Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 19:25

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
 Katolik , a gra komputerowa Diablo III 
Autor Wiadomość

Post Katolik , a gra komputerowa Diablo III
Witam, tak jak w temacie. Granie w gry (i w brutalniejsze) chyba grzechem nie jest, jesli sie gra z glowa i nie przenosi na swiat rzeczywisty, nie liczac gier erotycznych. Jednak mi chodzi o gre Diablo III, gdyz niby to jest tylko gra, ale sama nazwa to Diabel, a ogolnie ta gra nawiazuje mocno do katolicyzmu, sa tutaj rowniez sceny np zakrawione oltarze podobno , podpalone krzyze, ale jest to walka dobra ze zlem, to jest fabula gry, wnioskuje z tego co przeczytalem. I chcialem sobie te gre zakupic. Na forum sie dowiedziaelm, ze mozna i nie mozna w to grac, czyli tak po częsci. Sam juz nie wiem. Prosze moze o was o pomoc. Bo z ksiedzem to raczej nie porozmawiam o grze, bo raczej sie nie bedzie znał na danej grze. Interesuje sie grami i chcialbym zagrac w nia, bo to wielka premiera tego roku, ale jesli nie bede mogl, to przeboleje to. Religia jest dla mnie wazniejsza. Prosze o pomoc. Pozdrawiam.

Wt maja 08, 2012 19:47

Post Re: Katolik , a gra komputerowa Diablo III
Jeżeli to walka dobra ze złem, a z tego co się orientuję w tej grze to tak - to ja osobiście nie widzę przeszkód.

Wt maja 08, 2012 19:55
Moderator

Post Re: Katolik , a gra komputerowa Diablo III
Już poruszano na forum zagadnienie moralnej dopuszczalności grania w tego typu gry.

Polecam wyszukiwarkę i ewentualne kontynuowanie rozmowy tam.

(J 8, 32b)

Wt maja 08, 2012 20:18
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3 ]