Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 8:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
 Plaga fałszywych objawień? 
Autor Wiadomość

Post Re: Plaga fałszywych objawień?
bo radość będzie olbrzymia z przyjścia Pana dla Jego wyznawców,
dla sług lucyfera nie będzie to dzień radości,
sąd ostateczny nastąpi po "erze pokoju" po "tysiącletnim" panowaniu Chrystusa na nowej ziemi, podczas którego diabły zostaną skute łańcuchami w piekle, i życ będziemy bez grzechu i choroby czerpiąc radość z obcowania z Bogiem, bez głodu, smutku, problemów, "płoty będą tylko potrzebne dla ogrodzenia zwierząt"
ta nowa ziemia jednak narodzi się w bólach wielkiego ucisku i ostatecznego panowania lucyfera na ziemi

"samotwórcza Erę Pokoju"
to nie samotwórcza, tylko ustawiona przez Boga kolej dziejów i losów człowieka na ziemi, nowej ziemi, odnowionej podczas 3 dni ciemności, kiedy Jezus i armia aniołów "zwiąże demony" i wrzuci do piekła,
a czwartego dnia o poranku zobaczymy ziemię jak po stworzeniu, idealnie czystą, nieskalaną,
oczywiście zobaczymy - kto przeżyje to oczyszczenie,
jak należy spędzić te 3 dni i 2 noce, myslę że wszyscy wiemy..

Pt gru 30, 2011 20:19
noOne napisał(a):
sąd ostateczny nastąpi po "erze pokoju" po "tysiącletnim" panowaniu Chrystusa na nowej ziemi, podczas którego diabły zostaną skute łańcuchami w piekle, i życ będziemy bez grzechu i choroby czerpiąc radość z obcowania z Bogiem, bez głodu, smutku, problemów, "płoty będą tylko potrzebne dla ogrodzenia zwierząt"
ta nowa ziemia jednak narodzi się w bólach wielkiego ucisku i ostatecznego panowania lucyfera na ziemi

"samotwórcza Erę Pokoju"
to nie samotwórcza, tylko ustawiona przez Boga kolej dziejów i losów człowieka na ziemi, nowej ziemi, odnowionej podczas 3 dni ciemności, kiedy Jezus i armia aniołów "zwiąże demony" i wrzuci do piekła,
a czwartego dnia o poranku zobaczymy ziemię jak po stworzeniu, idealnie czystą, nieskalaną,

Nieewangeliczne bajania.
A świat w dobie kryzysu, dramatu niżu demokratycznego z bogatych krajach i wzrostu demograficznego w Azji, krajach muzułmańskich, skazany jest raczej na nieuchronne konflikty niż na pokój.

Pt gru 30, 2011 21:25

konflikty będą narastać - jeden z elementów wielkiego ucisku (w który wkroczyliśmy),
ale skończy się ten dramat w jednym momencie, czekam na ten moment z niecierpliwością :)

Pt gru 30, 2011 22:37
noOne napisał(a):
konflikty będą narastać - jeden z elementów wielkiego ucisku (w który wkroczyliśmy),
ale skończy się ten dramat w jednym momencie, czekam na ten moment z niecierpliwością :)

Czekać możesz - niemniej te "proroctwa" nie znajdują żadnego uzasadnienia w Piśmie św.

So gru 31, 2011 10:39

poczytaj jak Bóg przez swoich mistyków wyjaśnia Apokalipsę

So gru 31, 2011 10:48
noOne napisał(a):
poczytaj jak Bóg przez swoich mistyków wyjaśnia Apokalipsę

Apokalipsa mówi o ponownym przyjściu Jezusa.
A Ty usiłujesz bazując na anonimowych "objawieniach" dowieść, że nowa ziemia i nowe niebo, czyli tzw Era Pokoju nastanie samoistnie.

So gru 31, 2011 10:53

nic nie nastąpi samoistnie, nigdzie tak nie napisałem, to Twój pomysł..
czytaj Apokalipsę, to wszystko ma tam odzwierciedlenie

So gru 31, 2011 10:59
noOne napisał(a):
nic nie nastąpi samoistnie, nigdzie tak nie napisałem, to Twój pomysł..
czytaj Apokalipsę, to wszystko ma tam odzwierciedlenie

noOne napisał(a):

"samotwórcza Erę Pokoju"

To sobie przeczytaj co napisałeś....wraz z ponownym przyjściem Jezusa nastąpi oczyszczenie i koniec znanego nam świata.
Ucisk na ziemi trwa od czasu powstania życia, porównaj jakie katusze przechodzili ludzie w różnych epokach, na wszystkich kontynentach świata.
W czasach życia Chrystusa ucisk ten nie był mniejszy niż aktualnie.
Cierpienie i ucisk towarzyszy ludziom od chwili narodzin.
Żaden ewenement nie stanowią czasy współczesne.

So gru 31, 2011 11:25

przeczytałem i nic tam nie jest samoistne, wszystko z Woli Boga i wg Jego zapowiedzi,
jeżeli dla Ciebie "nic się nie dzieje" to nic nie poradzę,
niektórzy dostrzegą to wcześniej, niektórzy później, niektórzy za późno, to też było zapowiedziane..

So gru 31, 2011 11:45

Matieusek napisał(a):
Po za tym wiele osób też pisało o tym że Ojciec Pio ani siostra Faustyna nigdy nic nie mówiła o trzech dniach ciemności

to nieprawda jest

poczytaj :

Cytuj:
Co to jest wielkie ostrzeżenie i trzy dni ciemności?

Chociaż w Piśmie Świętym nie ma konkretnego wskazania na te wydarzenia, to jest wzmianka w mowie eschatologicznej Pana Jezusa: «Zaraz też po ucisku owych dni słońce się zaćmi i księżyc nie da swego blasku; gwiazdy zaczną padać z nieba i moce niebios zostaną wstrząśnięte. Wówczas ukaże się na niebie znak Syna Człowieczego, i wtedy będą narzekać wszystkie narody ziemi; i ujrzą Syna Człowieczego, przychodzącego na obłokach niebieskich z wielką mocą i chwałą. Pośle On swoich aniołów z trąbą o głosie potężnym, i zgromadzą Jego wybranych z czterech stron świata, od jednego krańca nieba aż do drugiego». (Ew. Mateusza 24:27-31)

Powyższy fragment Ewangelii nie wskazuje na paruzję – czyli ostateczne przyjście Pana Jezusa, lecz na objawienie Jego mocy i chwały. Przyjdzie na obłokach niebieskich,

a zatem świat materialny będzie istniał. To dowodzi, że nie tutaj mowy o końcu świata. W wielu protestanckich ewangelickich opracowaniach jest mowa, że chrześcijanie zostaną uniesieni podczas wielkiego ucisku wraz z Kościołem (zborem) i nie doświadczą prześladowania. Tego typu interpretacja nie zawsze jest zgodna z nauką i tradycją Kościoła katolickiego. Jest pewne, że Bóg upomni się o sprawiedliwość, a ludzkość czeka oczyszczenie, ponieważ całe stworzenie zmierza – dzięki łasce odkupieńczej Pana Jezusa – do domu Ojca. Z pewnością w tym powrocie ogromną rolę odgrywają

święci Aniołowie.

Wielu mistyków, których autorytet w niektórych przypadkach potwierdził Kościół - mówiło o tym oczyszczeniu, jak również o „trzech dniach ciemności”.

Błogosławiona Anna Maria Taigi między innymi w ten sposób opisuje „trzy dni ciemności”: «Bóg ześle dwa rodzaje kary, jedną z nich będą wojny, rewolucje i inne zła, które pochodzić będą z ziemi. Inne przyjdą z nieba. To nadejdzie na cały obszar ziemi i ciemności przez trzy dni i trzy noce

okryją całą ziemię. Nic nie będzie widać a powietrze będzie obciążone zarazą, którą dopuścili się nie tylko wrogowie religii. Nie będzie możliwe użycie światła stworzonego przez człowieka podczas tych ciemności oprócz poświęconych świec. Podczas tego ostrzeżenia wierni powinni pozostać w swoich domach i odmawiać różaniec oraz prosić Boga

o miłosierdzie. Ci, którzy otworzą swoje okna lub drzwi z ciekawości, umrą na miejscu» (As quoted by Ted and Maureen Flynn Thunder of Justice: The Miracle, The Warning, The Chastisement, The Era of Peace Maxkol Communications 1993 p352)

«W tej strasznej chwili, tak wielu z tych złych ludzi, wrogów Kościoła i Boga, zostaną zabici przez tę plagę, a ich ciała będą tak liczne w całym Rzymie, jak ryby, które niedawno wyrzucił na brzeg Tybr [...]» 2 2. Robert A. Nelson. Prophecy: A History of the Future Internet Version (http://www.rexresearch.com/prophist/phfcon~1.htm)

«Wszyscy wrogowie Kościoła, znani i nieznani, zginą na całej ziemi, podczas tych ciemności, z wyjątkiem kilku, których Bóg wkrótce nawróci. Powietrze będzie przesiąknięte przez demony, które pojawią się pod wszelkiego rodzaju ohydnymi formami [...]» 3 3. As quoted by Ted and Maureen Flynn Thunder of Justice: The Miracle, The Warning, The Chastisement, The Era of Peace Maxkol Communications 1993 p 352

«Religia będzie prześladowana, i księży wymordowanych. Kościoły będą zamknięte, ale tylko na krótki czas. Ojciec Święty będzie musiał opuścić Rzym [...]» 4

«Objawienie z nieba uspokoi wiernych. Święci Piotr i Paweł ukażą się na obłokach i wszyscy ludzie ich zobaczą, a także, w nadprzyrodzony sposób, wiara powróci do serc. Niezliczone nawrócenia heretyków będą wtedy miały miejsce.» 5 5. Yves Dupont, Catholic Prophecy (Tan Books and Publishers 1970) p 45

Inna francuska mistyczka Marie-Julie Jahenny tak opisuje te wydarzenia: «Kryzys wybuchnie nagle a kara będzie wspólna dla wszystkich i nastąpi jedna po drugiej bez przerwy [...]» (Ur. 4 stycznia 1884).

«Trzy dni ciemności [...] nastąpią w czwartek, piątek i sobotę. To dni ustanowienia Najświętszego Sakramentu, Krzyża i Matki Bożej. [...] Trzy dni mniej niż jedna noc»

«Ziemia zostanie pokryta ciemnościami", mówi Matka Boża 20 września 1882, "[...] a piekło zostanie rozwiązane na ziemi. Grzmoty i błyskawice spowodują że ci, którzy nie mają wiary lub zaufania w moją moc, umrą ze strachu.»

«W ciągu tych trzech dni przerażających ciemności, nie wolno otwierać okien,
ponieważ nikt nie będzie mógł oglądać ziemi [...]»

«Niebo będzie w ogniu, a ziemia będzie podzielona [...] W ciągu tych trzech dni ciemności niech zapłoną wszędzie poświęcone świece, ponieważ żadne inne źródło nie da światła [...]»

«Nikt poza miejscem schronienia nie przetrwa. Ziemia będzie się trząść strach będzie wielki. Tak, będziemy słuchać modlitwy twoich przyjaciół, nikt z nich nie zginie. Musimy je ogłosić na chwałę Krzyża» (08 grudnia 1882)

«Tylko poświęcone świece dadzą światło podczas tej strasznej ciemności. Jedna świeca wystarczy na czas trwania tej nocy piekielnej... W domach bluźnierców te świece nie dadzą światła»

«Podczas tych ciemności szatani przybiorą najohydniejsze kształty. Czerwone chmury jak krew będą przemieszczać się po niebie. Łomot grzmotów zadrży ziemią i złowrogie błyskawic przejdzie przez niebiosa poza sezonem. Ziemia zatrzęsie się w posadach. Morze wzrośnie a szum jego fal rozłoży się na kontynentach [...]»

Pan Jezus mówił także do świętej siostry Faustyny: «Kiedy raz zapytałam Pana Jezusa, jak może znieść tyle występków i różnych zbrodni, i nie karze ich, odpowiedział mi Pan: Na ukaranie mam wieczność, a teraz przedłużam im czas miłosierdzia, ale biada im, jeżeli nie poznają czasu nawiedzenia mego. Córko moja, sekretarko mojego miłosierdzia, nie tylko cię obowiązuje pisanie i głoszenie o moim miłosierdziu, ale wypraszaj im łaskę, aby i oni uwielbili moje miłosierdzie.» (1160)

«Dziś rano widziałam w czasie mszy św. Jezusa cierpiącego, Jezus spojrzał na mnie i rzekł: Dusze giną mimo mojej gorzkiej męki. Daję im ostatnią deskę ratunku, to jest święto miłosierdzia mojego. Jeżeli nie uwielbią miłosierdzia mojego, zginą na wieki. Sekretarko mojego miłosierdzia, pisz, mów duszom o tym wielkim miłosierdziu moim, bo blisko jest dzień straszliwy, dzień mojej sprawiedliwości.» (964)

Święty Ojciec Pio również opisał wydarzenia „trzech dni ciemności”

Tłumaczenie kopii prywatnego listu autorstwa świętego Ojca Pio, adresowanego do Komisji w Heroldsbach wyznaczonej przez Watykan w celu przebadania prawdziwości objawień
o ‘Trzech Dniach Ciemności’ danych przez Naszego Pana, Ojcu Pio, zakonnikowi zgromadzenia Kapucynów i stygmatyka.

28 STYCZEŃ 1950

«Dobrze pozamykajcie i uszczelnijcie okna. Nie wyglądajcie na zewnątrz. Zapalcie święconą świece, która wystarczy na wiele dni. Módlcie się na różańcu. Czytajcie duchowe książki. Czyńcie akty przyjęcia Duchowej Komunii, a także uczynki miłości, które są nam tak potrzebne. Módlcie się z wyciągniętymi rękami lub padając na twarz, aby uratować wiele dusz. Nie wolno wam wychodzić na zewnątrz. Zaopatrzcie się w wystarczającą ilość pożywienia. Moce natury zostaną wstrząśnięte i deszcz ognia napełni ludzi przerażeniem. Miejcie odwagę! Jestem pośród was.»

7 LUTY 1950

«Otoczcie opieką swoje zwierzęta, podczas tych dni. Ja Jestem Stworzycielem
i Opiekunem dla wszystkiego stworzenia, tak samo jak dla człowieka. Dam wam wcześniej znaki, kiedy powinniście pozostawić większą ilość jedzenia dla swoich zwierząt. Ochronię dobytek wybranych, w tym także zwierzęta, które będą później w potrzebie pożywienia. Niech nikt nie próbuje wychodzić na zewnątrz, nawet, aby nakarmić swoje zwierzęta, – kto będzie nieposłuszny temu słowu, zginie! Dokładnie zakryjcie okna. Moi wybrani nie powinni widzieć Mojego gniewu. Miejcie Ufność we Mnie, a Ja będę waszą obroną. Wasza wiara, zobowiązuje Mnie, do przybycia wam z pomocą.
Godzina Mego powrotu jest bliska! Jednak okażę Miłosierdzie. Najstraszliwszą karę będzie cierpieć świadek czasów. Moi aniołowie, którzy będą egzekutorami tej pracy, stoją już w gotowości z ostrymi mieczami! Szczególnie zadbają o zniszczenie tych, którzy Mnie przedrzeźniali i nie wierzyli w Moje objawienia.

Nawałnica ognia wyleje się z chmur i rozciągnie na całą ziemię! Sztormy, grzmoty, straszliwa pogoda i trzęsienia ziemi pokryją świat na kilka dni. Nastanie nieprzerwany deszcz ognia! Wszystko rozpocznie się w bardzo zimną noc.
Te wydarzenia mają udowodnić, że Bóg jest Panem wszelkiego Stworzenia.
Ci, którzy pokładają we Mnie nadzieję i wierzą w Moje słowa, nie mają się,
czego obawiać. Nie zaprę się tych, którzy rozpowszechniają Moje przesłanie. Żadna krzywda nie spotka dusz w łasce uświęcającej i tych, które szukają obrony
u Mojej Matki. Dam wam następujące znaki i instrukcje, w ten sposób możecie być przygotowani na nadchodzące wydarzenia:

Noc będzie bardzo zimna, a wiatr zacznie przeraźliwie huczeć i wyć. Po krótkim czasie usłyszycie grzmoty. Zamknijcie wszystkie drzwi i okna i z nikim nie rozmawiajcie z zewnątrz. Padnijcie przed krzyżem, żałujcie za grzechy i błagajcie
o opiekę Mojej Matki. Nie patrzcie przez okno podczas trzęsienia ziemi, ponieważ gniew Boży jest święty! (Jezus nie chce, abyśmy ujrzeli gniew Boga, gdyż musi być rozważany w strachu i trwodze. Ci, którzy nie potraktują poważnie tego polecenia, zginął na miejscu.)
Wiatr, przyniesie ze sobą trujące gazy, które rozniosą się po całej ziemi. Każdy,
kto będzie cierpiał i umrze niewinnie, stanie się męczennikiem i będzie przebywał ze Mną, w Moim Królestwie.

Szatan zatryumfuje! Jednak po trzech nocach, ogień i trzęsienie ziemi ustaną. Następnego dnia słońce znów wzejdzie i oświeci ziemie. Aniołowie przybędą
z Nieba i przykryją ziemie duchem pokoju. Uczucie niezmierzonej wdzięczności ogarnie tych, którzy przeżyją okropne doświadczenia – bliską karę - którymi Bóg nawiedza ziemię od jej stworzenia.

Wybrałem dusze także w innych krajach jak: Belgia, Szwajcaria, czy Hiszpania
i otrzymały to samo objawienie, aby te kraje również mogły się przygotować. Módlcie się dużo w czasie tego Świętego Roku 1950. Módlcie się na różańcu,
ale tak, aby wasze modlitwy dosięgły Nieba. Wkrótce znacznie gorsza katastrofa nadejdzie na cały świat, jakiej nikt nie widział, straszliwa kara! Wojna 1950 roku jest wstępem do tych wydarzeń.
Jakże obojętny jest człowiek na te sprawy, które już wkrótce staną się rzeczywistością, wbrew wszelkim oczekiwaniom! Jakże dalecy są od roztropnego przygotowania się na te przepowiedziane, a niewysłuchane wydarzenia, przez które niebawem będą musieli przejść.
Wpływ Boskiej równowagi dosięgną ziemi! Gniew Mego Ojca zostanie wylany na cały świat! Kolejny raz ostrzegam świat, po przez wasze środki, jak dotąd zawsze to czyniłem. Grzechy ludzkości przerosły miarę: Lekceważąca postawa w Kościele, grzeszna duma wywołana wstydem przed aktywnością religijną, brak prawdziwej, braterskiej miłości, nieprzyzwoitość w ubieraniu się, a zwłaszcza w okresach letnich […] Świat jest pijany od grzechu.

Ta katastrofa przyjdzie na ludzkość jak przebłysk światła, w chwili, gdy wschód poranku zostanie zastąpiony ciemnościami! Od tego momentu, nikomu nie wolno opuścić domu lub wyjrzeć przez okno. Ja Sam, przybędę pośród grzmotów i piorunów. Słabsi powinni zawierzyć się Mojemu Najświętszemu Sercu. Nastanie wielki chaos z powodu całkowitych ciemności, które okryją ziemie i wielu, wielu zginie od przerażenia i rozpaczy.

Ci, którzy będą „walczyć” dla Mojej sprawy, otrzymają łaski z Mojego Najświętszego Serca, a pokorny płacz skruchy: „KTÓŻ JEST JAK BÓG” będzie ratunkiem dla wielu. Jednakże, niezliczona ilość spłonie na otwartych polach jak wyschnięta trawa! Bezbożni zostaną unicestwieni, aby później sprawiedliwość narodziła się na nowo.
W dniu, jak tylko nadejdą całkowite ciemności, nikt nie powinien opuszczać swojego domu lub wyglądać przez okno. Ciemności będą trwały dzień i noc, kontynuując kolejny dzień i kolejną noc i jeszcze jeden dzień, lecz następnej nocy gwiazdy znów wzejdą na niebie, a przy nadchodzącym dniu ponownie ujrzycie brzask słońca i będzie to CZAS WIOSNY!

W ciągu dni ciemności, Moi wybrani nie powinni spać, jak uczniowie w Ogrodzie Oliwnym. Muszą się modlić nieprzerwanie, a nie zawiodę ich. Zbiorę Moich wybranych! Piekło uwierzy, że włada całą ziemią, ale Ja ją odzyskam!

Czy być może myślicie, że pozwoliłbym Ojcu na zesłanie takiej kary na cały świat, jeśli ludzie odwróciliby się od swoich zbrodni dla sprawiedliwości? Ale to z powodu Mojej wielkiej miłości, te cierpienia za Moim dozwoleniem zostaną zesłane na was. Wielu Mnie przeklnie, a mimo to tysiące dusz ocali się przez nich. Żadne ludzkie rozumowanie nie jest w stanie pojąć głębin Mojej Miłości!

Módlcie się! Módlcie się! Pragnę waszych modlitw. Moja Najdroższa Matka, Maryja, Św. Józef, Św. Elżbieta, Św. Konrad, Św. Michał, Św. Piotr, Mała Tereska, wasi Aniołowie Stróżowie niech będą waszymi rzecznikami. Błagajcie o ich pomoc! Bądźcie dzielnymi żołnierzami Chrystusa! Gdy powróci Światłość, niech wszyscy złożą dziękczynienie Świętej Trójcy za opiekę! Zniszczenia będą ogromne! Ale Ja, wasz Bóg oczyszczę ziemię. Jestem z wami. Miejcie ufność!»

(Koniec listu Świętego Ojca Pio)

Powyższe opisy „trzech dni ciemności” mogą wzbudzać przerażenie. Jednakże należy pamiętać, że radykalizm Boga może się okazać zbawienny dla wielu dusz. Pan Bóg nie chce śmierci człowieka, lecz czeka na jego nawrócenie, aby obdarzyć go zbawieniem.

Zrozumienie „trzech dni ciemności” wymaga także wewnętrznego, duchowego rozważenia, gdyż musimy być przygotowani każdego dnia na spotkanie z Bogiem. Tam, gdzie nie ma Chrystusa, następuje ciemność, ponieważ to On jest Wschodzącym Słońcem – «Gwiazdą Wschodzącą, poranną» (por. Ap. 22,16). Pan Jezus samApostoł Mateusz Ewangelista mówi o ciemności, która jest w nas: «Jeśli więc światło, które jest w tobie, jest ciemnością, jakże wielka to ciemność!» Ewangelia Mateusza 6,23). Zatem ciemności nie muszą być koniecznie materialnym zjawiskiem, lecz stanem, w którym znajdzie się ludzkość.

W wymowie Pana Jezusa ciemność oznacza również piekło:
«A synowie królestwa zostaną wyrzuceni na zewnątrz
- w ciemność; tam będzie płacz i zgrzytanie zębów.»
Ewangelia Mateusza 8,12

http://otoczyniewszystkonowe.pl/Pytania ... ml#FAQ_002

So gru 31, 2011 12:35
noOne napisał(a):
przeczytałem i nic tam nie jest samoistne, wszystko z Woli Boga i wg Jego zapowiedzi,
jeżeli dla Ciebie "nic się nie dzieje" to nic nie poradzę,
niektórzy dostrzegą to wcześniej, niektórzy później, niektórzy za późno, to też było zapowiedziane..

Z woli Boga, ale nie na zasadzie niewidocznego "czaru-maru" i wszyscy ludzie staną sie bezgrzesznymi, uwierzą w Chrystusa, a szatan sam myknie do piekła.
A to przyjście Chrystusa "na obłokach niebieskich z wielką mocą" to będzie tylko taka manifestacja mocy?....a gdzie wykukałaś owe 3 dni ciemności?
Zapominasz??...[b]Lecz o dniu owym i godzinie NIKT NIE WIE [/i]...przyjdzie znienacka - Dlatego i wy bądźcie gotowi, bo w chwili, której się nie spodziewacie Syn Człowieczy przyjdzie..
A ów "list" o. Pio to też radosna twórczość współczesnych "proroków" zbliżonych do mesjanistycznych żydów
http://www.kosciol.pl/article.php/20050511111727381

PS. może wyjasnisz co to za komisja w Heroldsbach - bo jedynie z czym się kojarzy to z miastem w Bawarii, gdzie ponoć ukazała sie Matka Boża, która zapowiedziała, że ześle karę na biskupów i episkopat, który nie uznał "objawień" i zakazali kultu.
Ale co miał wspólnego o. Pio z tymi rzekomymi objawieniami?
I co ze zwierzętami, wszelką roslinnościa, które nie zostaną ochronione zgodnie z poleceniem "objawienia" - wszystko spłonie?...a domy, w których należy się schronić ocaleją?...

So gru 31, 2011 13:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8