Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 12:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Poszukiwany-ksiądz psycholog 
Autor Wiadomość
Post Poszukiwany-ksiądz psycholog
Poszukuję księdza psychologa albo innego mądrego, z którym mozna porozmawiac-nie w konfesjonale-nie chodzi o spowiedź- tylko o sprawach powołania i zawiłych klopotach psychologiczno-powolaniowych...

Teren poszukiwania:Kraków :)

z góry dziekuje za info...

Wt maja 15, 2007 18:07

Wt maja 15, 2007 20:33
Dzieki baranku, ale mnie chodziło o rozmowę w tzw. realu- myślę, że o waznych sprawach trzeba rozmawiać osobiscie a nie wygodnicko przez internet popijając kawusie i wcinając czekoladki ;)- zresztą psycholog wiele czyta z jezyka ciała no i w ogóle...chyba rozumiesz...

Wt maja 15, 2007 20:47
A ja tylko sugerowałam, że jak się pojawi na czacie, to możesz spróbować później się umówić ;)

Chociaż nie jestem pewna, czy on się szczególnie zajmuje powołaniami :D - chociaż z tematów prac wynika, że może :)
http://www.kapucyni.krakow.pl/seminariu ... al&did=134

Wt maja 15, 2007 20:56
1. Boję się, że do czerwca przejdzie mi ochota- bo tak juz wybieram sie na taką rozmowe od 2 lat... :?

2. Mogę spróbowac się umówić tylko wiesz, przez net jak się czlowiek umawia to nigdy nie wiadomo czy ta druga osoba nie robi nas w bambuko czy to nie jest prowkacja itp...po co się ma biedny kapłan stresować...

3. W sumie to chodzi o kilka spraw... :?

Wt maja 15, 2007 21:05
Znasz imię, nazwisko, zakon- zawsze możesz próbować zadzwonić ;)

Poza tym przy Bazylice Mariackiej działa poradnia powołaniowa, a dyżury księdza i psychologa (ale nie wiem, czy 2 w 1) są także w poradni przy Sanktuarium Bożego Miłosierdzia :)

Wt maja 15, 2007 21:13
Znasz imię, nazwisko, zakon- zawsze możesz próbować zadzwonić

Heh, chyba nie znam :oops:

Wiem o poradni w Łagiewnikach i przy Bazylice Mariackiej-jak nie znajdę 2 w 1 to pewnie tam pójde...

Chodzi mi o to, zeby nie iść w ciemno- dlatego prosiłam o polecenie bądź psychologa-księdza bądź jakiegoś mądrego...

:) czekam na dalsze propozycje...

Wt maja 15, 2007 21:21
Przecież podałam link .... tam wszystko jest ... :co:

Wt maja 15, 2007 21:28
aha-faktycznie...Dzieki...Jest tam e-mail i telefon...

Wt maja 15, 2007 21:32
Surfując po necie natknelam się na coś takiego :razz:

Cytuj:
Centrum Formacji i Kultury Chrześcijańskiej
31-044 Kraków, ul. Grodzka 54, tel. (012) 4221076

OŚRODEK KONSULTACJI PSYCHOLOGICZNEJ
Ośrodek wzorowany jest na działającym w Rzymie Centrum Konsultacji przy Uniwersytecie Gregoriańskim. Prowadzony jest przez specjalistów, psychologów i psychoterapeutów, związanych z Instytutem Psychologii Papieskiego Uniwersytetu Gregoriańskiego. Działalność ośrodka szczególnie skierowana jest do księży, sióstr zakonnych, kleryków. Ośrodek służy pomocą osobom szukającym:

* głębszej integracji osobowości
o umiejętność przezwyciężania zranień psychicznych, zablokowań emocjonalnych, stanów depresyjnych, lękowych, stresu;
o umiejętność przekraczania barier w nawiązywaniu relacji międzyosobowych;
o umiejętność przezwycigżania chorego poczucia winy;
o integracja seksualna;
o umiejętność dojrzałego podejmowania decyzji życiowych;
o podejmowanie problemów życia duchowego
* swojej drogi życiowej, stojących przed wyborem stanu życia
* rozwiązywania kryzysów powołaniowych

(...)

Ośrodek Konsultacji Psychologicznej pragnie pomagać w lepszym pełnieniu zadań życiowych i funkeji duszpasterskich wszystkim osobom zaangażowanym w życie Kościoła.

Zapraszamy w środy i w czwartki w godz. 9.00 -12.00 oraz 14.00-18.00

Zgłoszenia przyjmowane są w środy i w czwartki w godz. 9.00-12.00

W ramach ośrodka konsultacji udzielają:

* ks. Mieczysław Kożuch SJ
* ks. Kazimierz Trojan SJ
* ks. Krzysztof Wons SDS
* o. Kazimierz Dudek OFMCap
* mgr Danuta Prokulska
* mgr Mariola Orzepowska

Ktoś wie, czy to jeszcze działa??

Nie umiałam znaleźc w necie ich strony i obawiam się, ze ta inicjatywa juz nie istnieje... :?

Śr maja 16, 2007 17:32

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Śr maja 16, 2007 17:59
Zadzwonilam i zglasza się biuro podróży :?

Najświezsze informacje znalazlam na temat tego centrum sa z 2000 roku, na forum jest dużo osób z Krakowa, więc myslalam, ze ktoś tam byl albo zna tych kaplanów...

Ale widze, ze jak dyskusja nie jest na temat gejów albo masturbacji to jest malo chetnych :D

Śr maja 16, 2007 18:06

Jest o spotkaniu z jesieni 2003, organizowanego przez to Centrum Formacji i Kultury Chrześcijańskiej:

http://www.zeszytyodnowy.pl/index.php?c ... goly&id=33

Ale to dobre parę lat temu i nie ma gwarancji, że centrum istnieje.

Najlepiej będzie jak po prostu zadzwonisz do Kurii Krakowskiej i się zapytasz. Na pewno mają tam wiedzę o takim chrześcijańskim centrum:

www.diecezja.pl

Śr maja 16, 2007 18:29

Chyba znalazlam coś na stronie Bazyliki OO. Jezuitów...przenieśli ten ośrodek na Kopernika...i mają inny telefon :?

Cytuj:
OŚRODEK KONSULTACJI PSYCHOLOGICZNEJ

31-501 Kraków, ul. Kopernika 26, tel. 012/ 62 93 300.

Ośrodek wzorowany jest na działającym w Rzymie Centrum Konsultacji przy Papieskim Uniwersytecie Gregoriańskim. Prowadzą go specjaliści, psychologowie i psychoterapeuci, związani z Instytutem Psychologii tegoż Uniwersytetu.

Ośrodek krakowski kieruje swą działalność szczególnie do księży, sióstr zakonnych i kleryków.

Służy pomocą osobom szukającym:

* głębszej integracji osobowości
* umiejętność przezwyciężania zranień psychicznych, zablokowań emocjonalnych, stanów depresyjnych, lękowych, stresu;
* umiejętność przekraczania barier w nawiązywaniu relacji międzyosobowych;
* umiejętność przezwyciężania chorego poczucia winy;
* integracja seksualna;
* umiejętność dojrzałego podejmowania decyzji życiowych;
* podejmowanie problemów życia duchowego
* swojej drogi życiowej, stojącym przed wyborem stanu życia
* rozwiązywania kryzysów powołaniowych.

(...)
W Ośrodku konsultacji udzielają:

ks. Stanisław Morgalla SJ
ks. Kazimierz Trojan SJ
ks. Jacek Prusak SJ (współpraca)

Zgłoszenia przyjmuje ks. Mateusz Ignacik SJ w poniedziałki (od godz. 10.00 do 12.00) i wtorki od godz. 13.30 do 15.30.

Ośrodek działa w środy od godz. 9.00 do 18.00.

W razie odwołania wizyty proszę zostawić wiadomość na sekretarce automatycznej: tel. 62-93-362

Zadzwonię tam w poniedzialek, albo jutro -moze ktos odbierze...Żebym sobie nie zrobila nadzei a potem sie dodzwonie do sklepu zoologicznego :D

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie :biggrin:

Śr maja 16, 2007 18:40

W końcu tam zadzwoniłam i okazało się, że zarejestrować można się dopiero od 1 października... :?

Jak umrę wcześniej i pójdę do kotła to jezuici będą mnie mieli na sumieniu... :?

Wiedziałam, ze to zbyt piękne by było prawdziwe...Hehe super !! 4 miesiące czekania- jak ktos na przykład rozwaza wystapienie z zakonu to nie wiem czy doczeka do października :?

Wt cze 05, 2007 13:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona