|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Moja więź z Jezusem w oparciu o duchowość s. Faustyny
Autor |
Wiadomość |
akacja
|
 Moja więź z Jezusem w oparciu o duchowość s. Faustyny
"... O dziewico, śnieżna lilio biała,
Ty żyjesz tylko dla Jezusa cała,
A w czystym kielichu serca twego
Jest przyjemne mieszkanie dla Boga samego ..."
(Dzienniczek siostry Faustyny, 1735)
Czuję, że jestem blisko Jezusa i moja więź z Nim jest codziennie coraz głębsza i silniejsza. W mym sercu jest Jego miłość, radość i pokój.
|
Pt kwi 29, 2005 13:23 |
|
|
|
 |
light
|
akacja
Poznalam po przeczytaniu pierwszej linijki, ze to serce Faustyny. Jutro jest 5 rocznica jej kanonizacji. dziekuje za te slowa.
light
|
Pt kwi 29, 2005 23:35 |
|
 |
light
|
Dusza dziewicza to ta, ktora jest czysta, odnowiona. Moze nia byc kazda dusza. Czy nie jest to piekne?.
Bl. Anna Maria Taigi byla zona i matka. Jezus wybral dla niej meza tu na ziemi a Sam podarowal jej milosc Oblubienca. Anna Maria byla calkowicie Jezusowi poslubiona, tak jak inne ktore decyduja sie na zycie zakonne.
light
|
So kwi 30, 2005 1:50 |
|
|
|
 |
Tess
|
Dusza dziewicza moze stac sie kazdy.Czytalem to w objawieniach swietych.
_________________ Duchu Swiety daj zasluge mestwa, daj wieniec zwyciestwa, daj szczescie bez miary.
Pozdrawiam
|
So kwi 30, 2005 17:34 |
|
 |
light
|
Tess napisał(a): Dusza dziewicza moze stac sie kazdy.Czytalem to w objawieniach swietych.
A tak czesto jest to niezrozumiale. Mysle, ze jest to jednym z powodow dla ktorego tyle malzenstw sie rozpada. Zadko mowi sie o swietosci tego zwiazku i pieknosci tego powolania. Bog nigdy nie odmowilby swojego serca tym, ktorzy Go kochaja. Kazdy jest zaproszony do tej najblebszej milosci Oblubienicy i Oblubienca.
Anna Maria napisala, ze Jezus obsypywal ja tak gleboka miloscia, takimi pieknymi darami, ze czasem Go prosila aby przekazal jej swoim zakonom. On z umiechem odpowiadal, ze wybral ja na Oblubienice i ze chcial ja milowac tak a nie inaczej. Jej dzieci byly Jego dziecmi i Jego zycie jej zyciem.
Pewnego dnia Jezus przyszedl do nie i wziawszy ja za reke powiedzial: Bedziesz Moja malzonka (tlumaczenie z angielskiego: You will be My Bride). Ich milosci byla naprawde cudowna i kazdy moze ja skosztowac
light
|
So kwi 30, 2005 19:04 |
|
|
|
 |
elka
|
nastąpiła zmiana tematu z "Jezus i ja" na obecny przepraszam za utrudnienia 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
So kwi 30, 2005 20:08 |
|
 |
light
|
Ten temat mi sie podoba.
light
|
So kwi 30, 2005 22:21 |
|
 |
Tess
|
light napisał(a): akacja Poznalam po przeczytaniu pierwszej linijki, ze to serce Faustyny. Jutro jest 5 rocznica jej kanonizacji. dziekuje za te slowa. light
To pieknie Swiatelko.Jutro wiec bede modlil sie za wszystkich przez wstawiennictwo Sw. Faustyny 
_________________ Duchu Swiety daj zasluge mestwa, daj wieniec zwyciestwa, daj szczescie bez miary.
Pozdrawiam
|
So kwi 30, 2005 22:29 |
|
 |
light
|
Tess
Dzis nie mam czasu, ale pozniej chcialabym podzilic sie tym w jaki sposob Jezus skradl moje serce poprzez Faustyny dusze. Dziekuje akacji jeszcze raz, ze podzilila sie tymi slowami na forum. Sama chcialam zaczac ten temat.
light
|
So kwi 30, 2005 22:37 |
|
 |
mariko
|
Oglądaliście film o siostrze Faustynie? Dorota Segda świetnie zagrała tą postać. Jak ktoś mi mówi :"św. Faustyna"
to od razu przed oczami mam twarz aktorki D.Segdy!
|
So kwi 30, 2005 22:59 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|