaństwo jest moralizatorstwem i etyką?
chrześcijaństwo NIE JEST kolejnym systemem filozoficznym, religią, tylko spotkaniem grzesznego człowieka z niesamowitą Miłością!
|
Wt lip 14, 2009 12:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Bóg mówi do mnie
sartrowicz napisał(a): Bóg nie mówi. Między nami a Bogiem istnieje przepaść. To tylko nasze wyobrażenia o Bogu mówią nam, że On nam coś mówi. Bóg dał prosty kodeks etyczny i należy się tym kierować.
Jak sobie włączysz muzę na maxa ...i będziesz spał z MP3 w uchu ...to minie cię okazja na usłyszenie Boga ;
Bóg mówi -ale trzeba chcieć Go usłyszeć :
. ...."GŁOS BOŻY: Odkryję ci tajemnicę Mego Serca! Przyjrzyj się Mi leżącemu na słomie.
Stworzyłem świat cały, a Matka Moja i przybrany Ojciec mieli tylko trochę słomy dla Mnie na posłanie .Nie było miejsca dla Mnie na świecie, który stworzyłem!
Związali Mi ręce i poganin pyta Mnie : Co to jest prawda? Co to jest prawda , powtarza również dziś poganin , ateista. I mówi . że to taka formuła chemiczna która w parę sekund zapali świat. Człowiek współczesny znalazł prawdę i jest szczęśliwy, nie szuka niczego innego! Ja Sam nie mogę zbawić świata . Zbawiłem go Sam na Kalwarii ,przelawszy do ostatniej kropli Moją Krew, lecz teraz mam ręce związane , tak ,jak przed Piłatem.
Uczyniłem człowiekowi wielki dar ,nie mogę go już cofnąć, a człowiek nadużywa Mego daru.
Ja : Głos ten był pełen słodyczy i smutku nieskończonego, wydawało mi się , że Jezus umiera z bólu .Zdawało mi się , że słucham człowieka, a to był Bóg .I mówił dalej:
GŁOS BOŻY: Nawet Mój Kościół nie dostrzega Mojej Obecności, bo gdyby dostrzegał, nie działoby się tak! Nie dostrzegają jej też ci, którzy na mocy wiekuistego kapłaństwa, sprowadzają Mnie z Nieba. Czyż nie jestem naprawdę Wiekuistym odrzuconym, Wiekuistym niezrozumianym?
Ja : O Jezu ,co mogę uczynić , by Cię pocieszyć ?
GŁOS BOŻY : Kochaj Mnie, kochaj bardzo. Wszystko inne jest Moje .Niebo i ziemia i co ją zaludnia , tylko miłość Mego stworzenia nie jest Moja, a tego właśnie szukam...."
Cytat z objawień dla włoskiej siostry -do poczytania na :
www.jezusblog.republika.pl
|
Pn sie 10, 2009 16:34 |
|
|
|