Poszukiwany-ksiądz psycholog
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Poszukiwany-ksiądz psycholog
Poszukuję księdza psychologa albo innego mądrego, z którym mozna porozmawiac-nie w konfesjonale-nie chodzi o spowiedź- tylko o sprawach powołania i zawiłych klopotach psychologiczno-powolaniowych...
Teren poszukiwania:Kraków
z góry dziekuje za info...
|
Wt maja 15, 2007 18:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chyba taki będzie na czacie w czerwcu 
|
Wt maja 15, 2007 20:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzieki baranku, ale mnie chodziło o rozmowę w tzw. realu- myślę, że o waznych sprawach trzeba rozmawiać osobiscie a nie wygodnicko przez internet popijając kawusie i wcinając czekoladki  - zresztą psycholog wiele czyta z jezyka ciała no i w ogóle...chyba rozumiesz...
|
Wt maja 15, 2007 20:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja tylko sugerowałam, że jak się pojawi na czacie, to możesz spróbować później się umówić
Chociaż nie jestem pewna, czy on się szczególnie zajmuje powołaniami  - chociaż z tematów prac wynika, że może
http://www.kapucyni.krakow.pl/seminariu ... al&did=134
|
Wt maja 15, 2007 20:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
1. Boję się, że do czerwca przejdzie mi ochota- bo tak juz wybieram sie na taką rozmowe od 2 lat...
2. Mogę spróbowac się umówić tylko wiesz, przez net jak się czlowiek umawia to nigdy nie wiadomo czy ta druga osoba nie robi nas w bambuko czy to nie jest prowkacja itp...po co się ma biedny kapłan stresować...
3. W sumie to chodzi o kilka spraw... 
|
Wt maja 15, 2007 21:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Znasz imię, nazwisko, zakon- zawsze możesz próbować zadzwonić
Poza tym przy Bazylice Mariackiej działa poradnia powołaniowa, a dyżury księdza i psychologa (ale nie wiem, czy 2 w 1) są także w poradni przy Sanktuarium Bożego Miłosierdzia 
|
Wt maja 15, 2007 21:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Znasz imię, nazwisko, zakon- zawsze możesz próbować zadzwonić
Heh, chyba nie znam
Wiem o poradni w Łagiewnikach i przy Bazylice Mariackiej-jak nie znajdę 2 w 1 to pewnie tam pójde...
Chodzi mi o to, zeby nie iść w ciemno- dlatego prosiłam o polecenie bądź psychologa-księdza bądź jakiegoś mądrego...
 czekam na dalsze propozycje...
|
Wt maja 15, 2007 21:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przecież podałam link .... tam wszystko jest ... 
|
Wt maja 15, 2007 21:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
aha-faktycznie...Dzieki...Jest tam e-mail i telefon...
|
Wt maja 15, 2007 21:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Surfując po necie natknelam się na coś takiego
Cytuj: Centrum Formacji i Kultury Chrześcijańskiej 31-044 Kraków, ul. Grodzka 54, tel. (012) 4221076
OŚRODEK KONSULTACJI PSYCHOLOGICZNEJ Ośrodek wzorowany jest na działającym w Rzymie Centrum Konsultacji przy Uniwersytecie Gregoriańskim. Prowadzony jest przez specjalistów, psychologów i psychoterapeutów, związanych z Instytutem Psychologii Papieskiego Uniwersytetu Gregoriańskiego. Działalność ośrodka szczególnie skierowana jest do księży, sióstr zakonnych, kleryków. Ośrodek służy pomocą osobom szukającym:
* głębszej integracji osobowości o umiejętność przezwyciężania zranień psychicznych, zablokowań emocjonalnych, stanów depresyjnych, lękowych, stresu; o umiejętność przekraczania barier w nawiązywaniu relacji międzyosobowych; o umiejętność przezwycigżania chorego poczucia winy; o integracja seksualna; o umiejętność dojrzałego podejmowania decyzji życiowych; o podejmowanie problemów życia duchowego * swojej drogi życiowej, stojących przed wyborem stanu życia * rozwiązywania kryzysów powołaniowych
(...)
Ośrodek Konsultacji Psychologicznej pragnie pomagać w lepszym pełnieniu zadań życiowych i funkeji duszpasterskich wszystkim osobom zaangażowanym w życie Kościoła.
Zapraszamy w środy i w czwartki w godz. 9.00 -12.00 oraz 14.00-18.00
Zgłoszenia przyjmowane są w środy i w czwartki w godz. 9.00-12.00
W ramach ośrodka konsultacji udzielają:
* ks. Mieczysław Kożuch SJ * ks. Kazimierz Trojan SJ * ks. Krzysztof Wons SDS * o. Kazimierz Dudek OFMCap * mgr Danuta Prokulska * mgr Mariola Orzepowska
Ktoś wie, czy to jeszcze działa??
Nie umiałam znaleźc w necie ich strony i obawiam się, ze ta inicjatywa juz nie istnieje... 
|
Śr maja 16, 2007 17:32 |
|
 |
zielona_mrowka
|
Masz telefon, po prostu zadzwoń. Ech...
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Śr maja 16, 2007 17:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zadzwonilam i zglasza się biuro podróży
Najświezsze informacje znalazlam na temat tego centrum sa z 2000 roku, na forum jest dużo osób z Krakowa, więc myslalam, ze ktoś tam byl albo zna tych kaplanów...
Ale widze, ze jak dyskusja nie jest na temat gejów albo masturbacji to jest malo chetnych 
|
Śr maja 16, 2007 18:06 |
|
 |
Paschalis
|
Jest o spotkaniu z jesieni 2003, organizowanego przez to Centrum Formacji i Kultury Chrześcijańskiej:
http://www.zeszytyodnowy.pl/index.php?c ... goly&id=33
Ale to dobre parę lat temu i nie ma gwarancji, że centrum istnieje.
Najlepiej będzie jak po prostu zadzwonisz do Kurii Krakowskiej i się zapytasz. Na pewno mają tam wiedzę o takim chrześcijańskim centrum:
www.diecezja.pl
_________________ www.onephoto.net
|
Śr maja 16, 2007 18:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Victoria  ! Po 3 h szukania
Chyba znalazlam coś na stronie Bazyliki OO. Jezuitów...przenieśli ten ośrodek na Kopernika...i mają inny telefon
Cytuj: OŚRODEK KONSULTACJI PSYCHOLOGICZNEJ
31-501 Kraków, ul. Kopernika 26, tel. 012/ 62 93 300.
Ośrodek wzorowany jest na działającym w Rzymie Centrum Konsultacji przy Papieskim Uniwersytecie Gregoriańskim. Prowadzą go specjaliści, psychologowie i psychoterapeuci, związani z Instytutem Psychologii tegoż Uniwersytetu.
Ośrodek krakowski kieruje swą działalność szczególnie do księży, sióstr zakonnych i kleryków.
Służy pomocą osobom szukającym:
* głębszej integracji osobowości * umiejętność przezwyciężania zranień psychicznych, zablokowań emocjonalnych, stanów depresyjnych, lękowych, stresu; * umiejętność przekraczania barier w nawiązywaniu relacji międzyosobowych; * umiejętność przezwyciężania chorego poczucia winy; * integracja seksualna; * umiejętność dojrzałego podejmowania decyzji życiowych; * podejmowanie problemów życia duchowego * swojej drogi życiowej, stojącym przed wyborem stanu życia * rozwiązywania kryzysów powołaniowych.
(...) W Ośrodku konsultacji udzielają:
ks. Stanisław Morgalla SJ ks. Kazimierz Trojan SJ ks. Jacek Prusak SJ (współpraca)
Zgłoszenia przyjmuje ks. Mateusz Ignacik SJ w poniedziałki (od godz. 10.00 do 12.00) i wtorki od godz. 13.30 do 15.30.
Ośrodek działa w środy od godz. 9.00 do 18.00.
W razie odwołania wizyty proszę zostawić wiadomość na sekretarce automatycznej: tel. 62-93-362
Zadzwonię tam w poniedzialek, albo jutro -moze ktos odbierze...Żebym sobie nie zrobila nadzei a potem sie dodzwonie do sklepu zoologicznego
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie 
|
Śr maja 16, 2007 18:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
lol...
W końcu tam zadzwoniłam i okazało się, że zarejestrować można się dopiero od 1 października...
Jak umrę wcześniej i pójdę do kotła to jezuici będą mnie mieli na sumieniu...
Wiedziałam, ze to zbyt piękne by było prawdziwe...Hehe super  4 miesiące czekania- jak ktos na przykład rozwaza wystapienie z zakonu to nie wiem czy doczeka do października 
|
Wt cze 05, 2007 13:52 |
|
|
|