Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 14:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Dzienniczek Św s Faustyny 
Autor Wiadomość

Dziś dzień św.Faustyny, wyjątkowo dobry moment na lekturę ;)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn paź 05, 2009 10:06

Post Re: Dzienniczek Św s Faustyny
Mam Dzienniczek św. s. Faustyny, ale rzadko do niego zaglądam. Za to prawie codziennie słucham fragmentów Dzienniczka czytanych przez Halinę Łobonarską przed koronką do Miłosierdzia Bożego w Radiu Maryja. Fascynująca to lektura.

N lis 29, 2009 18:54

zachecam do przeczytania Dzienniczka naprawde warto daje duzo do myslenia i pokazuje jak bardzo Jezus jest Milosierny

Pn lis 30, 2009 14:11
Zobacz profil WWW
Post Re:
marcin_jarzębski napisał(a):
nikt nie ma obowiazku czytac i wierzyc w to co sw Faustyna napisała. Zaden katolik nie ma takiego obowiązku. Zatem dyskusja ta jest bezsensowna.
Mozna czcytac dzienniczek i sie nie zgadzac i byc katolikiem. Proste

[/quote]Bardzo podoba mi się takie podsumowanie tematu.[/quote]

A mi się wogóle nie podoba takie podsumowanie tematu.
Dzięki Faustynie oprócz dzienniczka powstał obraz który Jezus polecił namalować przez Faustyne, pokazujący miłosierdzie pańskie z dopiskiem "JEZU UFAM TOBIE" Obraz ten wisi praktycznie w kazdym kościele!!!

Powstała koronka do Miłosierdzia Bożego, a 1 niedziela po Wielkanocy jest teraz niedziela do Miłosierdzia Bożego tez za pośrednictwem Siostry Faustyny...wiec jak jej nie wierzyć i w to co Jej objawił nasz PAN JEZUS???!!!
Przykre to jest, bo czytam dzienniczek i dzięki niemu wróciłam do Pana. Właśnie ten dzienniczek zmienił i nadal zmienia na lepsze całe moje życie i uchronił przed złem.
POLECAM : http://www.jezuufamtobie.pl/

Pn cze 21, 2010 10:34
Post Re: Re:
monika24 napisał(a):
czytam dzienniczek i dzięki niemu wróciłam do Pana. Właśnie ten dzienniczek zmienił i nadal zmienia na lepsze całe moje życie i uchronił przed złem.
POLECAM : http://www.jezuufamtobie.pl/

Piękne świadectwo. Dziękuję.

Zgadzam się z Tobą ,że to świetna droga wzrastania duchowego w Sercu Jezusa.

Pn cze 21, 2010 13:14

ja rówież czytałam Dzienniczek Św. Faustyny i uważam, że przyczynia się do wzrostu duchowego. I jest tam zawartych wiele wskazówek jak postępować w życiu. Najbardziej zapadło mi w pamięci temat poruszany odnośnie posłuszeństwa...nie wiedziałam, że to ma taką wielką wartość w oczach Boga.

Pn cze 21, 2010 20:43
Ja jeszcze do końca nie przeczytałam, ale fakt spełnianie woli Bożej jest bardzo miłe Bogu.

Wt cze 22, 2010 7:00
Cytuj:
Ciekawą dla Ciebie bo oczywiście po Twojej myśli.
Reszty mi się nie chciało czytać, ale wybacz po tym wstępie widać, że dla Pana profesora mamy dużo chorych w Kościele. Na tej samej zasadzie zapewne zdiagnozowałby św. Pawła, Ojca Pio, dzieci z Fatimy i wielu innych itp. Brawo profesor.

Panu profesorowi nie chciało się rzetelnie zapoznać z biografią św. Faustyny.
Gdyby to uczynił, doczytałby, że siostra Faustyna, na zlecenie zakonu, przechodziła serię badań psychiatrycznych podczas pobytu w Wilnie.
Wystawiono orzeczenie o zdrowiu i pełni władz umysłowych, podpisała wynik badań psychiatra dr Helena Maciejewska.

So lis 06, 2010 17:35

Post Księgarnia Katolicka
Witam wszystkich! Jestem tu nowy, gdyz przez zupełny przypadek natrafiłem na tak fenomenalne forum .Postanowiłem podzielic sie z Wami lekturami na temat wiary itp. Byc może taki temat juz powstał, ale wybaczcie ograniczony czas robi swoje i naprawde nie przeglądałem całego forum (ale to nadrobie). Ale przejde do tematu.....
I tak na pierwszy rzut
"Dzienniczek- Miłosierdzie Boże w duszy mojej"- wiadomo o co chodzi...:). Św. Faustyna , po prostu daje wiele do myślenia. Fragmenty dzienniczka można czytać codziennie... [...]
Aby sie nie rozpisywać (z uwagi na to że nie Wiem czy kogoś ten temat zainteresuje) czekam na Wasze opinie na temat podobnych lektur. Pozdrawiam

Ostatnio edytowano Pn lis 15, 2010 10:11 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz

reklama

N lis 14, 2010 13:43

Uważam, że Człowiek nie powinien oceniać tego co działo się w czyjejś duszy
Sprawa kontaktu z Bogiem to sprawa indywidualna
To że ona opisuje swoje wizje w taki a nie inny sposób oraz przekazuje różne inne treści,
wynika po prostu z jej charakteru , ogólnie z tego jaka była i w jaki sposób myślała
najważniejszy jest sens – przekaz zawarty w słowach
to czy jest on zgodny z czyjąś wiarą w Boga czy nie musi rozstrzygnąć każdy sam „w swoim sercu”.

Nie wiem jednak czy Kościół powinien decydować o tym czy dane to co widziała lub nie widziała św. Faustyna było objawieniem czy nie … No bo w końcu „Człowiek nie powinien oceniać tego co działo się w czyjejś duszy” tudzież umyśle … bo co on może o tym wiedzieć ?

Nie mnie jednak decydować co powinien Kościół :mrgreen:

Ostatnio edytowano Wt lis 16, 2010 22:17 przez Nell, łącznie edytowano 1 raz

Wt lis 16, 2010 21:57

Jak by kazdy tak myslal ze objawienie sw. Jana jest sprawa indywidualna to bysmy o apokalipsie nic dzisiaj nie wiedzieli. To skrzywione myslenie.

So wrz 24, 2011 16:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4